Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _gavaracı_

Hocam size yalvarıyorum şu benzer karikatürlerinizi atıp durmayın artık. Burası yeri değil ayrıca hiç mi hiç komik değil derdinizi güzel güzel anlatabilirsiniz aynı resmi niye elli kere paylaşıyorsunuz ya?

Alıntıları Göster
    konuyu dingonun ahırına çevirdi, saçma sapan şeylerle komik olduğunu sanıyor, kimse iplemeyince de elli defa koyuyor konun içine ediyor.
  • Işığın dalga ve parça boyutu bakımından bilgi paketlerine bakalım.

Bu şey ya sinüs dalgası gibi olsun ya da küçük kuant paketleri gibi.

Sinüs dalgası olan bakımından görülebilir eşik mentali uygunken kuant boyutu görülebilir kainata ait olamaz diyebiliriz.

.....

Işığın aynı zamanlı titreşimi ise kuant boyutu denen aralığın titreşme esnasındaki hali olarak düşünülür ise her bir titreşime dalga boyu bakımından görülebilir lik aynı zamanda görülmeyen karanlığın üstüne çökme eğilimi yaparken tekrarlanan dalga etkisi parça olan kısmı ışıkla örter diyelim.

Yani ışığın mevcudiyeti kuant boyutunu perdeler. Bu demek değildir ki ışığın mevcut olduğu yerde kuant boyutu gözükmez.

Bunu şöyle açıklayalım.

Bir nesne eylemsizken hareket etmez ancak sizin kütle iz arttıkça küçülür. Bunu bize ışık bildirir. Üç tekerli bisiklet küçülmeye başlamıştır. Esasen kuant boyutu bakımından görülebilir alemdeki karanlığın arkasındaki parça boyutlu ışınım buna sebeb olur.

..........

Cismin görülmesi ile görülmeyen alandaki değişim süreci bakımından kütle aynı kaldığı halde enerjiye dönüşmüş gibi kütlesinden kaybettiği zehabı uyanan her bir cisim ışığın parça boyutu ile alakalı olmalıdır.

Kuant davranışı bakımından cisim kütle kaybetmiş gibi oluşan her bir algı anı önemlidir. Buna göre iki cisimden biri kütlece artma eğilimi gösteriyorken diğeri ışığın parça boyutundan dolayı cisim olarak kütle kaybına uğrar.

...........

Kuantlar bu açıdan iki ayrı kütleli cisimden birinin kütle artışına rağmen oluşan alemde yer eder. Yani cisim kütle kazanmalı dersek e mc2 üzerinden gidersek enerji düzeyini arttıran cismin mevcut olması kuant boyutu ile ilgili kabul edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hositany kullanıcısına yanıt
    o bilgi eskide kaldı adamlar cernde ışık hızını aşılabileceğini kanıtladı...
  • Konu sahibinin Edit i çoğumuzun okuma özgürlüğünü yüzümüze vurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hositany

Siz bir hiçsiniz.Sizin bu gün okuduklarınızı unutalı yıllar oluyor. (Unutma nedenimide kaşırsınız)
    Ciddiyetsiz varsayımlar olduğu varsayımıdır.
    Ha teorisyenlik yaparım bu doğru ama yanılma payım %1 den az olmuştur.
    IQ myQ ne bu ya yılışıklık. IQ sorma donuna kaçırırsın.
    Bu forum sizlerin sayesinde

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı-katil

o bilgi eskide kaldı adamlar cernde ışık hızını aşılabileceğini kanıtladı...
    "Bu günkü bilgiler ışığında ışık hızı geçilemez." demişim.

Kanıt değil,Işık hızının aşılabileceği varsayım.Yine varsayılanlar üzerinde konuşuyoruz.

Bu varsayımları ortaya atan adamlar bir kısmı ışığın hızı 300.000 km/s geçilemiyeceğini varsaymış ona göre basit bir matematik hesabı yaptım.

Bugünkü bilgiler ışığında bile ışık hızıyla gidilirse en yakın kara deliğe 7400 senede gidersiniz.

Binlerce sene ışık hızının aşılmasından vaz geçtim yarı hızına dahi ulaşılması mümkün değil gibi görünüyor.
    20-30 senedir Cernden bile istenen sonuç alınamadı.

Ayaklarımızı yer küreye basalım.Hemen yakınımızda en gelişmiş mikroskoplarla dahi atomik yapı gözlenemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 28 Mart 2019; 6:49:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MertMeteAlp

Konu sahibinin Edit i çoğumuzun okuma özgürlüğünü yüzümüze vurmuş.
    İstediği kadar editlesin."Teknoloji ile Bilim Aldatmacası" üst başlığı duruyor.Aptal değiliz.
    Başlığıda editlemesi gerekiyor.
    Birilerinin okuma özürü %100 olabilir.Benim yoktur.

Topiğin ilk mesajlarından beri varsayımlar üzerinde, kesinleşmiş Teoriler gibi bahsediliyor.
    Forumun haline acıyor ve üzülüyorum.
  • Işık üzerine ilk varsayımlar parçacık hareketi yaptığı idi çift yarık deneyi ile dalga hareketi. olduğu kesinleşti.
    Bu konuda çalışan ilk bilim adamları "esir" adını verdikleri ağırlıksız bir ortamın tüm uzayı kapladığını varsaydılar.
    Onlara göre ışık esir adını verdikleri ortamda yayılıyordu.

20. yüzyılın nerde ise ikinci çeyreğine kadar ışığın esir altında yayıldığı fikri hakimdi.
    Esir olayıda çok fazla akılcı görünmüyordu.
    Bunun yerine ışığın fotonlardan oluştuğu fikri hakim olmaya başladı.

Ben foton varsayımınında ışığın dalgacık hareketini izah etmediğini ve hatta çeliştiğini düşünüyorum.

Esir, Foton veya Başka bir şey, Işık nasıl yayılırsa yayılsın, Kesinlikle bir dalga hareketidir.
    Tüm hesaplamalar "ışığın dalgacık hareketinin frekansına" göre yapılır. Gerisi boş lafdan ibarettir.
    Tüm varsayımlar bu gerçeği değiştirmez.

Edit : Module edilmemiş radyo veya tv yayınını ele alalım. Buradaki çok daha uzun boylu dalga hareketini nasıl izah edersiniz. foton varsayımı bu kadar derin bir gerçek sinusoidal hareketi izah etmekte yetersiz kalır.
    Gerçi sinuzoidal dalga biçimi 50 hz invertörlerde simule ediliyor. Ama hiç bir zaman gerçek sinus olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 28 Mart 2019; 7:28:15 >

• Aristo paradigmasini newton yerlebir etmisken
    newton paradigmasini einstein tam anlamiyla yikamamistir. Bunun sebebi temel fizigin newton uzerine kurulmasidir.

Fotonlardan oluşan dalga diyebilir miyiz? Zira ışın hem daha, hem tanecik özelliğini gösterdiğini okumuştum.

• etkinus kullanıcısına yanıt
    Tüm elektromanyetik dalgalar aynı özde Radyo dalgalarından mor ötesine kadar aynı cephede olduğunu ve sadece frekansı artırarak hareketin bir dalga biçimi olarak şekil değiştirdiğini düşünüyorum.
    Ses dalgası dahi bu guruba dahil edilebilir.

Kesin olarak görmediğimiz sürece foton sadece varsayımdır.
    Foton ağırlıksız ve cisimcik olarak düşünülüyor. Bu cisimcikler ............ sıralanarak bir sinus salımını nasıl oluşturacağı bana mantıklı gelmiyor.
    Esirde boşlukta ağırlığı olmayan bir ortam.
    Molekülde Portonun etrafında elektron dönüyor.
    Kesinlikle doğru 200 yıl civarında yapılan molekül yapısı çürütülemedi.

Belkide moleküller aracı bir ortama ve aracı cisimciklere (foton) ihtiyaç duymadan elektromanyatik dalga yayıyor.
    Her şey varsayımdan ibareet.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0nime-N0-Kyo

Aristo paradigmasini newton yerlebir etmisken
    newton paradigmasini einstein tam anlamiyla yikamamistir. Bunun sebebi temel fizigin newton uzerine kurulmasidir.
    Aynen bunu söylüyorum.Gelde anlat bu adamlara.
    Varsayımları teori gibi algılıyorlar.
    Bildiğim kadarıyla Benzer durum elektronda da var. Yapılan deneye göre bazen daha formunda, bazen tanecik formunda davranıyor.

• etkinus kullanıcısına yanıt
    Elektron tanecik dalgalı davrana bilir. Molekülden koparak dalgacık oluşturduğunu söyleyemeyiz. Elektronların fonksiyonu atomların bir birine bağlarken önem kazanıyor.Yeni başka molekül oluştururken.

Işığa elektron hareketi diyebiliriz.Oluşmasında rol alır. Ancak molekülden koparak parçacık eylemini oluşturamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 28 Mart 2019; 10:14:32 >
  • foto elektrik etki olayının newtonun parçacık kuramı ile en ufak çeliştisi yoktur.:-)
    Esirlede izah edebilirsiniz.İsterseniz nötronlar gider fotoelektirik olayını yaratırda dersiniz.

Foton varsayım arkadaşım.Benim kafamda boşluk doldurmuyor.
  • Bak kardeşim frekansı ölçüle biliyorsa dalga hareketidir. Mor öteside kesinlikle dalgadır.
    Üstelik radyo frekanlardan, kızıl ötesine, görebildiğimiz ışık türüne kadar + mor ötesi tamamının şu veya bu oranda fotoelektrik özelliği vardır.
  • en uzun radyo frekanslardan örneğin 182khz 1680m ankara radyosundan uv ye kadar tamamının ivmeside hızıda aynıdır. değişen sadece frekans.

Bana entbol futbol örneği verme konuyo vakıfım.İşim fi tarihinde rf cihazlar üretmekti.
    Anten boyu hesaplamaktan en ufak kristal titreşimine. Baskılı devresinden cihazı kutulamaya protelinden autocadine uzmanlık alanıma girer
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.