Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Quantum fiziği çifte yarık deneğiyle ispatlanmıştır böyle birşey var ama çok karmaşık.
    Kara deliğin varlığı da ispatlanmıştır.Öyle birşey var ama biz ona kara delik diyoruz.Gerçekten de siyah kocaman bir dev olmayabilir ama öyle birşey var.
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Hocam Çift yarık deneyi ile ispatlanan Işığın dalga hareketidir.

Kara delik şaka gibi 7400 ışık yılı uzakta yanı ışık hızı ile giderse 7400 yılda gidebileceğin kara bir leke.

Gidilmesi imkansız uzaklık. Bana ne 7400 ışık yılı uzaktaki ister kara istere beyaz delikten.

Adamların derdi lagada lugada.
  • Hositany kullanıcısına yanıt
    bugünkü teknoloji yetersiz olduğundan dolayı yoksa uzak bir gelecekte 7400 ışık yılı mesafeye mesafe demeyen nesiller gelmiyeceğini iddia edemezsin...
  • baltalı-katil kullanıcısına yanıt
    Hocam araştırmadan yazmıyoruz.
    Bu günkü bilgiler ışığında ışık hızı geçilemez.

7400 ışık yılı uzaktaki gezegene max ışık hızında gittiğinizi bile varsaysak ancak 7400 yılda gidebilirsiniz.
  • Hositany kullanıcısına yanıt
    Doğru ama eksik.Ispatlanan bu dalga hareketini istediği zaman değiştirebilmesidir.

Yani izlendiğinin "farkında" olma durumu.Quantum dünyasına bu şekilde giriliyor ve kanıtlanmış oluyor.

Atomun felsefi düşüncesi gibi birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 27 Mart 2019; 17:46:24 >
    Siz eksik bilgiye sahipsiniz.veya kanıtlanamamış diyelim buna.

Işığın dalga hareketi için her hangi bir aracı ortama ihtiyaç yoktur.

Elektromanyatik dalga sınıfına girer radyo galgaları en düşük frekans ve mor ötesi yukarı üst frekanslarda sıralanır.
    Çisimlerin manyetik dalga sallınımı için herhangi bir aracı elemente ihtiyacı yoktur.

Quantum veya foton sadece bir varsayımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 27 Mart 2019; 17:53:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hositany

Siz eksik bilgiye sahipsiniz.veya kanıtlanamamış diyelim buna.

Işığın dalga hareketi için her hangi bir aracı ortama ihtiyaç yoktur.

Elektromanyatik dalga sınıfına girer radyo galgaları en düşük frekans ve mor ötesi yukarı üst frekanslarda sıralanır.
    Çisimlerin manyetik dalga sallınımı için herhangi bir aracı elemente ihtiyacı yoktur.

Quantum veya foton sadece bir varsayımdır.
    doğru düzgün anlatınca siz eksik bilgiye sahipsiniz oluyoruz.Hebele hübele anlatmak lazım sizin gibi.

Kuantum ve foton varsayımsa denecek birşey kalmıyor.

tamam sen çok biliyorsun benden
    İspatlanmamış varsayımlar üzerinde konuşuyoruz.

Gelecek yüzyılda belki Quantum varsayımı yerine Xuntum olduğunu bulacağız.ve bilim adamları bize Xuntum resmini paylaşacaklar.Şimdilik sadece varsayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 27 Mart 2019; 18:34:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hositany

Hak ettiğin bu kadar.

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

Alıntıları Göster
    Hocam size yalvarıyorum şu benzer karikatürlerinizi atıp durmayın artık. Burası yeri değil ayrıca hiç mi hiç komik değil derdinizi güzel güzel anlatabilirsiniz aynı resmi niye elli kere paylaşıyorsunuz ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _gavaracı_

Hocam size yalvarıyorum şu benzer karikatürlerinizi atıp durmayın artık. Burası yeri değil ayrıca hiç mi hiç komik değil derdinizi güzel güzel anlatabilirsiniz aynı resmi niye elli kere paylaşıyorsunuz ya?

Alıntıları Göster
    Bende hoşlanmıyorum ama "Teknoloji ile Bilim Aldatmacası" başlıklı topikle adeta bilime küfür edilirse banada Karikatürize edip Tİ ye almaktan başka bir şey kalmıyor.

Varsayımlar teori yerinede geçirilince yine öyle.

Edit : Aynı mesajları 30 kere atan üyeye karikatürle cevap vermek çok bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 27 Mart 2019; 18:41:55 >

• Senin psiko megalomaniden % kaç verdiler.
    Usulca kulağıma eğilde söyle.Kimseye söylemem.
  • Sana tekrar kendimden alıntı yaparak cevap vereyim sıktınız artık.

quote:

İspatlanmamış varsayımlar üzerinde konuşuyoruz.

Gelecek yüzyılda belki Quantum varsayımı yerine Xuntum olduğunu bulacağız.ve bilim adamları bize Xuntum resmini paylaşacaklar.Şimdilik sadece varsayım.
  • Siz bir hiçsiniz.Sizin bu gün okuduklarınızı unutalı yıllar oluyor. (Unutma nedenimide kaşırsınız)
    Ciddiyetsiz varsayımlar olduğu varsayımıdır.
    Ha teorisyenlik yaparım bu doğru ama yanılma payım %1 den az olmuştur.
    IQ myQ ne bu ya yılışıklık. IQ sorma donuna kaçırırsın.
  • Işığın hızı geçilirse meselenin arkasına düşersiniz. Yani olayı seyredersiniz. Bu bakımdan kainat eğer ki banttan yayınsa siz kainatı seyrettikçe ışıktan hızlısınız demektir.

Olay ufku size çöker. Kainatın bir şekilde dünyaya çökme eğiliminde olduğunu varsayar sak, kainat her bir ışın demeti ile çökme ve yaratılma döngüsü yaşıyordur.

Bu esemede 7400 ışık yılı uzaktaki şeyin ışığı size gelmişse artık o şey sizden 7400 ışık yılı uzakta olamaz. Kainatın o kısmı dünya üzerine çökme eğilimi gösterirken mesela 7500 ışık yılı uzaktaki cisim de yaratılmaya başlamış olur.

..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 27 Mart 2019; 20:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.