|
Teknolojide yeni eşik: Yeniden yapılandırılabilir transistörler geliştirildi
-
-
Ortadaki arkadaş bizden. Ama ıspatlayamam.
-
Projede bir Türk var; Özgür Demirkiran. Ama kendisine ulaşamadım. Ortadaki benzemiyor değil
-
Çok kûçûlemiyecek galiba. O zaman çok da şey değil.
-
İspatı Gazoza ilaç atmış gibi bakış atması.
-
RFET (reconfigurable field effect transistor - tekrar konfigüre edilebilir alan etkili transistör) TU Wien'de oldukça aktif olarak çalışılıyor.
RFET aslında yeni bir şey değil, senelerdir bununla ilgili bilimsel makaleler yayınlanıyor. Tabi bunların baya bir kısmı simulasyon sonuçları ile ilgili teorik şeylerdi.
RFET yapmanın da birden çok yolu olduğu biliniyor.
Geçen sene TU Wien'de bir RFET transistör üretip bununla ilgili yayın da yapmışlardı.
Ama şu anda RFET transistörlerle mantık devreleri (lojik devreler) yapabildiklerini gösterdiler. Geçen sene bir basamak yapmayı deneyip başardılar, bu yıl ise artık bir merdiven yapabildiler gibi düşünülebilir.
Ben RFET lerin sayısal devrelerden çok analog devrelerde, analog yapay sinir ağları gibi uygulamalarda kullanılabileceğini düşündüm. Maksimum akım ve maksimum çalışma frekansı gibi parametrelere bağlı olarak kablosuz haberleşme teknolojilerinde de yeni kullanım alanları bulabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBK -- 2 Nisan 2024; 16:11:59 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Projede bir Türk var; Özgür Demirkiran. Ama kendisine ulaşamadım. Ortadaki benzemiyor değil
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X