Şimdi Ara

TEKNOSADAN NETBOOK ALACAĞIM. NE ALAYIM?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, az evvel teknosadan 200tl hediye çeki kazandığımı öğrendim, önümüzdeki 10-15 gün içinde elime geçecek. eşime netbook almak istiyorum ama ne model bilirim, ne de özellik. anlayan arkadaşlara ihtiyaçlarımızı söyleyeyim, belki yardımcı olan çıkar.

1.internete wifi ile bağlanabilir olsun
    2.gerektiğinde sim kartımı yerleştirip 3g ile sokakta da nete girebileyim. (bu teknoloji var mı bilmiyorum. eğer yoksa dalga geçmeyin :))
    3.bluetooth olsun
    4.şu an evimdeki hiçbir alet 1080p film çalıştırmıyor. en azından bu çalıştırsın, HDMI ile televizyona bağlayıp film izleyebileyim.
    5.şarjı muazzam olsun, hergün işe gidip gelirken 2 saat kadar dizi izleyebileyim en azından.
    6.eşime aldığımı iddia ettiğime göre, renk seçeneği olsun ama delikanlıyı bozmasın. (lacivert vs.) zamanla ben el koyarım alete.
    7.kaşı gözü kara, döşü kıllı olsun :)

teknosada olan ürünleri göz önüne alarak bana bir veya birkaç öneride bulunabilirseniz rahatlayacağım.dediğim gibi, 200 tl indirimim var, cepten en fazla 500-600 tl daha vermeye hazırım.

teknosadaki netbooklar

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• yanlış yere mi başlık açtım, yoksa kimse umursamadı mı acaba? :(
  • Güzel yazmışın bende takip ediyorum var mı boyle bişeyler :D full+full olmuş bide ucuz olsun :D benimki
  • yazdık da, bilen arkadaşlardan kimse gelip tavsiyede bulunmadı. cidden anlamıyorum bu aletlerden. atom işlemci vs. diyorlar, hangisi ne işe yarar bilmiyorum. bu ara asus 1015 pem konuşuluyor. heralde iyi bişey. hediye çekim gelsin, teknosaya gidip bu aleti arıycam.
    bi de windows 7 starter çıktı. masaüstü resmi bile değişmiyormuş falan. bu aletlerde cd yok, nasıl format atıyorlar, işletim sistemi nasıl değişiyor, onu da bilmiyorum. usb den falan yapılıyormuş ama, ben daha cd den beceremedim laptopun sistemi değiştirmeyi :)
    neyse, beklemeye devam. daha 15 gün var. hediye çekinin süresi uzun olursa ocak ayını bile beklerim.
  • ASUS iyi bir seçim.

İstediğiniz işler için Windows versiyonu çok önemli değil. Ben de Win 7 Starter kullanıyorum, sorun çıkartmıyor. Tek eksiği aynı anda iki ekrana görüntü veremiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

ASUS iyi bir seçim.

İstediğiniz işler için Windows versiyonu çok önemli değil. Ben de Win 7 Starter kullanıyorum, sorun çıkartmıyor. Tek eksiği aynı anda iki ekrana görüntü veremiyor.

tavsiye için teşekkür ederim. ben de asuslara bakayım o zaman. aldıktan sonra yükletebilirsem xp yükletecem ama biryerlerde. win 7 ağırlaştırır diye düşünüyorum.
  • Bende Araştırıyorum Şimdiye KAdar edindiğim bilgileri yazayım belki işine yarar.
    Ram'den başlamak istiyorum piyasadaki çoğu netbook 1gb ddr2 ram ile gelmekte Önemli olan 2.bir ram slotunun olup olmadığı öğrenmen, ve ne kadara kadar genişliyebilir.
    En az 1.6 GHz ve üstü olmalı altında alırsan pek memnun kalamayabilirsin(şahsi görüşüm)
    HDD' ye takılmana gerek yok ne kadar yüksek o kadar iyi fakat taşınabilir HDD işini görür ucuz ve kullanışlı
    Ekranı 10'' den küçük 12'' den büyük olmasın abartan markalar var (ideali 10''10(10'1)
    6 Cell (hücreli) bataryası olsun
  • bu ASUSun 2GB ddr3 ramli, dual core lu bir aleti var ya ona bakıcam. ama işlemci hızı niye 1,5ghz oluyo onu anlamadım. hem çift çekirdek hem daha yavaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etacarinae32

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031304&CS_Category=_SBA_1252_1078_1266_8801&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NETBOOK1252

bu nasıl? 2gb ram win 7 starter. fiyat da 749tl.

arkadaşım, tavsiyen için teşekkür ederim. ama şu asus PEM diye bir netbook var 2gb ddr3 ramli falan. ona takıldım ben. tavsiye eden olursa onu alacam gibi görünüyor. ama şu an teknosada yok, gelecek dediler ama, ne zaman bilmiyorum :(

• Teknosadan almak istiyorum dedeğiniz için bunu buldum vatanda bunun 1201PN modeli var ve daha iyi film izlemenizi sağlar belirteyim ayrıca filmleri izlemek için ufak tefek programlar var onları yüklemeniz gerek yoksa takılmalar yaşarsınız ;
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031287&CS_Category=_SBA_1252_1850_1267_8805&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NETBOOK1252

• çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. peki söz konusu programlar k-lite gibi kodek programları mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunsamsun81

çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. peki söz konusu programlar k-lite gibi kodek programları mıdır?

K-lite bu konuda tek başına yetersiz kalıyor onunla birlikte CoreAVC (google da kullanımına dair bilgileri bulabilirsiniz) video optimize programını kullanırsanız 1080p videoları rahatlıkla izleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impala_vs_Tiger

quote:

Orijinalden alıntı: uzunsamsun81

çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. peki söz konusu programlar k-lite gibi kodek programları mıdır?

K-lite bu konuda tek başına yetersiz kalıyor onunla birlikte CoreAVC (google da kullanımına dair bilgileri bulabilirsiniz) video optimize programını kullanırsanız 1080p videoları rahatlıkla izleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin.

yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Asus'dan almak sartiyla 2gb ramli bir modeli sizin icin en iyisi olur buarada cihazin bataryasi 6 hucreli olsun malum pil suresi netbooklarin en onemli ozelligi
  • quote:

Orijinalden alıntı: glazer

Asus'dan almak sartiyla 2gb ramli bir modeli sizin icin en iyisi olur buarada cihazin bataryasi 6 hucreli olsun malum pil suresi netbooklarin en onemli ozelligi

aynı marka ve model cihazı bana 3 hücreli satabilirler mi? yani nereden anlayacağım 6 hücreli olduğunu? pili söküp baksam üzerinde yazar mı kaç hücreli olduğu? geçen gün arkadaşıma bir elektronikçide kutunun içine düşük model bir netbook koyup satmaya çalışmışlar. neyse ki arkadaş ödemeden farketmiş. olur mu böyle pil vs. sahtekarlığı sizce?
  • satabilirler, bataryanın üzerinde kaç hücreli olduğu yazmaz ama 6600mah yazar 6 hücreliyse (yeni modellerde bilmiyorum daha yüksek de olabilir bu)
  • Forumda biri yazmıştı direk sim kart takıp internete girebiliyorsun.Öyle bir teknoloji var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E 

Forumda biri yazmıştı direk sim kart takıp internete girebiliyorsun.Öyle bir teknoloji var.

bildiğim sadece hp mini lerde var
  • yazdığınız özelliklerdeki bilgisayar
    hp pavilion dm1'dir. eşime aldım bende..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.