Şimdi Ara

TekTık Root & ADB Driver İşlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
3.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NOT: telefonum xperia arc olduğu için bu yöntemin çalıştığını sadece arc için söyleyebilirim. ama başka forumlarda okuduğum kadarıyla hemen hemen tüm android cihazlarda işliyor.

Herkese tekrar merhaba;

O kadar uğraşmanın meyvesini almam sebebiyle ve başkaları da günlerini harcamasın diye. Tecrübe ettiklerimi paylaşayım dedim. Şimdi geçelim işlemlerimize.

Hedefimiz; sorunsuz bir şekilde xperia arc cihazımızı rootlamak.

Tedbirler;

*telefonunuzda bulunan her şeyin yedeğini alın(uygulama, rehber, vs.)
    *ne kadar basit bir işlem olsa da telefonunuzun başına kötü şeyler gelebilme ihtimaline hazırlıklı olun.(düşük bir ihtimal de olsa, sonuçta ihtimal ihtimaldir.)

İlk işlemimiz: ADB Driverını yüklemek.

Eğer ki aşağıda saydığım tüm yöntemleri denediyseniz ve yine de ADB Driverını yükleyemediyseniz, çözümünüzü burada bulacağınızı umuyorum.

ADB Driver Yükleme Yöntemleri:

1-)http://theunlockr.com/2009/10/06/how-to-set-up-adb-usb-drivers-for-android-devices/

bu sitedeki tüm yolları denedim olmadı.

quote:

2-) For WinVista/Win7
    These OS will install Android as a mass storage device. You must uninstall the driver and update to the android driver model.

Instructions:
    1) Unplug all removable devices(thumb drive, sdcards, etc) beside the Android phone.
    2) Locate "Device Manager", usually under "control panel"
    3) Select "Universal Serial Bus Controllers"
    4) Select USB Mass Storage Device.
    Note: to check if you have the correct device, click on the details tab and select "compatible ids" under properties. There should be three items listed under value.
    5) Select uninstall driver
    6) Close the window. Now in device manager a new "Android Phone USB device" with a yellow! will appear... If not, Unplug your android device or select Action -> Scan.
    Note: view optional steps below if you still have problem with the your windows automatically installing drivers.
    7) Click on the "Android Phone USB device"
    8) Select "browse my computer to driver software"
    9) Under "search this location for driver", Browse for the location that you have unzip the android_usb_windows and select the corresponding folder for your system(AMD64 for 64bit systems or x86 for 32bit systems. Right click -> properties on "My Computer" to check which system you have)

The driver is now installed and is ready to use.r

***Optional.
    1. Go to System under Control Pandel.
    2. Click on Hardware Tab and Under "Device Installation" select “Never search windows update for drivers”, then OK.
    3. Go to Enable debugging on your phone. (Settings->Applications->Development->USB debugging).
    4. Run USBDeview and remove all instances of Android Phone
    5. Unplug your phone, and plug it in again.
    7. Continue on step 7) above.

To turn off search windows update in windows 7, use this link below
    http://www.addictivetips.com/windows...search-prompt/

To turn off automatic driver installation in windows 7, use the link below
    http://www.addictivetips.com/windows...windows-]vista/

bunları da denedim.

3-) başka bilgisayarda da denedim.

4-) oneclick root programını da denedim. son sürümünde auto driver install var. Fakat bir işe yaramadı.

Eğer bunları diyorsanız; işte çözüm: NuKe_MaNia'ya teşekkürlerimi iletiyorum. Xda-developers'da bile görmedim bu çözümü

quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

telefon kapalı olacak şekilde telefonun en sağındaki tuşa(menü tuşu) basılı tutarak pc ye usb kablosunu takıp diğer ucu takılı kalsın telefonda

bu şekilde aygıt yöneticinizde ne göründüğünü söylermisiniz.

Bu işlemi yaptığınız zaman, aygıt yöneticisine girdiğinizde telefonunuzun şu şekilde bağlandığını göreceksiniz;

-Android Phone
    -Android ADB Interface

Bundan sonra şu işlemleri takip ediyoruz.

*Telefonunuzun USB kablosunu bilgisayardan çıkartın.
    *Telefonunuzu açın
    *Telefonunuzun Bilinmeyen Kaynaklar ve USB Hata Ayıklaması özelliğini açın. (Ayarlar-Uygulamalar-Bilinmeyen Kaynaklar) (Ayarlar-Uygulamalar-Geliştirme-USB Hata Ayıklaması)
    *Telefonunuzu "MSC Modu"nda bilgisayara bağlayın.

Şimdi yapmamız gereken ise SuperOneClick programımızı indirmek.

BURAYA TIKLAYARAK İNDİREBİLİRSİNİZ

İndirdikten sonra işlemlerimize devam ediyoruz. (Çok da bir şey yok aslında yapacağımız :) )

*SuperOneClick programını çalıştırın.
    *Root butonuna tıklıyoruz.
    *Bir süre sonra işlem tamamlanıyor.

Ve hepsi bu. Artık rootlu bir telefona sahibiz.

"""Tekrar ediyorum. Sadece Xperia Arc'ta ve Xperia X8'de denedim. Ama çoğu android cihazın bu yöntemi kabul ettiğini okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutyus -- 6 Mart 2012; 18:30:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.