Bildirim
Telefon acilinda internet gidiyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
- Bağlantınızı kontrol edin(hat girişi, modem ve telefon çıkışları doğru mu?)
- splitteri değiştirin. -
quote:
Orijinalden alıntı: Proxy1
- Bağlantınızı kontrol edin(hat girişi, modem ve telefon çıkışları doğru mu?)
- splitteri değiştirin.
Evet dogru, splitteri degistirdim fayda etmedi evde iki tane vardi ikisininde bozuk olma olasiligida yok. -
splitter değiştirmen büyük olasılık -
Ama soyle bisey var bazen kesiliyor bazen kesilmiyor. -
Eve gelen ana hatta splitter takmaniz gerekiyor bunnun icin -
Modemi baska bir odaya taktigimda kesinti olmuyor garip bir durum -
quote:
Orijinalden alıntı: emryrgc
Modemi baska bir odaya taktigimda kesinti olmuyor garip bir durum
başka odada başka bir hat var galiba.
bu durumda hat sayısını teke düşürmeniz laım ya da splitterin bir ucu modeme diğer ucunu çoklayııya bağladıktan sonra çoklayıcı ile telefonu paralel olarak paylaştırabilirsiniz
dikkat etmeniz geeken nokta splitterden modeme giden kablo ek veya paralel olmamalı. -
quote:
Orijinalden alıntı: ilkadım52
quote:
Orijinalden alıntı: emryrgc
Modemi baska bir odaya taktigimda kesinti olmuyor garip bir durum
başka odada başka bir hat var galiba.
bu durumda hat sayısını teke düşürmeniz laım ya da splitterin bir ucu modeme diğer ucunu çoklayııya bağladıktan sonra çoklayıcı ile telefonu paralel olarak paylaştırabilirsiniz
dikkat etmeniz geeken nokta splitterden modeme giden kablo ek veya paralel olmamalı.
Başka odada aynı hat bulunmakta. Ev'de her odada aynı telefon hattı mevcut. Her odaya takabiliyorum yani. Başka odaya taktığımda kesilme olmuyor ama aynı odada splitter ile bölünce hat gidiyor. -
Odada splitter ile bölmeyeceksiniz zaten. Eve ilk giren ana hattı bulacaksınız. Splitterı o hatta bağlayacaksınız. Bağladıktan sonra bir ucunu modeme, diğer ucunu diğer paralel telefonlara gitmek üzere salacaksınız. Yani evinize gelen ana telefon hat ilk kez splitterla temas kuracak, oradan modem ile telefonlara dağılacak. Sizde ise ana hat, teması telefonlarla kurup ardından splittera ulaşıyor ki bu durumda splitter hiçbir işe yaramaz. Kesintiler olması da normal olur. -
O zaman tek cozum baska odaya baglamak modemi. Baska odaya bagladigimda arada yinenkopmalar olur mu yoksa problemsiz calisir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 25 Nisan 2012; 19:28:44 > -
şurayı inceleyin.
http://forum.donanimhaber.com/m_34520555/tm.htm
şu resme dikkat edin.
quote:
Orijinalden alıntı: ssbrc
https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/152072/26B966B152BD473E9D4EDC8D5133AB6A.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 25 Nisan 2012; 22:32:30 >
-
Ana hat kablosunu bulmak bile zor evde. Yeni tasindim eve daha sifir. Mutahit butun odalara telefon prizinden hat vermis durumda. Anlasilan ttnet destegi arayacagim yada modemi baska odaya baglayacagim telefon prizinden -
canım kardeşim. modem nerdeyse ordan hat alacaksın. benim evdede her odada telefon prizleri var ama hepsini iptal ettim. internet aldıysan her odada telefon olmamalı. bütün telefon çıkışları spliterden sonra olmalı. telefonun düşmesi diğer odadaki spliterden evvel çıkış olduğu için sinyal karışması oluyor ve hat düşüyor. spliterinde amacı bu zaten. modemdeki odaya tak bir kablosuz dect kurtul işte. be her odaya telefon gerek varki. -
Prizlerin kablolarinin bulustugu buat vardir veya sigorta kutusunun icinde oradan ayiraksin hepsi paraleldir modemin oldugu oda prizine modem diger prizlere splitter phone den bagla duzelir -
quote:
Orijinalden alıntı: eozenir
canım kardeşim. modem nerdeyse ordan hat alacaksın. benim evdede her odada telefon prizleri var ama hepsini iptal ettim. internet aldıysan her odada telefon olmamalı. bütün telefon çıkışları spliterden sonra olmalı. telefonun düşmesi diğer odadaki spliterden evvel çıkış olduğu için sinyal karışması oluyor ve hat düşüyor. spliterinde amacı bu zaten. modemdeki odaya tak bir kablosuz dect kurtul işte. be her odaya telefon gerek varki.
+1 birden fazla telefon olması zorunlu ise splitter cihazından ayırdıktan sonra fazladan splitter kullanarak telefonları çoğaltabilirsin. yukarda bir arkadaşımız ss paylaşmış. çok faydalı bir bilgi. iç tesisat eski ise kopma sebebi olabilir. -
İc tesisat cok yeni daha sifir ev 5 ay once oturuma acildi. Modemi baska odaya baglayinca kopma filan olmuyor. Telefon ile ayni telefon prizinden baglayinca modemi sadece kopma oluyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X