8 yıldır kullandığım bağlantı birden telefon çalınca kesilmeye başladı. Konuşma sırasında bağlanıyor kapatınca kesilip tekrar bağlanıyor. Splitterdandır diye 2 kere değiştirdim. Hatta kabloları bile değiştirdim. Evdeki kablo tesisatı döşenirken modemin odamda duracağını söylemiştik. Usta da hattın ilk odama geldiğini söylemişti. Modemi direkt duvara bağladık. Salonda bir tane telsiz var. Onun ucunda splitter var. Duvardan gelen 'line' a telefondan gelen 'phone' kısmına bağlı şekildeydi.
Ttnet servisini aradım. Onlarda splitterdandır dedi. Servis göndermelerini istedim ama gelmediler. Bir türlü düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Aynı sorun bende vardı.Splitter değiştirdim düzeldi direk ama sende işe yaramamış hayret
quote:
Orijinalden alıntı: Tayff
Aynı sorun bende vardı.Splitter değiştirdim düzeldi direk ama sende işe yaramamış hayret
Dostum problemin şu. Senin salonda ve diğer odada duvar prizlerinde telefondan hattı alman ile ilgili. Şöyle ki, sen modemin durduğu yerden hattı alıyorsun. Diğer odada da prizden alıyorsun bu paralellikten dolayı sorun olur. Eve ilk giren hattın ucunda splitter olup ayrılması lazım. Şöyle dene problemin çözüldüğünü göreceksin. Modemin durduğu odadaki hattı ilk spliter ın line girişine tak. Sonra modem çıkışını modeme, telefon çıkışınına da telefonu tak. Yani diğer odada da telefon olmasın bu splitterdan dağılsın. Test et düzeldiğini göreceksin.
paliogoP
kullanıcısına yanıt
Dediğinizi az önce denedim. Yine düzelmedi. Farklı oda, farklı telefon, farklı bağlantı ne varsa denedim sayılır, düzelmedi. Acaba apartmanın kablo tesisatında bir sorun olabilir mi?
telsiz telefon yerine kablolu telefon denermisiniz?
TuRkiShCowboy
kullanıcısına yanıt
Onu da denedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme