Şimdi Ara

Telefon İade Süreçleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar babam maalesef Reeder marka bir telefon almış.Telefonu kurdum ve kendi kendine kapanmaya başladı.Kullanılmaz halde.Yani direkt ayıplı ürün satışı gerçekleştirilmiş.Ben bu cihazı iade edebilir miyim ayıplı ürün diye?Bu işin prosedürleri nasıl oluyor?Araştırdım ama herkes farklı bir şey yazmış.

• Teknik servise ürün yollayıp ürünün yeni alındığı ayıplı olduğu için iade edilmek istendiğini yazan bir not bırakın. Onaylanirsa size kağıt verecekler iadesi uygundur diye aldığınız yere götürüp iade edeceksiniz veya olmazsa tüketici hakem heyeti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satan bayiye sordum.direkt olarak tüketici hakem heyetine başvurmanın daha hızlı sonuca götüreceğini söyledi.öteki türlü teknik servis durumu sürüncemede bırakabiliyormuş.ayıplı mal tespiti için teknik servise başvurmadan direkt olarak tüketici hakem heyetine başvurabiliyor muyuz?

• ibrcbl İ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun öncelikle. Servise başvurup rapor almadan sakın hakem heyetine başvurmayın. Geçmişte buna benzer bir olay yaşamıştım. Haklı olmama rağmen Tüketici Hakem Heyeti sırf servis raporu olmadığı için usulden başvurumu reddetmişti. Telefonu servise götürerek ürünün ayıplı mal kapsamına girdiğini, tamirat istemediğinizi, ürünün yenisiyle değişimi veya para iadesi istediğinizi söyleyin. Bu talebinizi servis fişine mutlaka işletin. Onlar muhtemelen ürünü tamir edip size geri vermek isteyeceklerdir. Kabul etmeyin. Şayet değişim veya para iadesini kabul etmezlerse yani işi yokuşa sürerlerse, işlem bittikten sonra size verilen servis fişi ve ürünün faturasıyla THH'ye başvurun. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALCOLMX© -- 6 Temmuz 2022; 4:9:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler hocam.dediğiniz gibi yaptım,umarım bir daha beni hakem heyetiyle uğraştırmazlar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.