Merhaba arkadaşlar. Piyano çalıyorum, bastığım notaları müzik portresine yazacak bir telefon programı arıyorum. Bilgisayarda Musescore var, bilgisayarı piyanoya bağlayarak çok güzel istediğimi yapabiliyorum onda. Ama bunun gibi bir program ya da uygulama telefon için de var mı? Tuşa vurduğumda ekrandaki portreye yazıversin. İlle de MIDI kablosu şart değil, sesi algılayarak da yazabilir. Teşekkür ederim :) |
Telefonda MIDI veya Ses ile Nota Yazma Uygulamaları
Telefonunuzda müzik besteliyor veya nota alıyorsanız, MIDI veya sesi notaya çeviren uygulamalar büyük bir kolaylık sağlayabilir. Bu uygulamalar, fikirlerini veya melodilerini hızlı ve kolay bir şekilde kaydetmene ve düzenlemene olanak tanır.
MIDI uygulamaları, müzik aletlerinin çalınmasını taklit eden dijital sinyaller üretir. Bu sinyaller, piyano ruloları veya nota düzenleyicileri gibi arayüzler kullanılarak düzenlenebilir. MIDI uygulamaları, çok çeşitli enstrümanları destekler ve karmaşık besteler oluşturmak için kullanılabilir.
Ses ile notaya çevirme programları, mikrofon veya ses dosyalarından sesi analiz ederek notaları algılar. Bu programlar, nota okuma bilgin yoksa veya melodileri kulaktan yakalamak istiyorsan kullanışlı olabilir.
İster profesyonel bir müzisyen ister sadece müzik hobisi olan biri olun, telefonunda MIDI veya sesi notaya çevirme uygulamasına sahip olmak, müzik yapma sürecini kolaylaştırabilir ve ilgini çeken parçaları kaydetmene ve paylaşmana olanak tanır.