Şimdi Ara

telefon konuşma dökümü vs dolandırıcılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, 3 şubat çarşamba günü 0850 288 87 87 numaralı telefon 17:30 gibi beni arayarak, yapı krediden arandığımı, konuşmanın kalite güvencesi gereği kayıt altında olduğunu, ödemelerimi düzenli olarak yaptığım için sağlık güvencesi tarzında ücretsiz bir şeyin tanımlandığını ve ücretsiz 6 aylık sürenin dolduğunu bildirdi. ben de daha önce buna benzer müşteri hizmetlerinden telefonlar aldığım için doğru sandım. iptal ettirmek istediğimi ve iptal ettirdiğim taktirde herhangi bir ödeme yapmakla yükümlü olup olmadığımı sorduğumda ödeme kesinlikle yok denildi. bilgilerimin bir kısmını kendisi biliyordu tıpkı müşteri hizmetleri gibi, bir kısmını da bana onaylatma adı altında sorarak elde etti. iptal işlemi için telefonunuza kod gönderiyoruz kodu söyleyerek işleme devam edebiliriz, açıklama kısmında da ccpay.me göreceksiniz dedi. ben de müşteri hizmetleri diye konuştukları ve bilgilerimi de bildikleri için inanarak şifreyi verdim. işlem bittikten sonra arkadaşlarımız sizi 30 saniye içinde tekrar arayacaklar onlara iptal isteğini onaylıyor musunuz dediklerinde, onaylıyorum dediğinizde işlem bitecek denildi. tekrar aradılar kadının biri standart bir metini hızlıca okuyarak onaylıyor musunuz dedi ben de çok hızlı okuduğunuz için hiçbir şey anlamadım ayrıca ben bunu iptal ettirdiğim taktirde herhangi bir ödeme yapacak mıyım diye yine sordum kadın da hayır bir ödeme yok dedi. yavaşça okudu ve onaylıyorum dedim. işlem bitti telefonu kapattım. 5 şubat cuma günü sabah hesabımı kontrol etmek için açtığımda 926 tl'nin çekilmiş olduğunu gördüm ve müşteri hizmetlerini aradım, müşteri hizmetleri bunun kesinlikle kendileriyle alakalı olmadığını ve bir numara vererek bu numaraya itiraz dilekçesi yazıp fakslamam gerektiğini söyledi. öncelikle kartımın iptalini ve tarafıma yeni kart gönderilmesini istedim daha sonra bankaya giderek yetkili birine durumu açıklayarak dilekçe yazdım. biliyorum hata bende ancak iş yoğunluğu nedeniyle ve saatin geç olması sebebiyle işe uyanamadım. savcılığa detaylı olarak suç duyurusunda bulunsam bir şey çıkar mı ya da savcılığa suç duyurusuyla birlikte geçen konuşmanın ayrıntılı dökümünü istesem (çünkü yapı krediden arıyoruz diye arıyorlar ve 3 kere ücret ödemem gerekip gerekmediğini sormama rağmen gerekmediği söylendi ayrıca istenen belgede konuşmanın ayrıntılı dökümü yer alıyor mu?) bir sonuç çıkar mı? ya da savcılık ya da tüketici haklarına başvurarak herhangi bir hizmet almadığımı, veya bana sundukları hizmeti istemediğimi belirterek paranın hesabıma geri yatmasını talep etsem bir sonuç çıkar mı? (şu an işlem şu şekilde görünüyor, internetten bir ürün ya da hizmet satın alarak ödeme yaptım)
    Biliyorum biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlatmak istedim, yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• Elbette ki savcılığa gidip dolandırıldığını söyleyip suç duyurusunda bulunacaksın . Ayrıca senin konuşma içeriği dökümün ve mesaj içeriklerin kaydedilmez. Banka açısındanda sorun yoktur çünkü sana gelen alışveriş onay mesajını onaylayarak cevaplamışsınız. Ancak şu yolla bankaya suç atılabilir. Bilgilerimi birtek siz biliyordunuz benim bilgilerimi saklama görevi size aitti yeterince saklayamadığnıız için üçüncü kişilerin eline geçmiş gibi vs.
  • typhoon89 T kullanıcısına yanıt
    Hocam gelen aramalarda numarayı kontrol etmen gerekirdi gerçekten o bankaya ait mi diye, saflığının kurbanı olmuşsun ne yazık ki. İlgili numaranın hiç bir banka ile bir alakası bulunmamakta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mihl M kullanıcısına yanıt
    ben bu kartımla daha önce hiçbir zaman internetten alışveriş yapmamıştım ki bankadaki görevli bayan da bunu onaylamıştı. bu kanaldan ilerleyip bilgilerimi saklayamadığı için banakadan da şikayetçi olsam işe yarar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoon89

ben bu kartımla daha önce hiçbir zaman internetten alışveriş yapmamıştım ki bankadaki görevli bayan da bunu onaylamıştı. bu kanaldan ilerleyip bilgilerimi saklayamadığı için banakadan da şikayetçi olsam işe yarar mı acaba?

Sen telefondaki kişinin senin gizli kalması gereken bilgilerini sana söylediğini senden sadece sana gelen sms e onay vermeni istediğini söylemişsin. Bu durumda karşı tarafta senle ilgili bu bilgilerin ne işi var. Demekki banka bu bilgileri güvenli bir şekilde saklayamamış.
  • arkadaşlar internetten baya bi araştırdım ve ccpay.me'ye mail attım durumu anlattım paramı geri yatırdılar, benzer olaylar söz konusu ben de internetten öğrendim. çevrenizde aynı durum başına gelen varsa yardım edebilirim.
  • Bana yardımcı olurmusunuz? Bende bugün dolandırlıdım. 500 dolar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Banada yardımcı olurmusunuz?

• magdurufuk M kullanıcısına yanıt
    arkadaşım öncelikle benden parayı ccpay.me sanal postuyla çektiler. sizinki de böyle bir olay mı?
    Evet benide ccpay. Me sistemiyle dolandırdılar.

Bana yardımcı olurmusunuz. Çok zor durumdayım. Ne yapmalıyım. ufuk_kanlici@hotmail.com facebook adresim aynı zamanda. Ordan ulaşıp detaylı bilgi verin lütfen. 1500 TL çekildi ve ne yapacağımı bilmiyorum.

hocam no sorgulamadan da cvp yazdım, ben bu maili atmıştım sen de kendinle ilgili olanları düzelterek mail atabilirsin.

arkadaşım ben ilk bu maili yazmıştım ama son 4 hane yoktu ptesi tekrar mail attım ekleyerek. tarihleri adını soyadını bankanı yani benden farklı olan yerleri kendine göre doldur ve gönder, inş senin paran da 2-3 gün içerisinde geri yatırılır.

Hi,

My name is ABC XYZ and i am sending you this e-mail from Turkey. I've got a phone call from the number 0850 288 87 87 on the 2rd of February, 2016. The one who called me, introduced himself as a banker and told me there is a health insurance registration on behalf of me. Then i wanted to cancel the insurance. I gave him my card information he asked in order to cancel the health insurance for me. Later on i've learned that the man was a cheater and he made a consumption of 305 $ using my card info in a virtual POS application. On the description about the consumption it is written "ccpay.me". I have informed my bank and the prosecution about the situation. I need your help regarding the deposition of money back in my account. I am in a big trouble, please help me.
    Thank you.
    ABC XYZ
    My bank : Yapi Kredi
    Date and time of the process : 02.02.2016 - 16:45
    Amount : 305 $
    Last 4 digits of my card which is cancelled after the money has been drawn: XXXX

ben de dahil genel olarak milletten 305$ çektikleri için senden de o kadar sanmışlar galiba, sana gönderdiğim maili gönder onlara paranın da 500 dolar olduğunu yaz. yatar para merak etme ;)
  • İNŞALLAH DEDİĞİNİZ GİBİ OLURDA PARAM GERİ YATAR. BUDA BANA DERS OLUR Kİ BİR DAHA 0850 Lİ NUMARADAN ARAYANLARA BASARIM KÜFÜRÜ
  • Ccpay.me sitesine girdim bilgilerimi. 500$ işlem yapıldığı gözüküyor. Beni arayanların telefon numarası ve mail adresleride orada gözükmekte. 2 gündür baktığımda çıknıyodu. Bugün çıkıyor. Sizdede bu şekikde mi olmuştu.

• Yatırmışlar paramı 4 lira eksik. Kur farkından heralde. Teşekkürler dostum.

Merhaba, mail i gönderdiğiniz adresi yazarmısınız

• Yukarıda mail adresime mail atın yardımcı olmaya çalışayım. Bugün bir arkadaşımız daha parasını almış

• Bir yıl önce dersaneye gderken arkadasım onların boş evinin anahtarını verdi bi arkadasımla bna kalabilirsiniz diye ve biz gitmeye basladık arada bi hatta o kızlada gittik bi gün anahtarı kaybettim sandım ama kaybetmemişim sevgilim bn arkadasım ve o anahtarı vereen kız anahtarı cektrdık gecen gün ewi polisler basıyo bn msj attım bn girdim sikayetçimisiniz felan bbası bni aradı kızın cezası 17 yıldan baslıyor bunun babana yada annene anlat yanıma gelin olay bizden cıktı diye arkadaşlar ev boş ev döşeme var toplasan 4 tane yatak yorgan var eski zaman işi polis bni aradı hakkınızda şikayet var evi izinsiz kullanım ve 2 tane yatak calmışım polis yaptırım olur sana dedi cünli kız bn anahtarı bi kere verdim aldım diye imkar ediyo ama bnm şahitlerim var napabilirim

• ccpay den paramı aldım herkese çok teşekkür ederim. Burada okumasaydim mümkün degil ugrasmazdim geri almak için iyi aksamlar herkese

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.