Şimdi Ara

Telefon sarjda iken kurcalamak bataryaya zarar verir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yahu evde ablam annem babam hep teli sarjda kullanma diyolar bende arastiriyim dedim ama herkes farkli kafada keime inanalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komodo ejderi

Tabikide zarar verir üstteki arkadaşın vermez dediğine bakmayın siz whatsapp safari facebook gibi appleri kullanıyormuşsunuz lakin Çin'de idi sanırım hatırlamıyorum telefon şarjdayken birisi telefonla konuşurken cihaz patlıyordu. Velhasıl kelam telefon şarjdayken kurcalamak çok zararlı.

İyi forumlar.

Tüh be şarja takar takmaz başlarım oyuna görüşmede yaptım Allah korumuş beni o zaman.

• Tek sorun aşırı ısınırsa batarya ömrünü azaltır ve başka birşeye zarar verebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman telefon sarjdayken ısıtmadan kullanırsak bi sakıncası yoktur diyebilir miyiz ?

• Daha yeniki mesajı yazarken telefon sarjdaydı ve sıcaktı daha sonra kılıfı çıkarıp bıraktım telefonu şimdi tekrar aldım elime ısınması geçmiş. Ben de sarjdayken kullanmayanlar safına geçiyim yavaş yavaş uçak modu faydalı oluyorsa şimdi uçağa alıp bırakıyorum tesekkurler

• 3 yıl 4s i şarjda kullanmışlığım var, şimdi ip6 yı şarjda kullanıyorum(oyun oynamak için) çok şükür sıkıntı yok.4s tede sıkıntı yok

• Kullanmamakta fayda var ama batarya ömrünü kısalttığı kesin
  • Telefonu kullanmak için şarja taktıktan sonra 10 dakika bekleyip sonra kullanın.Takar takmaz kullanmazsanız sorun olacağını sanmıyorum. Mecbur kalmadıkça yapmamaya çalışın siz yine de.

• Ee zarar veriyor diye cihazımı kullanmayalım
    İlk iphone telefonumu gözüm gibi kullandım
    Miladı gelip satınca boşuna o eziyetleri çektiğimi anladım.
    Yani diğeceğim kafana takma rahatça kullan gitsin.

• sarjda kullanırken telefonun ısınması, batarya ömründen yiyor.
  • Ben pek yorumlara katılmıyorum halk arasında yayılmış gerçekçi de (Bana göre) durmayan bir ifade ısınması kadar da doğal bir şey yok aşırıya kaçmadan bence bir sıkıntı yok titiz kullanmak tabiki önemli ama bu kadara da gerek yok

• Bu kadar titizlik iyi değildir korktuğun sey basına gelebilir.

• bataryanın ömrü 2 kat daha çabuk biter ve bir yerde okumuştum telefon şarjdayken daha çok radyasyon yayıyormuş.
  • Hiç bir şey olmaz. Yıllardır bütün iPhone'ları aynı şekilde kullandım. Daha bir sorun olduğunu görmedim.
  • sormaya bile gerek yok . Sorunsuz kullanabilirsiniz.
  • Yahu bir arabaya benzin doldururken aynı anda gidebilir misiniz? Iki saatte full doluyor zaten cihaz, ya da bırak bi 10-15 dakika sonra kullan en azından batarya ömrün kısalmasın.

• Şimdi söyle bak olaya telefonu şarja taktın ve dolmaya başladı ama sen telefonu elinden düşürmüyorsun ve bir yandan şarj olurken bir yandan bitirmeye çalışıyorsun. Batarya için sağlıklımı bu değil ömrü çabuk biter günde 1 kere yerine 2 kere şarja takarsın sonra bu telefonun şarjı bitiyo değiştireyim dersin. Uzun süreli kullanmak istiyorsanız 1 saat dursun şarj da telefon ne olacak ki...

• Ben bunu apple a sordum yni cihazlarda hiç bir sıkıntı olmaz dediler
    Bataryayıda istediğiniz gibi şarj edin dedi ister full bitirip ister bitirmeden
    Tek uyarıları cihazı uzun bir süre kullanmayacaksın şarjın 40 60 arası olarak bırakılması

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun Akasya Apple Store'daki yetkili şarjdayken telefonu kullanmanın zararlı olduğunu söyledi. Tabi ne ölçüde zarar bunu bilmiyorum belki %1dir. Ama bilginiz olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bataryaya zarar verir mi bilmemde şarj aletinin kablosuna veriyor :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.