Şimdi Ara

Telefon Tavsiyesi 5.12.2013 - 1.06.2014

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu benim ilk konum. Konuyu yanlış yere açtıysam ve mesajımda yanlış bir şey yaparsam affedin. Başlıkta da belirttiğim gibi telefon tavsiyesi istiyorum. Bir kaç haftadır tüm forumlardaki mesajlara baktım ama herkes ayrı bir kafada. Benim tercihim Türkiye'ye Ocak 2014'te girmesi beklenen Nexus 5. Ama 1400-1500 tl gibi bir fiyat dolanıyor. O kadar ödeyemem fakat yine başlıkta da görüldüğü gibi 1 Haziran'a kadar incelicem.

Soru 1: Nexus 5 bana yeter ve artar bile ve sanırım 3-4 yıl kullanırım. ( Düzenli bakarım. ) Sorum ise şu ; 3-4 yıl gider mi ve hazirana kadar Galaxy S5 gibi yeni amiral telefonlar çıkıcak fiyatı ne kadara düşer Nexus 5'in. Şuan Nexus 4 1200 tl civarı. Nexus 5 de 1200 tl ye düşer mi hazirana doğru.

Soru 2: Soru 1'in cevabı hayır ise bana 3-4 yıl gidicek ( üniversiteye yeni başladım üniversitenin sonuna kadar ) sağlam bir telefon söyleyin. Aradığım şartlar ; çoğunlukla internete giricem , müzik çok fazla dinlemem , oyun oynarım ama abartmam , fotoğraf çekmek istiyorum* ve şu güncelleme olayını bana biri anlatsın nasıl oluyor bu ne iş onu anlamış değilim güncellemezsem ne olur güncellersem ne olur + ve - yönleri nelerdir?

Evet arkadaşlar bu kadar soruları mı cevaplayanlara teşekkür ederim şimdiden.

*Bu benim İLK android telefonum olacak ( aslında ilk akıllı telefonum ) , şuan ben de bulunan samsung'un chat serisinden 335 sanırım. Fotoğraf çekmek derken ilginç şeyler gördüğümde veya güzel bir yere gittiğimde fotoğraf çekerek arşiv vb. oluşturmak. Kendi fotoğrafımı çekip facebook tarzı sosyal paylaşım sitelerine koymuyorum. Bu arşiv oluştururken detaylı fotoğraf çekimleri olduğundan yani net çekimler olduğundan kamerasının sağlam olması gerekiyor galiba ...

• Güncel
  • Iyi forumlar fiyat dusmez 1200e hocam note2 kullaniyorum ve herkese oneriyorum. Guncellemenin faydalari eski guncellemede olan hatalarin duzeltilmesi yeni cikan programlarin yuklenmesi ve android isletim sisteminin daha stabil calismasi gereklidir eksi yonu yoktur. Memnun kalacaginizdan eminim 3 4 yil sıkilmazsiniz. 8 mp full hd fotograf ve video cekebiliyor. Imla hatalarim mobil kaynaklidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung gerçekten dünya devi olabilir ama video incelemelerinde ne zaman samsung izlesem o arka kapağı hep kırılacakmış gibi içime bir şeyler oluyor. Bu yüzden samsung istemiyorum. 1400 e gelen telefon 1200 e düşmez mi 6 ayda?
  • 1200 luk hıcbır telefon 4 yık goturmez.

• Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalcinn54 -- 5 Aralık 2013; 22:33:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalcinn54

Önerilerinizi bekliyorum.

Sürenin uzunluğu, telefonun stabil olması ve fazla güç tüketip ram,cpu,gpu yememesinden geçer.
    Android dediğimiz telefon modelleri ise bu saydığım donanım parçalarını ekmek arası yapar yer.

3-4 sene kullanmak istiyorsan seçimin androidden yana olmamalı.
    WP veya IOS seçmelisin.

iPhone 4S(8GB) o fiyatlarda birşeydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam, kötü telefon değil. 1200 liralık androidler kadar performans veremez tabi ki ama sen zaten demişsin internet + müzik + oyun(pek abartmam) diye. 4S'te bu ihtiyaçlarını karşılar seni de 3-4 sene rahat götürür..

Ama android alırsan 2 sene sonra artık telefon yüzünden günaha girmeye başlarsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

quote:

Sürenin uzunluğu, telefonun stabil olması ve fazla güç tüketip ram,cpu,gpu yememesinden geçer.
    Android dediğimiz telefon modelleri ise bu saydığım donanım parçalarını ekmek arası yapar yer.

WP veya IOS seçmelisin.

iPhone 4S(8GB) o fiyatlarda birşeydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam, kötü telefon değil. 1200 liralık androidler kadar performans veremez tabi ki ama sen zaten demişsin internet + müzik + oyun(pek abartmam) diye. 4S'te bu ihtiyaçlarını karşılar seni de 3-4 sene rahat götürür..

Ama android alırsan 2 sene sonra artık telefon yüzünden günaha girmeye başlarsın :)

iOS alınacaksa bence 7 li alınmalı onu da 4s e güncelleyince sorun çıkıyor vb diyorlar. Lumia 925 gibi telefonlara baktım tasarımı vb çok güzel ama nasıl olur nasıl gider kullanabilir miyim bilemedim. Lumia için tavsiye verir misin? Ekranı çok büyük olmasın 4.5 inç yeter de artar. max 1300 tl civarı. dediğim gibi oyunlarda abartmam ama yine de oyun kaldırabilsin. wifi sorunsuz çalışsın bekleme yapmasın. ve 3-4 sene gider dediniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

quote:

WP veya IOS seçmelisin.

iOS alınacaksa bence 7 li alınmalı onu da 4s e güncelleyince sorun çıkıyor vb diyorlar. Lumia 925 gibi telefonlara baktım tasarımı vb çok güzel ama nasıl olur nasıl gider kullanabilir miyim bilemedim. Lumia için tavsiye verir misin? Ekranı çok büyük olmasın 4.5 inç yeter de artar. max 1300 tl civarı. dediğim gibi oyunlarda abartmam ama yine de oyun kaldırabilsin. wifi sorunsuz çalışsın bekleme yapmasın. ve 3-4 sene gider dediniz.

iPhone da sıkıntı çıkan telefon 4S değil 4.
    4S rahat bir şekilde IOS7'i kullanabiliyor hiç sistem yorulmadan..
    Lumialar yani WP'ler diyeyim biraz özgürlüğümüzü kısıtlıyor, paralı uygulamayı bedava indiremiyorsun internetten.
    Adam gibi uygulamalar vesaire de yok. Internet olayına biraz gıcık kaptım hatta. Facebook falan girersen bütün arkadaş listen bir anda Rehber'ine geçiyor deli ediyor insanı.
    Mail'e girince o listeler falan. Herşey Hotmail hesabı ile yapılıyor, markete girmek vesaire...

Ama WP , IOS'tan daha hızlı bunu da söyleyeyim çünkü IOS'ta kasmalar efekt ile kapatılmış bildiğin, androidde tak diye basınca yüklenirken siyah ekran geliyor ya.
    IOS7'de o biraz çakallığa kaçılmış o bekleme süresinde bir efekt koymuşlar kasmıyor gibi görünüyor :))

Lumia 925 , 4S'in 2 katı gibi bir şey.
    Her konuda 925 4S'ten üstün durumda. Windows Phone güzel yine de kullanımı kolay , cafcaflı böyle dışıda içide şekil , parlıyor bildiğin..
    Ve geçiş efektlerine rağmen Lumia 520,620,625 vs vs... hiç birinde bu efektler bir kasma yapmıyor.
    Lumia 925'tede aynı efekt var, 520'de de aynı efekt var ikisinde de kasmıyor. Bu konuda WP cidden başarılı.

Sen bir teknoloji mağazasına git herhangi bir WP ve IOS telefonu incele, hangisi gözüne daha çok giriyor. Kullanımı şekli/şemali hangisi sana daha yatkın ise onu seç. Fakat yine de hızlılık,stabil olma ve güçlü donanım konusunda Lumia 925 üst olur :)

• Lumia ya biraz daha yatkınım ama şu telefon rehberi fln her lumia da geçerli mi yoksa senin kullandığım modelde mi? Ama ben biraz daha araştırayım ve benim yerimde olsan tercihin ne olurdu?
  • quote:

Lumia ya biraz daha yatkınım ama şu telefon rehberi fln her lumia da geçerli mi yoksa senin kullandığım modelde mi? Ama ben biraz daha araştırayım ve benim yerimde olsan tercihin ne olurdu?
    Pek uygulama manyağı değilsem WP'den yana olurdu , yani hız olsun sağlamlık olsun dayanıklılık olsun diyorsam Lumia 925'i seçerdim.
    Ama ben oyun manyağıyım oyun oynamadan duramam, bana beleş programlar lazım her türlü şeyde adım geçecek diyorsamda IOS'u seçerdim.
    Rehber olayını pek araştırmadım, ben Lumia 620'yi kullandım, kullanamadım daha doğrusu. Annemde şu an Lumia 620 ama o rehber olayını halledemedim, androidden direk ona geçince biraz karışık oldu benim için. Daha önce Nokia kullanan birisi haliyle Nokia sistemini bilir, o yüzden halledilebiliyorsa halleder.
    Yine de WP kullanan arkadaşlara sormak lazım.

• Aynen wp8 kullanan arkadaşlarımızı lütfen buraya davet ediyoruz ve yorum yapmaya teşvik ediyoruz. Ayarlarından kapanır belki ama bilemiyorum. Evet lumia 925 benim gözümde 4s den daha şık duruyor. Dediğim gibi çok da oyun manyağı değilim bir kaç oyun atarım sadece arada bir canım sıkılınca girerim. Evde çoğunlukla pc başındayım zaten. Yani lumia daha iyi geliyor gözüme ama senin de dediğin gibi arkadaşlara sormak lazım..

Bu arada mayıs hazirana doğru almaya karar verdim. wp8 daha oturmadı diyenler var (mağazası vb.). o yüzden bekleyeceğim bir kaç ay daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalcinn54 -- 6 Aralık 2013; 0:59:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

1200 luk hıcbır telefon 4 yık goturmez.

neden ?

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

1200 luk hıcbır telefon 4 yık goturmez.

neden ?

Hiç bi akıllı telefon götürmez en fazla 2 yıl düzgün kullanırsın 2 yıldan sonra sapıtmaya başlar ısınma yapmaya da başlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.