Şimdi Ara

Telefoncu Olan Varmı Telefon Hakkında Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2.el bir telefon satarken dikkad ediyorumda telefoncular telefonun icine bakıyolar acıp arka kapagını sebebı nedir?

• Cihaz tamir görmüşmü diye bakılır.
  • nerden anlıyolar tamir görüp görmediğini neresinde bakıyolarkı?
  • upupup
  • Vidalardan anlarlar.
  • arkadaş doğru diyor.
    bide sen sabahtan beri tel diyodun satıyomuşun
    hangi markaydı
  • imei kontrol,tamir görüp görmedigi,üretim yeri vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6500 slide satıyorum full aksesuarlı...Dusunen varsa pm atabılır + telefoncular tam olarak neresıne bakıyo telefonu acıp 2dekkada fıyatı soluyolar bı seyı vardır bunun arkadaslar? tam olark nesıne bakıyo?
  • Arkadaşlar yatıcam sızı beklıyorum akıl verıcek vamrı? bide telefonu satarken ıcne garantısını koyucam + bir parasaglar dımı?ide fatrusaınıda ıstıyolarmıs yanında ama babamın adı fılan yazıyo sorun cıkmazmı ?faturarayı vermeyı dusnumuyorum...
  • Upsss

• batarya 1 tarih tamir vs 2 bukkadar!!!!!!!!!!11
  • tamamda arkadslar sormak ıstedıgım soru neresıne bakıyolar telefon ıcını acıp + yukarda soledıım garantı faturfa fılan mevzusu
  • kardeş nereye bakacak tarihin yazdığı yere bakıyor vidalara vede
  • ok tamam ozaman anladım su fatura ısı fılan ne olucak?
  • haa faturayı mı soruyo adam !!! faturayı vercen
  • 1- vidalara bakılır (vidalarda aşınma varsa cihaz açılmıştır)
    2- sıvı temas etiketlerine bakılır (ericsson, nokialarda sıvı temas varsa kırmızı olur, samsunglarda mor etiket beyaz olur)
    3- cihazın üzerindeki imei numarası, etikettekiyle tutuyormu ona bakılır
    4- vidalarda beyazlama matlaşma varsa sıvı temas vardır
    5- görünen bir yerinden anakartın rengine bakılır, anakart matlaşmışsa board yıkanmıştır, ya sıvı temastır yada fluxlanmıştır yani ağır tamir görmüştür
    6- kapağın ek yerlerine bakılır gevşeme aşınma varmı diye, gevşeme varsa cihaz düşürülmüştür.

ikinci el telefon alırken bunlara bakabilirsiniz, ayrıca

1- arama yapın,
    ------arama yaparken arama hemen gerçekleşiyor mu? hat düşmesi var mı? arama yaparken telefonun ışıkları zayıflıyormu bunlara bakın. ses iletişimine bakın, mikrofona üfleyin kulaklıktan üfleme sesini dinleyin. parazitlimi ona bakın
    2- bluetooth'u açın
    ------nokia'larda bluetooth un çalışmaması bir çok problemide beraberinde getirir
    3- kameraya bakın
    ------nokia'larda kamera problemlerinin düzeltilmesi ağır tamir gerektirir ve başka sorunlarda oluşabilir
    4- şarj olup olmadığına bakın
    5- dış hoparlör sesine bakın
    6- titreşimine bakın
    7- hafıza kartının çalışıp çalışmadığına bakın
    8- telefonu çalışırken elinizle kafifçe vurun kapanma oluyormu ona bakın
    9- kızaklı telefonlarda, kızağı çok yavaşça açarken kulağınıza götürün ve kızağın sesini dinleyin eğer "çıtır çıtır" ses geliyorsa cihazın flex kablosunda çatlak vardır 20 güne kadar cihaz elinizde patlar
    10 - telefonu elinizde yarım saat kadar kurcalayın. arama yapın, mesaj atın, müzik dinleyin. eğer durup durduk yerde pili boşalıyorsa kesinlikle almayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.