Şimdi Ara

Telefondan Bilgisayardaki Klasörleri Görmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktan da anlayacağınız gibi lokal ağda Android telefonumdan bilgisayarımdaki herhangi bir paylaştığım klasöre veya tüm her şeye erişmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü değil mi bilmemekle beraber hangi aşamada olduğumu ve sorunun nerede olduğunu çözemedim. Bu konuda yaptığım işlemler şunlardır:

Sürümler: Windows 10, Android 5.1.1

Bilgisayarım WORKGROUP adındaki varsayılan çalışma grubunda. Ev grubu etkin.
    Ağ Paylaşım Merkezi, Gelişmiş paylaşım ayarları bölümünde ağ ile olan tüm ayarlar etkin.
    Hizmetler bölümünde ağ ile ilgili bir sorunum yok. Her şey çalışır durumda.
    Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'nde (gpedit.msc) Bilgisayar Yapılandırması > Windows Ayarları > Yerel İlkeler > Kullanıcı Hakları Ataması bölümünde "Bu bilgisayara ağ üzerinden eriş" izni 'everyone' olarak düzenlendi. İlgili resim:

ipconfig /all komutu da şöyle tepki vermekte:

Telefonumda Solid Explorer ile LAN bağlantısı ekleme yolunda ilerlerken lokal ağdaki IP'mi ekliyorum ama kullanıcı, şifre bölümüne ne yazacağımı bilmiyorum. Ayrıca porta da ne yazacağımı bilmiyorum. Windows 10 üzerinde Outlook hesabım açık. O şifreyi de kabul etmiyor.

Sorunum nerede ve nasıl çözerim? Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcyone -- 19 Ekim 2015; 20:04:57 >
  • Alcyone A kullanıcısına yanıt
    Hocam Windows 7 bilgisayarımda böyle bir şeyi daha önce yapmıştım ve dosya kopyalama gezinme gibi durumları sorunsuzca yapabiliyordum.

Benim sürümlerim de ; Android 4,++ ve Windows 7 idi.
    Kullandığım programda Es file Explorer

İlk olarak bilgisayardan gerekli izinleri verdim.Ağ bulmayı açtım, parola korumalı paylaşımı kapattım ve açmak istediğim dosyaları ağ iznine açtım. (Dosyalara tam yetki için everyone hesabına tam yetki gerekebiliyor)

Siz parola sorduğunu yazmışsınız.Sanırım bu parola ilk olarak ev grubu olarak ayarlanan bilgisayarda size söylenen sarı rengi üzerine yazan parola idi.Onu ben hiç önemsemeden her seferinde geçtiğimde gözden kaçırabilirim.Sizde belki onu gözden kaçırmışsınız, aradığınız parola o olabilir. Şöyle bir seçenek daha var parola koruma paylaşımını kapattığınızda size herhangi bir parola sormadan direkt olarak bilgisayarın içine ulşamalısınız, ancak ağınızda başka bilgisayarlar varsa bu biraz riskli olabilir.
  • starex_01 kullanıcısına yanıt
    Cevabın için öncelikle teşekkürler ancak hala yapamadım.
    Paylaşılan klasörün gerekli izinlerini ayarladım. Ağ bulma zaten açıktı. Parola korumalı paylaşım kapalı. Dosyaları ağ iznine açtım. Everyone kullanıcılarına tam yetkiyi verdim ve hala olmadı.

Sarı arka planda verilen ev grubu parolasını da denedim ama gene olmuyor. Basitçe soruyorum o kullanıcı adı ve şifre neyin nesi? Ne yazdıysam kabul etmedi. Riskin farkındayım ama risk doğuracak bir ortamda değilim. Anonim girişi de yapamıyorum.
    gpedit.msc bölümünden anonim kullanıcılara Everyone izinlerini de verdiğimi belirtmek isterim. Ayrıca sorun Solid'dedir diye ES File Explorer ile de denedim.

Bir yerde hata yapıyorum ama neresi bilmiyorum.
    Dosya korumalı paylaşım kapalı ise şifre nasıl soruyor benim o kafama takıldı açıkçası? Windows 7 üzerinde sorunsuz bir şekilde girebilmiştim.Bunun sebebi Windows 10 mu yoksa?

Yaptıklarınıza bakınca eskiklik yok gibi, bende aynılarını yapmıştım.Yalnız bir detay daha vardı onu yazmamışım.Es file explorer bölümünde LAN kısmına geldiğinizde + tuşuna basarak yeni bir LAN sunucusu girme yerine gelin.Orada sunucu olarak bilgisayarınızın IP adresini yazın.Ardından kullanıcı adı ve şifreyi pas geçmek için Adsız seçeneğini seçin.Sonra tamam deyin.Bu şekilde sunucu eklenmesi gerekiyor.

Ayrıca IP adresi yazdığınız kısma bazen detay yazmak durumunda kalabilirsiniz.Bende giremediğim zaman o şekilde yapmıştım. Örneğin 192.168.2.100 yerine 192.168.2.100/D yazın.Bu şekilde D sürücüsünün içine girebilmeniz gerekiyor.

Umarım hallederseniz sorununuzu.
    Şifre olayını dosya korumalı paylaşımı kapatmadan önce denemiştim.
    ES File Explorer'da Adsız seçeneğini seçiyorum ama bağlanmaya çalıştığımda ağ bulunamadı diyor. Dediğin gibi 192.168.1.100/Klasöryolu gibi kombinasyonları da denedim ama sonuç nafile.

Firewall'ı da kapattım.

Bunun hakkında birkaç video izledim. Videoların birinde aşağıdaki resimdeki boşluğa telefon adını giriyorlardı. Telefon zaten daha önce ağda tanımlı olduğu için sadece ona özel paylaşım yapılabiliyordu. Çok garip bir sorun var. Nerede acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcyone -- 20 Ekim 2015; 2:48:05 >
    Bende kendi telefonumda deneme yaptım, biraz uğraştıktan sonra bağlanmayı başardım.Şu şekilde önce temel olarak söylediğini parola korumayı kapatma,ağ bulmayı açma gibi ayarları grubunuza göre ayarlayın.

Sonra paylaşmak istediğiniz klasöre sağ tuş ile tıklayarak özellikler deyin.Yukarıdaki paylaşım yerine gelin.Gelişmiş paylaşım a tıklayarak bu klasörü paylaşı seçin.Ardından izinler kısmına gelin ve Everyone hesabına tüm izinleri verin.Ardından uygulayarak çıkın.

Ardından tekrar paylaşmak istediğiniz klasöre sağ tuş tıklayın Bununla paylaş yerine gelin oradan belirli kişileri seçin.Ardından açılan pencereden paylaşım için Everyone ve Guest hesaplarını ekleyin ve ikisine de Okuma/Yazma izinlerini verip çıkın.

Tüm bu işlemlerin ardından tüm izinleri vermiş bulunduk.Ancak bazen yine de telefondan bağlanılmıyor.Bilgisayarda gözükse dahi telefon ortamında görünmüyor.Eğer böyle bir sorun yaşarsanız ilk olarak ağ bağlantısını devre dışı bırakıp tekrar bağlanın.Bilgisayarınızdan kendi ağınıza erişim var mı diye kontrol edebilirsiniz \\192.168.X.X şeklinde.Telefonunuzdan Es file explorer LAn bölümüne gelin.Orada tarama yapmak için üstte bir buton var.şekli daire gibi.Ona tıkladığınızda ağınızı tarıyo kendi bilgisayarınızı bulmanız gerekmekte.
    Yine sorun yaşarsanız manuel olarak ip adresi vermeyi deneyin.Manuel ip adresinden sonra tekrar parola paylaşımını kapat seçeneğini ayarlamanız gerekebilir o menüleri kontrol edin.

Aslında sorun olmaması gerekiyor, ama bir şekilde uyumsuzluktan mıdır nedir telefon ortamında bağlanmada manuel ip ve devre dışı bırakma seçeneklerini kullanmak zorunda kalıyorsunuz.Bunlar normalde olmamalı çünkü.

Umarım anlatabilmişimdir, kolay gelsin.
    Teşekkürler ancak dediklerinden farklı şeyler yapmıyordum. Başından beri aynılarını deniyordum. Sorun farklı bir yerdeymiş aşağıdaki resimdeki ayarın değeri Guest idi, onu silince durum çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alcyone -- 20 Ekim 2015; 22:37:02 >
  • Parola korumalı paylaşımı açıp şifre ile giriş yapmaya başladım. Users klasörünü komple paylaştım ve artık telefonumdan, diğer bilgisayarlarımdan paylaştığım bilgisayarın masaüstüne vb. erişebiliyorum.

Ayrıca ihtiyacı olduğu için gelecekte bu konuya geleceklere:
    Çalıştır'a control userpasswords2 yazarak kullanıcı adı ve parolaları düzenleyebilirsiniz.
    Aslında sorunun neden olarak ve hangi işlemin ardından tam olarak çözüldüğünü kestirmek zor bana kalırsa.Çünkü attığınız resimdeki işlemi ben hiç yapmadım ve o menüye hiç girmedim mesela.

Telefon ile bilgisayar arası ağ olduğundan olabilir bu durum.

Sorunu çözdüğünüze sevindim, bu sorunu yaşayan kişilere de yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.