Şimdi Ara

--TELEFONLAR TR DE NİYE PAHALI CEVABI BURDA---COK ÖNEMLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sonuna Kadar Katılıyorum sana , bence de telefonlar pahalı falan degil arkadaslar almanyayla yada amerikayla hemen hemen aynı fiyatlar ancak onların milli geliriyle bizimki arasında onlarca kat fark oldugu icin bize cok ucuk geliyo fiyatlar dogal olarak.
    mesela bi işcinin saat ücreti almanyada en az 10 euro dur, ama turkiyede bu 0.75 euro bile degil. hesab edin şimdi aradaki farkı.
    quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

boşuna cevap aramayın...
    telefonlar pahalı falan değil, biz fakiriz maalesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hi-Tech-Man -- 20 Nisan 2007; 3:10:06 >
  • ya arkadaslar hala biz fakiriz demeyin

bizi fakir yaptılar deyin

en pahalı sekeri en pahalı yagı en pahalı unu en pahalı benzini vb.

her seyin en pahalısını kullanan bir ülke fakir olmaz fakirlestirilir.

örnek vedik o kadar telefon 550 den cıkması gerekirken 1550 den cıkıyo ve 3 ay icinde 550 oluyo

yani dolandırıcılık.

bkz. cinden gelen motosikletler cinde satıs fiyatları 200 dolar bile degil
    ama türkiyeye gelince 100 dolardan fabrikasından alınan
    ve kompresor parcası diye ülkeye sokulan motosikletler 2000 ytl den satılıyo

alın size ithalatcı kazıgı
    bu ülkedekilerde buna göz yumuyo

yanibiz fakir degiliz fakirlestiriliyoruz.

her seyin en pahalısını kullanan kac ülke varya

• Telefonlar çıktığı gün alıcı bulmasa fiyatı nasıl da makul seviyelere çekerler ama herkes kapış kapış kapışıyor . Birde böyle şeyler için örgütlenmek gerekiyor. Örneğin coca cola olmuş 2.5 lira neredeyse. İnsanlar anlaşıp 1 hafta almasınlar boykot etsinler bakalım fiyatı nasıl da geriliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

neredeyse 10 sene olacak hala deprem vergisi alınıyor
    Deprem de bize patlıyor

hakikaten geçici olacağı vaadiyle sonradan konulan ilave vergiler-
    daha sonraki yıllarda, ekonomi hale yola girince bile düşülmedi,
    bir bakıma iktidarlar tarafından kolay vergi yolu olarak düşünüldü,
    hep kandırılıyoruz yani,bu ülkenin üzerinde bile bizim bilmediğimiz ne oyunlar dönüyor acaba?

tepkisiz milletiz vesselam.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

vay be durum bu kadar basit ise cok ayip bence cozum basit onde gelen bir medya kurulusunu bu olaydan haberdar edip mukemmel bir haber yapmak

+1907
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTeeH

quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

vay be durum bu kadar basit ise cok ayip bence cozum basit onde gelen bir medya kurulusunu bu olaydan haberdar edip mukemmel bir haber yapmak

+1907

medya kurulusumu, medya patronlarımı güldürme beni
    tek kasını havaya kaldırıp bir bakıs atan en tepedekiler, her türlü susturur bu kukla medya patronlarını

medyada fos bu ülkede

yapıcaksan saglam bir sey yapmalısınkı
    basaramasan bile senden sonrakilerde izinden gidip tekrar tekrar denesin

• dünyanın en pahalı petrol urunlerini kullanıyoruz,dünyanın en pahalı adsli kullanıyoruz düşük hızlarda onlara gıkımız cıkmıyor buna biraz zor çıkar yav :D
  • @ Alisan

Sony Ericsson W810i'nin çıkış fiyatı 850 YTL civarındaydı. (Genpa) Ancak döviz bir anda aşırı derecede yükselince telefonun fiyatı 1.200 YTL'ye kadar çıkmıştı. Telefonun fiyatı 11 ayda 500 YTL civarına kadar düştü.
  • YA SİMDİ FİYATLARI AKLIMDA TUTAMADIM DİYE BENMİ SUCLU OLDUM YA

AYNI SEYLER K790 İCİN VE P990İ İCİNDE GECERLİ

P990İ 1600 YTL LERDEN 850 YTL YE DÜSTÜ

K790 DA ZATEN İNSANLAR CILDIRMISTI

2 HAFTA İCİNDE 1100 LERDEN 900 SONRA 750 FELAN OLMUSTU SUANDA 600 FELAN GALİBA

FİYATLARI AKLIMDA TUTAMAMIS OLABİLİRİM GENE AMA BENİM SUCUM YOK
    COK HIZLI FİYAT DÜSÜYO VE BİR KERE DEGİL 3 DEFA FELAN DÜSÜYO

@..Knight..
    ARKADAS SİMDİ BİZİ DOLANDIRANLARMI SUCLU BENMİ SUCLUYUM
  • ya şimdi yurtdışı dediniz de aklıma geldi..
    bu ebay sitesinden falan uygun fiyata cep telefonu alabilirmiyiz??
    uygunsa ve kolaysa oradan alalım..
    bilgisi olan veya alan var mı?
  • ŞURDA ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEYİNMİŞİZ LÜTFEN KONUYU DEĞİŞTİRMEYİN BU FORUMA BU KONUYLA BAŞLADIK BU KONUYLA BİTSİN
  • ya bence cep telefon fiyatlarının bukadar yüksek olmasının bi nedenide cep telefonunu çok kullanan bir millet olmamız ya 12 yaşındaki çocuğun elinde bile var dünyada cep telefonu kullanan ülkeler arasında bizim ülke önde ee talep çok olunca fiyatlarda artıyo bence bi nedenide bu sizce?
  • biraz da devlet acısından bakmak lazım.. devlet ne yapsın.. ucuz dediğiniz ülkelerde insanlar vergi kaçakçılığı yapmıyor. bir şey alıp satarken vergisini takır takır ödüyor. türkiyede ne oluyor nasıl vergi kaçırırım nasıl devleti dolandırırım diye düşünüyor insanlar. bu da alt sınıfı daha da alt bir sınıf haline sokuyor. bugün devletin vergisini düzgünce alabildiği bir petrol sektörü 2 cep telefonu, kontör.. Ki cep telefonu sektöründe de son 1 yıldır düzgün bir çalışma var. ama hala cep telefonu satıcılarımız bunun kaçakçılığını sürdürüyor. aslnda bu oranlar dışında şuna bakmak lazım ithalatçı firmalarn kar oranlarına.. bugun bir firmanın ithal ettiği mal eğer avrupadan ithal edilirse malın maliyetinin %30'u, uzak doğu ve amerikadan ithal edilirse % 40'ı kadar bir gümrük ve taşıma vs. masrafı oluyor. yani bu demek oluyor ki toptan fiyatı 100 dolar olan bir malın Türkiyeye girişi 140 dolar. sevgili ithalatçı firmamız bunu toptan olarak satıcılara sattıgında yüzde yüz karını koyup 280 dolara veriyor e tabi ithal etti. sevgili satıcılarımızda ithal edilen malımızı yüzde yüz karını koyup 560 dolara satışa koyuyor e bir de vergiler girince hesap ortada..(bu oranları kullananlar insaflı ithalatçılar. bazı insafsızlar var ki çinden ithal ettiği malın 5 katı fiyatına toptan ve perakende satış yaptığını biliyorum). Bu oranlar edindiğim tecrübelerden yararlanarak yazdım.. buna istisna olarak bilgisayar sektöründe bu oranların çok geçerli olduğunu söyleyemem. elektronik(mp3 çalar fotoğraf makinesi hafıza kartları) , müzik aletleri sektöründe ise çoğu zaman durum böyledir. Allahtan son bir kaç yıldır internetten satış yapan bazı siteler bu kar oranlarını biraz daha düşürüp bizi biraz daha bu konuda rahatlattı. neyse ben sadece vergi konusunda herkesi duyarlılığa davet ediyorum..

• dostum Gv ile Kv ile bir telefonun ne alakası var yahu.....

bizim aldğımız telefonda KDV ile ÖTV vardır... lakin şikayet edelim etmesine de hangimiz telefonu sadece iletişim için kullanıyoruz...

çoğu ülkede lüks tüketime girecek kalitede cepleri 3-4 ayda değiştirmiyormuyuz.....

neyse..... yine de samanla bu vergiler düşüyorlar... takip edenler bilir.....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.