Şimdi Ara

Telefonların en üstünde küçük küçük delikler olan kısım ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
94.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler üst derken üstten bakılan degil bildiginiz el ile tutarken hani ön kameranın yanında dikdörtgen icinde minim minik delikler varya orası ne ise yariyor?

Mikrofon mu?Hoparlör mü? Sensör mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jenga54 -- 13 Haziran 2017; 11:11:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonların en üstünde bulunan küçük delikler, çeşitli işlevlere hizmet eden önemli bileşenlerdir.

Bu delikler genellikle şu amaçlarla kullanılır:

• Kulaklık Jakı: Çoğu telefonda, kulaklıkları bağlamak için kullanılan 3,5 mm'lik bir kulaklık jakı bulunur. Bu delik genellikle telefonun üst kenarında bulunur.

• Hoparlör: Bazı telefonlar, ses çıkışı için telefonun üst kısmında ek bir hoparlöre sahiptir. Bu delikler genellikle stereo ses sağlamak için çiftlidir.

• Mikrofon: Telefon görüşmeleri ve sesli komutlar için kullanılan mikrofon, genellikle telefonun üst kısmında bulunur.

• Kızılötesi Verici/Alıcı: Bazı telefonlar, kızılötesi sinyaller göndermek ve almak için bir kızılötesi verici/alıcıya sahiptir. Bu delikler genellikle telefonun üst kenarında bulunur ve uzaktan kumanda gibi cihazları kontrol etmek için kullanılabilir.

• Barometre veya Altimetre: Bazı telefonlar, hava basıncını veya yüksekliği ölçmek için bir barometre veya altimetreye sahiptir. Bu delikler genellikle telefonun üst kenarında bulunur.

Telefonunun üstündeki deliklerin amacını belirlemek için telefonunun kullanım kılavuzuna veya üreticinin web sitesine başvurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biri sensör biri ahize filan
  • Onu ne sensor ne ben söyleyeyim.
  • Ne sensoru beyler?
  • Tepesindeki küçük delik 2. Mikrofon. Arkaplandaki gürültüleri oradan alıp telefonla konuşurken net bir şekilde sizin sesinizin gitmesini sağlıyor. Noise Canceling özelliği olarak özetleyebiliriz.

(Sensörlerin olduğu yerin neresi delik kardeşim)
  • Bluetooth girişi
  • on kisimdakini diyosan yakinlik sensoru ama delik degil benim ustte sirasiyla kizilotesi mikrofon jack var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GhoryWarrior kullanıcısına yanıt
    Hocam kastettiğim ön kameranın yanında dikdörtgen icinde minik minik delikli bir kısım var orası
  • Cia in her telefona koyduğu dinleme cihazı
  • Gürültü azaltıcı olarak kullanılan mikrofon. Resim ekleyemedim her zamanki gibi fakat açıklıyım.
    Az önce telefonun donanım testinden baktım. Ahizede bir, altta bir, arkada bir toplam 3 mikrofon var. Ahizedeki ön kamera, alttaki konuşma, arkadaki arka kamera ve gürültü azaltma için kullanılıyor. Bazı telefonlarda arka yerine üstte de olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRK Sigorta -- 13 Haziran 2017; 14:11:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSönmezReyiZZ

Hocam kastettiğim ön kameranın yanında dikdörtgen icinde minik minik delikli bir kısım var orası

yakınlık sensörü
  • Baya ahizaden bahsediyor arkadar. Hani telefonla konusurken kulahina ses veren minik hoparlorlerden.

Zor soruymus birader, sasirtmali galiba
  • proximity sensor. ve gerektiğinde buhar tahliyesi için de kullanılıyor.
  • Ahize diye biliyorum.Sesin kontrollü gitmesini sağlayan bir olay herhalde.
  • Yakınlık ve ışık sensörleri
  • Telefon fotonu bul at
  • Kulaklık girişi...
  • dinleme cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSönmezReyiZZ

Ne sensoru beyler?

Sensor ma kardeşim
  • Biri ışık diğeri de yakınlık sensoru
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.