selam arkadaşlar z1 marka telefonum var ve bu telefonda 64 gb hafızası var vede full dolu telefonumunda sadece 7 gb booş yeri var telefonda bir sürü uygulama var ve bu uygulamaların gereksiz yere calışmasını istemiyorum zira telefonum fabrika ayarlarına döndüğünde stamina modu açıkken 5 gün yazıyordu şimdi ise 1 gün sanırım yüklü olan uygulamalardan dolayı bana yüklü olan uygulamaları otomatikman kapata bilen bir uygulama lazım ne önerirsiniz
greenify var programın içinden seçiyorsun hangi uygulamaları kapatmasını istiyorsan ve ekrana uyut widgetini ekliyosun ve tıklaman yeterli oluyor tavsiye ederim ben kullanıyorum
sireno52
kullanıcısına yanıt
Esas sıkıntı o uygulamaların açık olması değil, hafızanın dolu olması. Cihazların kendi hafızaları çok hızlı ve düşük tüketimli okuma-yazma yeteneklerine sahiptir. Yine de bunun yanına bir kart eklediğiniz zaman bu okuma-yazma çabası hem iki katına çıkmış olur hem de harici kartlar, dahili hafızalar kadar tasarruflu ve hızlı değillerdir.
Şöyle bir örnek vereyim; birisi kolunuza dokunduğunuz zaman anında hissedersiniz. İnsan sinir sistemi sürekli aktiftir ve enerji harcar. Eğer enerji tasarrufu yapmasını isteseydik radar tipi bir algılama yöntemi geliştirmemiz gerekirdi. Yani, -atıyorum- her 10 saniyede bir sırayla bütün sinirler taranır ve bir veri yollayıp yollamadıklarını öğrenilir, sonra yine 9 sn. boyunca kapalı konuma getirilir. İnsan vücudunun böyle bir enerji kaygısı olmadığı için bütün sinirler sürekli faal halde ve merkezden taranmak yerine kendi enerjilerini tüketip, gerektiğinde doğrudan merkeze sinyal gönderiyorlar.
Ancak, cihazınızdaki veriler böyle "canlı" değiller. Dolayısıyla "merkez" onların orada olduğundan sürekli emin olmak zorunda (yani beyin sürekli kol ve bacaklarının yerinde olduğundan emin olmak zorunda). Bu yüzden belirli aralıklarla dosya sisteminiz sürekli taranıyor ve olası değişikliklerin olup olmadığı algılanıyor, gerekirse dosya ağacınız yeniden oluşturuluyor vs.
Bu durum, hiç uygulama yüklememiş ve -yine atıyorum- bütün hafızayı sırf müzikle doldurmuş olsaydınız da aynı olacaktı.
Kısacası günü tamamlıyorsanız akıllı telefonunuz için iyi bir sonuç elde ediyorsunuz demektir. Yine de arka planda uygulamaların çalışmasını istemiyorsanız da greenify uygulamasını öneririm (root varsa daha çok seçenek sağlıyor) ama temelinde Stamina özelliğinin çok benzeri bir mantığı var. Yani mucizeler yaratmayacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme