Şimdi Ara

Telefonun Acıldıgını Algılama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pic ile numara cevirecegim. Karsı tarafın telefonu actıgını nasıl algılata bilirim. İlgili arkadaşlara tesekkürederim.

• çalma anında belli aralıklarla DTMF sinyali gönderilir. bunu dedekte edebilirsen karşı tarafın telefonu açtığı, abonenin meşgul olduğu gibi bilgileri edinebilirsin.
    http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/tel_pswt/vco_prod/sup_call/sup04.htm
    adresindeki DTMF frekanslarına bakın...
  • Mrb r2d2droids Bey;
    İlginize çok tesekkür ederim. Siteyi incelemeye calısıyorum fakat ingilizcem iyi degil :( Konu hakkında biraz daha yardımcı olabilirmisiniz? bu işi PIC ile yada bilgisayarlar(modem) yapmam gerekiyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.
    Tekrar Tesekkür ederim.
    İşlerinizde başarılar dilerim. Saygılarımla.
  • bilgisayar ile nasıl yapılabilir bilemiyorum ama PIC e dışarıdan ekleyeceğiniz bir ton dekoderi ile çalma tonlarını yakalayabilirsiniz. verdiğim adreste çalma anında 440 Hz ve 480 Hz oluşan 2 sinyalin üst üste (DTMF) 2 saniye on 4 saniye off şeklinde gönderildiğinden bahsediyor. dolayısı ile ton decoderini (LM567) bu frekanslardan herhangi birine ayarlamanız gerek. numarayı çevirdikten ve ilk çalma tonlarını aldıktan sonra 6 saniye içinde ton dekoderi bu sinyallerden herhangi birini yakalayamaz ise karşı taraf telefonu açmış, demektir. yada sizin hatta bir sorun vardır...
  • r2d2droids Bey vakit ayırıp ilgilendiniz cok tesekkür ederim. Söylediklerinizi demeye baladım. Önce hard modemlerin bazılarında dtmf ton yakalama özelliği var onu deneyecegim olmazsa cm8870 vardı dtmf encoder onunla gelen calma tonunu yakalamaya calısacagım. Sagolun. HAyırlı günler.
    Saygılarımla.
    İnsallah icinden cıkarım :)
  • inşallah...
  • bendende bi cevap telefon hattı çalarken o hatta saniyede 8 defa kare dalga darbesi gelmektedir dikkat edin 100v civarına kadar çıktığını gördüm bu kare dalganın ve akımıda hiç küçümsenmiyecek kadar
  • aslı 90Vrms dir ve kare değil 20Hz sinüstür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 20 Mayıs 2007; 21:52:30 >
  • şöyle yapsak olamazmı peki dtmf ye hiç girmeden.telefonda çalma anında voltaj 100v civarına çıkıyor karşı taraf telefonu açınca bu voltaj baya bir düşüyor bu kullanılamaz mı?
  • bahsi geçen gerilim değişimleri aradığın hatta değil aranan hatta meydana geliyor...
  • Arkadaşlar sizler ne tavsiye edersiniz peki. Nasıl bir yol izlemeliyim. Hatta köprü diyot koyarak zenerlede belli bir akımın altına düsmesini beklesem olmaz degilmi?
    Yardımcı olmanızı rica ederim.
    tesekkürler.
  • sen istanbuldasın. ankaradaki telefonu arıyorsun. ankaradaki telefon çalmaya başladı. hat gerilimi 90Vrms veya ne halt sa oldu. peki istanbuldan ankaradaki hattın gerilimini nasıl ölçeceksin? bunun için adamlar bahsi geçen tonları geliştirmiş. bu kadar zormu bu tonları kullanmak???
  • arkadaş picle yapacağım değince ben santral gibi birşey dşünmüştüm iç hat yane
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.