|
Telegram gruplarına neden bir şey yapılmıyor? (2. sayfa)
-
-
Öyle bi konuşuyorsunuz ki hayatta her şey ucuz olup sanki sadece kitap fiyatları aşırı yüksek,korsan sana ve senin vicdanına kalmış zaten kimse sana bir şey demiyor. -
Ben de çok tasvip etmiyorum, ama bunun önüne geçmek imkansıza yakın beyler. Üstte de yazmış bir arkadaşımız, teröristler bile Telegram'dan haberleşiyor. Öyle Facebook'taki Instagram'daki gibi IP bulunmuyor kolayca. Yani bunu engellemenin bir yolu yok diyebilirim
-
Hocam, maalesef ki çoğu arkadaşın dediği gibi maddi gücü aşırı iyi olmayan insanlar buraya yöneliyor ki yönelmek durumunda. Çünkü kimse kusura bakmasın, parayı geze geze değil bazı kişiler toprağı kaza kaza kazanıyor. Sen o adamın yerinde olsan ne yapardın bunu düşünmen lazım bu konuyu açmadan önce.
Şunu da bilmeni isterim ki, genellikle başarılı insanlar da bu tip insanlar oluyor. Kısa ve öz sen önüne serileni değil emek vererek bulduğun, aldığın bir şeyi de daha değerli bulup emek harcıyorsun. Bu da buntan mütevellit böyle. Para kolay kazanılmıyor, özellikle bizim ülkemizde!
-
Bunu burda paylaşarak tek yaptığın şey o şeylere daha çok insanın el uzatmasına sebep olmak haberin olsun kardeşim
-
Sen merak etme benim durumum var. Aldığım her oyunu orijinal alıyorum, 5 6 yıldır 1 tane bile korsan okuma kitabı almadım, ders kitaplarımın hepsini de orijinal aldım ve çözmediğim onlarca kitabı karşılıksız dağıttım. Ad hominem yapmaya çalışma yani bana.
Yemek, su, kira, doğal gaz, elektrik, kıyafet bunlar temel ihtiyaçlar. Daha ucuz alternatifin de yok. Bunları çıkardığında elinde para kalmayan birsürü aile var, nasıl kitap alsın birader bunlar? Ben 4 kaynaktan matematik çözebilirken, fen derslerinden 3'er kaynak çözebilirken, dershaneye giderken, birsürü deneme alabilirken adamın parası olmadığı için sana mantıklı geliyor mu sadece 1 kitap çözebilmesi?
Orijinal kullanım, kul hakkı adı altında eşitsizliği teşvik etmek emin ol daha büyük vicdansızlık benim gözümde. Hele ücretsiz içeriklerini paralıya çevirmeye ne denir onu sen düşün. Hayatımda böyle bir şey daha görmedim. Böyle şeyler yapıp kul hakkından bilmem ne den bahsetmek çok komik oluyor.
-
Nokta. -
bunu yayınlayanlar degıl bu fıyatları yapanda suc
-
Arkadaşlar konu nerelere gelmiş böyle? Ben burda pdf kitap kullanımıyla ilgili bir şey söylemiyorum. Benim söylediğim, ders içeriğini ücretli bir şekilde paylaşan hocaların videolarının bu tarz yerlere düşmesi. Durumun yoktur gider pdf kitap çıkartır youtubeden konu anlatımı falan izlersin. Ülkenin durumu belli buna bir şey diyemeyiz. Ama sen o dersleri illa ki mikail hocadan esşden kimyaözelden falan dinlemek zorunda değilsin. Bunlardan dinlemek istiyorsan verirsin parasını dinlersin. Bunlara verecek paran yoksa da ücretsiz alternatiflerine yönelirsin. Sihirli değnek değiller ya, her türlü çalışmış olman gerekiyor.
-
Link atar mısın hocam 🤪 -
Linkleri fırlatır mısın hocam -
İmkanı az olanlar çok olanlarla maddi yönden eşit değil. Bu doğru. Parası olan babasından ister ve kitabını dilediği kadarını alabilir. Parası olmayan da her istediği zaman babası veremeyebilir. Buradaki eşitsizliği PDF ile kapatmaya çalışmak mı yoksa kul hakkı diye bu emek hırsızlığı yapmaksızın orijinali icin gücü yettiğince beklemek mi?
"Benim gücüm yok. Durumum yok. O yüzden kul hakkıymış bilmem ne takmam PDF indiririm, işime gücüme bakarım." diyen birisi bedava almış oluyor. Ama girdiği, eline aldığı hak kimlerden? Bu kitaba orijinaline para veren kaç bin kişi ise. Hepsinin bir kere hakkına giriyorsun bu bir. İkincisi kitabı yazan emek verdi. Emeğinin karşılığını para ile almak istedi. Ve parasını vermeden aldığın için, emeğinin karşılığını veremediğin için, sen bu kitabı çalmış oluyorsun. Üçüncüsü sen böyle çalıp da meşrulaştırdıktan sonra etrafındaki insanlara da sebep olabiliyorsun. Al sana zincirleme bir kaza. Ve sebep olan yapandır. Aldığın sorumluluk, ve bu gidişle vereceğin hesap, girdiğin haktan kitap alacak paranın olmaması kurtarmıyor. Eğer vicdan varsa hakka girmez, sabredersin. Allah imkan verince alırım dersin.
Benden küçük bir nasihat. Zalimler iflaha ermezler. Çoğu insan anlamaz. Allah hidayet versin.
-
Şükür etmeliyiz hocam bizim halkımız nankör -
Uzun uzadıya boş yapmışsın. O zaman parası olan olmayana maddi destek yapabilir senin mantığınla. Bence yapmalı orası ayrı.Bir yerde zenginlik olup diğer yandaki fakirliğe göz yuman biri de haktan bahsetmesin o zaman. İnsanların alım gücü yok oluyor. Ne yapsın insanlar? Üç kuruş için kölelik mi yapsın? Yok kul hakkı,kitabın yazarı kazanamaz vs. Zaten çoğu kitap Basan yayın başka kitapları kopyalayarak basıyor. Bu da kul hakkına girmiyor mu? İnsanların çalışmak ve hayallerini gerçekleştirmek için yaptıkları bu eyleme karışma derim. İnsanların ne şartlar altında yaşadığını bilemezsin. Üst perdeden konuşmaya hakkın yok insanlar adına... -
Zaten imkan sahipleri olmayanların olanlarda hakkı vardır. Zekat kavramı bunun için vardır. Ama sözlerime kirlenmiş gözlüklerle bakana bir şey anlatamam ki istediğini anlayacak o.
Üst perde değil. İnsanlarin hayalleri var evet. Ama imkanı az olan nice çocuk var bu memlekette. Ve çok iyi yerlere gelebiliyorlar. Bu iş çalışmaya bağlı. Çok kitabı olup da bir yeri kazanamayan da oluyor. Az kitapla da kısıtlı imkanla da kazanan oluyor. Misal benim ailem. Babamların imkanı yoktu okumaya. Camsız evde oturuyorlardı. Ama 5 kardeşler. Hepsi de iyi yerlerde. Niçin? Çalışmışlar çünkü.
Eğer sen kardeşim. Malına bir yetimin hakkını koyarsan karnında ateş büyütürsün. Zenginler ve imkan sahipleri de böyle eğer hakka girerlerse. Mülk Allah'ındır. Dilediğine az vermiş dilediğine çok. Az verdiğine de çok verdiğine de imtihan için az ya da çok vermiş. Çok alan, şükredip azlara verecek. Az olan da şükredip çoktan alacak. Eğer bu ilişki olmazsa toplumda kutuplaşma olur. Faiz, hak yeme, rüşvetin yaygın olduğu toplumumuzda kutuplaşma da var.
Benim kitap param olmadığı vakit de oldu kitap param olduğu vakit de oldu. Ama ben orijinal aldım hep. Durumumun olmaması ahirette vereceğim ve göreceğim azabı gerektirmiyor. Fakire sabret demek kolaydır. Zor olan, zenginin vermesidir.
Yine dediğim gibi. Zalimler hidayete ermezler. Çoğu da zalimdir.
-
Aynen kardeşim durumu olmayan PDF’den çalıştığı ve birinin parasına,puluna,canına,hayatına kastetmediği için sorgulanacak. Şu aşırı dindarlığı bırakıp herkes çalışırsa eğer istediğini olabilir safsatasını keselim. Senin ailen zamanında iyi yerlere gelmiş. Kendin diyorsun. Şuan öyle bir imkan kimsede yok. Gidip sıfırdan apartman falan yapamam ben şahsen. Seni bilmem tabi. Parası yok diye PDF’den ÇALIŞAN kişilere yolsuz muamelesi yapacağına başkaları hakkında da biraz ses çıkar derim. Mazlumu eleştirmek kolay. Hadi iyi günler sana -
Kardeşim. Sana diyorum ki camsız evde oturdular. Dedemin imkanı yoktu 5 çocuğa bakabilsin. Ve derece yapan imkanı kısıtlı babası vefat etmiş ya da annesi vefat etmiş ya da herhangi bir yetiştirme yurdunda olan nice öğrenci var. Ve ÇALISANLAR iyi yerlere gelebiliyor.
Ben de diyorum ki madem bu iş çalışmakla oluyor. Harama girmeye lüzum yok. Çok kitap az emekle kazanamayan da var. Az kitap çok emekle de zirveye oynayanlar var. Bence bahane değil de emek lazım. Aziz Sancar nereden yetişmiş? Mardin'de imkanı kısıtlı bir aileden. Onun da kitap alacak parası yoktu kim bilir? Ama Nobel Kimya Ödülü almış. O zaman şunu diyebiliriz. Eğer senin hedefin varsa ve sıkı düzenli çalışıyorsan harama girmene, onun bunun hakkına girmene lüzum yok zira senin gayen hedefin. Ulaşanlar da harama girmeden ulaşabilmişler. Hakka girmeden.
İyi yol belli sağda. Hakka girmeden çalışmak hedefine doğru.
Kötü yol da belli solda. Hakka girerek, PDF'lerle çalıştım (ki çalışabilir iyi yerlere de gelebilir, derece de yapabilir) diyerek hakka girdiği için sonunda yakasına yapışan bir yığın insanı göze almak.
Çoğu insan da hazır olana müşteri. Hep diyorum. İNSANLARIN ÇOĞU HİDAYETE ERMEZLER. ZALİMLER DE FELAHA ERMEZ.
Yol belli. Yordam belli. Herkes dilediğini yapsın vesselam.
-
Aynen ya katılıyorum. Çoğu bu ülkedeki gücü olmayanları düşünmüyor. -
Gene aynı şeyi yazıyorsun bozuk plak gibi. Bende kendi ailemden örnek vereyim. Dedem 14 yaşında tek başına İstanbul’a gelmiş Edirne’den. Ana yok baba yok. Tek başına çalışmış evini yapmış kendi başına. Şuan aynı eforu verip bunu yapabilecek binlerce kişi var ama getiri aynı değil.ÇALIŞMAK isteyene Bilgi gökten zembille inmiyor. Ayrıca bana ne bir sürü kitabı olupta kazanamayanlardan. Hala farklı yerlere çekiyorsun. Her şey paraya bakıyor. Aziz Sancar tek kitapla mı başarıya ulaştı sence? Ona yardımda bulunan kişilerde olmuştur, kendi çabasıyla da olmuştur. Yok kul hakkı cart curt deme. Yayınevlerine başka kitaplardan çaldıkları sorular için bir kelime bile etmemişsin hala. Bu kadar allah korkusu varsa sende en basiti orda yapılan yanlışı da eleştir. İnsanlar muhtaç. MUHTAÇ. -
E çalan yayınevlerinin yaptığını nasıl tasvip edeyim? Çalmak yanlış diyorum. Sözlerimde bir kötülük mü var? Sana zarar mı veriyorum. Doğruyu anlatmayayım mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X