Şimdi Ara

Telekom Fiber hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar , şuan hali hazırda Süperonline fiber kullanıyorum. Çoğu kullanıcı gibi bende , Süperonline ‘ın yavaşlamalarından , Ping değerlerinde ki düzensizlik ve yüksekliğinden şikayetçiyim. Bulunduğum binada aynı zamanda Türk Telekom fiber kutusuda mevcut. Bundan dolayı Türk Telekom fiber’e geçmek istiyorum ama kafamda bazı sorular var.

Telekom müşteri hizmetleriyle görüştüğümde 100 mb kadar fiber hizmetinden faydalanabileceğimi söyledi. Fakat modem olarak VDSL modem kullanılacağımı söyledi. Binada ki kutudan daireme kadar bakır kablo olacağını belirtti. Normalde şuan Süperonline daireme kadar cat6 kablo kullanıyor ve router kullanıyorum. Bu nasıl fiber anlamadım. Normal bir durum mu bu ? Ben fiber istiyorum , vdsl değil.

2. Türk Telekom ping değerleri nasıl ? Özellikle İstanbul yada Beylikdüzü’nde oturanlar memnun mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TT'de 3 tip fiber var. FTTB/ETH, FTTH ve FTTB DSL.

FTTB DSL AON/aktif, FTTB ETH ve FTTH PON/pasif.
    Yani santral'deki SSG, OLT ve evdeki Router ve ONT (FTTH) hariç, sahadaki unsurlar pasif.

FTTB ETH varsa VDSL modem verilmez Router verilir MDU port to WAN port şeklinde. Kutunun fotoğrafını atın, bakalım.

Bölge Yurtiçi BGP'sini bilmeden iyi ping alırsın diyemeyiz ancak genel olarak TT'de pingler düşük.

• Telekom Fiber kutusu binanın bodrum katında. Oradan daireme gelecek kabloyu ben seçemiyor muyum? Neden cat5 değilde , bakır kablo ?

• janis kullanıcısına yanıt

bakır kablo dediği zaten cat5 cat6 içinden bakır kablo geçiyor

• Ama o zaman Router modem derdi. Bana vdsl modem lazım dedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber internet Hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.