Eğer yeni bir eve taşındıysanız ve internet hattınızı nakil sonunda açtırmak istediğinizde ilgili servis sağlayıcının müşteri temsilcisi , size "Telekom port açmamış bu yüzden nakil işleminizi yapamıyoruz lütfen sorunu çözmek için Telekom ile görüşünüz" dediğinde bu senaryoya hemen inanmayınız.Şimdi birazdan anlatacağım şeyler gerçek bir hikayeden alınmıştır. Detayları yerleri ve şahısları hukuki sorun oluşturabileceğinden dolayı paylaşmayacağım.İnanmamakta da özgürsünüz.
A şehrinden B şehrine taşındım ve neticesinde X şirketine bağlı internet aboneliği B şehrindeki yeni adres ve telefon numarasına nakil etme başvurusunda bulundum. Velakin X şirketi görevlileri nakil işlemini zamanında gerçekleştirmediler.Telefonla müşteri hizmetlerini aradığımda yukarıda bahsettiğim gibi aynı şekilde sorunun Telekom kaynaklı olduğunu belirtmişlerdi.Bunun üzerine ilçeye bağlı Telekom müdürlüğünü aradım.Telekom görevlisi sorun kaydını aldı ve ilgili personelin yakın zamanda sorun için gönderileceğini belirmişlerdi.Teknik eleman geldi gitti fakat sorun artık bir kısır döngü içine girmişti.Telekom görevlisi topu bu sefer TTNET'e paslıyordu.TTNET'i aradığımda ise onlar da topu Telekom'a paslıyorlardı lakin ek olarak bu sorunun "yalın internet aboneliği" ile aşılabileceğini belirtiyorlardı.Artık ben de bu işi takip etmekten yorulmuştum ve TTNET yalın internet aboneliğimi başlatmak durumunda kalmıştım.
Amaaaa yalancının yatsıya mumu kadar derlermiş çok doğru bir lafmış.Bu sefer başka bir ilçeye bağlı bir Telekom şubesinde sabit hattımı kapatmak istediğimde gerçek ortaya çıkıvermişti.Sabit hat telefonum üzerinden başka bir TC vatandaşının aktif internet aboneliği vardı evet yanlış duymadınız .Ne büyük bir tezgah değil mi ?. Ben şimdiye kadar hayatımda böyle bir tezgah görmemiştim . Kelimelerin durumu ifade etmeye yetmediği anlar olur ya işte o anları o Telekom şubesinde birebir yaşadım.Telekom görevlileri adeta dumura uğramıştı.Durumdan acayip korktular .Bundan sonra olanları anlatmıyorum çünkü benim özelime girer.Ama siz olur da aman efendim port doludur işte bu yüzden internet hattınızı nakil edemiyoruz gelin size yalın internet verelim dediklerinde orada durup bir düşünün.İşin tezgah olmalı ihtimali çok yüksek bir orandır.Bu tezgahı nasıl becerdiklerini bilmiyorum ama bu işin içinde ilçe yönetim müdürünün dahi olması muhtemeldir.Yakın zamanda dananın kuyruğu kopabilir eğer Türk Telekom çalışanıysanız bence şu an diken üstündesiniz.Çünkü Türk Telekom çalışanların gözünün yaşına bakmayan bir şirkettir.Bizzat kovulan arkadaşlarımdan bilirim.Bu durum sizin başınıza da gelebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme