Şimdi Ara

Teleservice iPhone 4 garanti ile sıfır değişim sorunları(SWAP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Öncelikle değişim şeklini anlatayım bilgisi olsun aynı durumlarla karşılaşanlar için. Telefonu Vodafone hat üzerinden almıştım. Telefonu alalı 1 yıl oldu ve bu sürede Home tuşu, şarj giriş yerinde kararma, hoparlör ses seviyesinde azalma ve arka kapağın alt kısmında metalle plastik kısım arasında açıklık olduğu için batarya şişmesi algıladığımdan bu sorunlar üzerine telefonu gönderdim. Tüm yazdığım arızalar teknik servis tarafından kabul edilmiş ve arıza takip bölümünde; Telefonunuz değiştirilmiştir (SWAP) yazıyordu. SWAP'ı araştırdım kimileri sıfır cihaz kimileri Apple tarafından sıfırlanmış cihaz, kimileri de anakartın iç parçaların tamamen değiştirildiğini söylüyordu. Teleservice'i aradım durum bilgisi için, bana söylenen fabrikadan gönderilmiş sıfır jelatinli olarak tarafınıza gönderilecektir dedi. Sıfırlanmış cihaz mı oluyor bunlar dedim hayır sıfır cihazdır dediler velhasıl kelam telefonu kutudan çıktığı gibi arka ön jelatinli olarak teslim aldım. Bir süre kullandım 2. veya 3. gününde SIM YOK hatası aldım. Telefonu kapatıp açtım vs. düzeldi. Sonraki gün saat 12 de yine SIM YOK hatası. Telefona sıfırlama yaptım bu sefer düzeldi o gün. Diğer gün yine 12. de aynı hata ve ben yine sıfırlama yaptım düzeldi. Yaklaşık 4-5 gün böyle gitti her gün sıfırlama yapmaktan sıkıldım müşteri hizmetlerini aradım söylenen şu; "Telefonlar fabrikadan geldiği için simlock kaldırma işlemini yapmıyoruz." dediler. Ben de dedim bunu kullanıcıya gönderiyorsunuz kullanıcı bunu farkedip size göndermek zorunda mı kalıyor diye birşey söylemedi. Her neyse Vodafone müşteri hizmetlerini aradım onlar yardımcı oldular SIM kilidini kaldırıyoruz telefonu iTunes ile eşzamanlama yapın unLock kaydınız Apple tarafına gönderildi siz iTunes ile eşzamanlama yapın telefonun problemi ortadan kalkacaktır dedi. Ben de o gün dedikleri işlemi yaptım iTunes ile eşzamanlamayı yaptım iTunes tarafından; "Congratulations! Your iPhone has been unlocked." yazısı çıktı kocaman. Sevindim kendi kendime unlocked başardım diye. Sonra bir sevinçle uyudum sabah kalktığımda SIM yok diyordu yaklaşık 6 gün önce o gün bu gündür telefonum SIM yok hatası veriyor. iTunes benimle dalga geçti. :) Aynı zamanda telefonun ayarlar-genel-hakkında kısmındaki model no:mc604b arastırdım simkilitli görünüyordu o model numarası.

Özetle telefonunuz değişim olduğu zaman iyi kontrol edin ben şebeke hatası yaşadım, ölü pixel olan da var başka problem çıkartanlar da var. Şimdi telefonum sim yok hatası ile duruyor ne yapacağımı bilmiyorum. Telefonu garantiye göndereceğim tekrar başka ne ile karşılaşacağım şüpheliyim.
    Herkese iyi günler dilerim. :)

• Unlock olduktan sonra tekrar son bir kez restore lazim diye biliyorum yapmadiysaniz sifirlayin yine olmazsa garantiye yollayin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • maşallah kardeşim yazarken keşke durup bi su içseydin
  • Adama iTunes fake atmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

maşallah kardeşim yazarken keşke durup bi su içseydin

Öncelikle üşenmeyip okuyanlara teşekkür ederim.
    Kardeşim swap değişimi hakkında kimse net bir yazı yazmamıştı telefon gelmeden önce araştırdım da o yüzden bundan sonraki arkadaşlara yön vermek için en ince detaya indim.

Telefonu tekrar sıfırladım birşey değişmedi. Restore ediyorum sonunda da iTunes üzerinden sim kartınızı takın hatası alıyorum. Artık son çare telefonu tekrar garantiye göndereceğim. Vodafone Red aracılığı ile göndermeyi deniyorum ilk defa, bundaki deneyimleri de siteye aktarabilirim sonucunda onunla ilgili de internette net bir bilgi yok.

• Telefona bir kez hat geldiyse zaten unlocktur. Problem telefonda. Sanirim donanimsal. Yeniden degisim isteyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

Telefona bir kez hat geldiyse zaten unlocktur. Problem telefonda. Sanirim donanimsal. Yeniden degisim isteyin.

Aynen gönderim yaptığımda şikayetlere bu bildiriyi yazacağım. Umarım dikkate alırlar.
  • Telefonun tekrar SWAP degisimine karar verildi kargolandi bilgisi var. Telefon gelsin durumunu anlatırım sizlere. Umarım ölü pixel vs sorunlarla karşılaşmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: alicanarslan

Telefonun tekrar SWAP degisimine karar verildi kargolandi bilgisi var. Telefon gelsin durumunu anlatırım sizlere. Umarım ölü pixel vs sorunlarla karşılaşmam.

geçmiş olsun türkiye hali işte. yurt dışında olsa apple hemen tak yeni cihazı orda açıp verirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

quote:

Orijinalden alıntı: alicanarslan

Telefonun tekrar SWAP degisimine karar verildi kargolandi bilgisi var. Telefon gelsin durumunu anlatırım sizlere. Umarım ölü pixel vs sorunlarla karşılaşmam.

geçmiş olsun türkiye hali işte. yurt dışında olsa apple hemen tak yeni cihazı orda açıp verirdi.

Buna da şükür be kardeşim. Ben icini tamamen değiştirip aynı kasa ile gönderirler demiştim ilk gönderdiğimde.

• Telefon dün elime ulaştı tecrubelerimi aktarıyorum.
    Öncelikle Vodafone Red ile bilgi vereyim adamlar kapıma kadar geldi cihazı aldı ve geçici olarak iPhone 3GS bıraktılar. Bu olaydan memnun oldum ve son derece kaliteli hizmet verdiler. Aynı sekilde kapıma kadar gelip telefonu bıraktılar işlem başarılı sekilde gecikmeden tamamlandı.
    Gecelim yeni gelen sıfır cihaza. Cihazda herhangi bir problem bulunmamaktadır bir önceki sıfır cihazda bulunan "SIM YOK" hatası yüzünden bile tekrar sıfır cihaz degisimi yaptılar. Ekranda problem yok simde problem yok anladım ki tamamen sorunsuz sıfır cihaz geldi. Bilginize aktarmak istedim konu kapatabilir. Sıfır degisim hakkında merak ettikleriniz varsa eğer sorularınızı cevaplandirabilirim.
    Ayrıca telefonu satışa çıkarttım almak isteyen olursa bilginize. 11 ay daha garantisi bulunmaktadır.

• alicanarslan A kullanıcısına yanıt
    Aynı yasananlar bendede mevcut ama bgun tekrardan haberım olmadıgı ıcın gonderdım belkı unlock ısı cozecektı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.