Şimdi Ara

Teleskop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AKşam oturmuş ders çalışırken birden Celestron'un gökyüzü inceleme programına bakasım geldi çok meraklıyım her gece uyumadan önce kontrol ederim bugün de büyük hayaller ve zevk ile bakarken Jüpiter'in mükemmel bi görüntüsü vardı bilgissayarda görünen üzere bende o gaz ile dışarı çıkıp baktım ve neredeyse ay kadar parlak ve büyük görünüyordu sözün geleceği kısım ne zamandır telesko almak istiyorum ama teleskop alırken ne gibi şeylere dikkat edilmesi gerekiyor pek bilgim yok ve alırken hangi marka ve nelere dikkat edilmeli bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir ise çok sevinirim KYK kartım da taksit imkanı var ise hemen almayı planlıyorum.

• HopladaGEL kullanıcısına yanıt
    Teleskop alırken mercek çapı ve odak uzaklığına dikkat etmelisin.Mesela 60-700 lük bir teleskobun 6cm mercek çapı 70cm odak uzunluğu vardır.Mercek çapı ne kadar geniş olursa buradan giren ışık miktarı o oranda çok olacaktır buda sizin görüntüyü daha parlak ve daha net almanıza yarar.Odak uzunluğuda ne kadar uzun olursa o kadar yaklaştırma artacaktır.İki tip teleskop türü var aynalı ve mercekli.Aynalı modeller ile kara gözlemi yapamazsın çünkü karada aynalı olduğu için ters gösterir.Işık toplama gücü daha fazladır merceklilere göre.Mercekli teleskoplarda ise hem kara hem gökyüzü gözlemi yapabilirsin.Eğer ki, jüpiteri görmek istiyorsan en az 8cm mercek çapı olan odak uzaklığı ise en az 80 olmalı.Aksi takdirde uzaktan bulut olarak görürsün.80-800,99-900,76-700,150-1400 gibi Bushman teleskoplarını veya Celestronları tercih edebilirsin.Bushmanlar manuel olduğu için herhangi bir motor ay takip yoktur bu nedenle fiyatlar uygun ancak Celestron biraz tuzlu kardeşim.He üzülme Bushmanda motor olmasada Sky-Map tarzı uygulamalar sayesinde internetin olduğu her yerde gök cisimlerini kolaylıkla bulabilirsin.Daha fazlası için

• Yasko38 Y kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim,yalnızlıkdan sıkıntıdan patlarken ne yapayım bilmiyordum boş boş bakınırken, biraz olsun uğraşıcak birşey çıktı bu gecelikte.Yeni yılın mutlu geçer umarım, 2017 ye de yalnız girmessin istediğin hayal ettiğin şekilde girersin umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HopladaGEL -- 1 Ocak 2016; 3:19:45 >
  • HopladaGEL kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim.Sormak istediğin bir şey olursa hiç çekinmeden sorabilirsin.Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.Sen bir sene fazla gitmişsin ama :) herkes için mutlu bir yıl olur inş. ailelerimizle arkadaşlarımızla sevdiklerimizle...Yalnızlık zor şey vesselam.Herşey gönlünüzce olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasko38 -- 1 Ocak 2016; 14:04:57 >
  • Merhabalar, açılmış hazır konu gorunce butlraya yazayim dedim. Bende gokyuzu meraklisi biri olarak teleskoplara merak sardim.
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_celestron-cl-21024-teleskop-1105039.html
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_dorr-merkur-60a-567065-60-x-910-mm-teleskop-1133705.html
    http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tasco-spacestation-az-114x-500-mm-reflektör-teleskop-1071692.html
    Bu teleskoplar fiyat olarak butceme uygun ancak ben sadece sistemimiz degil derin uzayida incelemek ve fotograflamak istiyorum. Bana bir kac model tavsiyesinde bulunur musunuz
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yasko38 Y kullanıcısına yanıt
    Aynen ya bende çok istiyorum. Bir ara gözüm hubble daydı ama çok pahalı onu alsamda %100 lük olan kısmın ancak %15 lik bir kısmını kullanabileceğim için gerek yok... Ama istediğim şey bilgisayar ile bağlantılı olması. Aynı zamandanda bilgisayarın monitöründen izleyip kayıt edip resim alabiliyorsun. Farklı bir hobi. Biraz kapsamlı olması çözüm açısından uğraştırabilir fakat öğrendikçe daha çok eğlenceli olacak, dizi izleyeceğime bununla uğraşırım... Varmı önerileriniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlindGuardianNN -- 22 Ocak 2016; 11:07:17 >
  • mavi prens M kullanıcısına yanıt
    Hocam suanlik tasco daha iyi duruo ayna büyüklügü olarak fakat adini daha önce duymadim bi arastirirsaniz iyi olur.
    Mercekli almaniz kötü olacaktir bu nedenle onu geçiyorum
    Celestron Cl yani Celestron firstscope (youtubeden celestron firstscope diye yazarsan videolari bulabilirsin) bu teleskop miniktir,kolay tasinir fakat bulucu dürbünü yoktur bu nedenle aradiginiz nesneyi zor bulursunuz kiti satilmakta bulucusu cd si felan 160tl gibi eger durbunuz varsa buna gerek yok
    Dedigim gibi tascoyu arastirip birde youtubeden ay nasil gorunuo falan bakarsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termosifon ve Güneş enerjisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.