Şimdi Ara

teleskop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, astronomiye artan ilgim sebebiyle amatör bir hobi haline getirip bir teleskop almayı düşünüyorum. bu tarz şeylerle ilgilenenler varsa ve bana başlangıç için 200ytl ye kadar bir teleskop önerebilir misiniz? umarım konu doğru yerdedir.

• sevgili kardeşim

amatör bi astronom olarak sana tavsiyem ilk önce bütçeni 10 a katla.

türkiyede astronomi okadar ucuz değil.

200 ytl ye başlangıç olarak bi dürbün alabilirsin.bu hususta da dikkatli ol dandik dürbünü sana 200 ytl ye vermeye çalışanlar olabiir.

benim elimde 114-900 newtonian teleskop var.ilk bunu almıştım 2 sene kadar önce 550 ytl ye ama inan kötü bir başlangıç.
    niye dersen, 1 sene içinde artık dürbünden farksız gibi geliyor.birde çin malı olursa eğer tamamen bittin demektir.
    hayal kırıklığına uğramamak için sabırlı ol.ilk önce kaliteli bi dürbünle başla işte.gök yüzünü kabaca öğren,gök cisimlerinin yererini öğren ki teleskop aldığında sana çok daha fazla zevk versin.

sana tavsiye edeceğim programlar olacak.

bunlar;

celestia : evren simülatörü
    stellarium : gökyüzü haritası

çok yararlı ve zevkli programlardır. bunlarla şimdilik kendini tatmin edebilirsin.

ayrıca reklama girmesin ama astronomi için özel forumlardan yararlanabilirsin.benim takıldığım bitanesini söleyeyim sana:www.gokbilim.com

umarım hevesini kırmamışımdır.yardımcı olmaya çalıştım sadece.

• teşekkür ederim arkadaşım. internetten araştırmıştım biraz fiyatlarını dediğin gibiydi genelde ama bu fiyat aralığında da ürünlere rastlamıştım bir fonksiyonları yokmuş demekki. verdiğin siteyide inceleyeceğim.

saygılar.
  • Peki amatör bir gözlemci için nasıl bir teleskop önerirsiniz asgari özellikleri neler olmalı sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Projeksiyon Perde Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Teleskop önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.