Şimdi Ara

Televizyon reklamları vs internet reklamları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır televizyon reklamlarının %90'ında kanal değiştiren biri olarak, son dönemde gözlemlediğim bir konu var, sizlerin de fikrini almak istedim. 3-5 markanın ara sıra yaptığı eğlenceli reklamlar dışında televizyon reklama girdiği anda kanal değiştiren biriyimdir. Hatta yıllar sonra televizyondan da uzaklaştım lakin konusu olan ve ufak seriler haline gelen reklamlara karşı bir zaafım var. Bu meretler hem aklıma takılıyor hem de markaya karşı sempati duymamı sağlıyor (oynamayın lan beynimle!). Acaba diyorum ki son dönemde gerçekten akıllı işler mi çıkıyor? Şöyle maziden günümüze akılda kalanları bi anlatmak istiyorum. Şahsen cidden yaratıcı işler çıkacaksa bundan sonra böyle, ben oturup izlerim :)

Geçmişe baktığımda aklıma ilk gelen videolardan biri. 90'lı yıllardı sanırım ama dilime yapışmıştı bir şekilde. Bana göre o dönemin başarıları reklamlarındandı.

Biraz ileri sararsak, Profilo'nun Murat Serezli'yi oynattığı reklam filmlerine geliyoruz. Kısa komik skeç tadında geliyor bana. Bilmiyorum belki burada Murat Serezli'den kaynaklı bir durum da olabilir ama kaymağını Profilo yedi o kesin.

Profilo reklamlarından sonra araya uzun bir süre girdi. O arada kaliteli işler çıkmıştır yine ara ara ama benim aklımda kalan yok ne yalan söyliyim. Sonrasında hatırladıklarım hep internet ile alakalı. Bazı viral çalışmalar oldu markaların yaptığı, onları geçecek olursak Batesmotelpro hayatımıza giriyor. Biz onları sütü seven kamyoncu ile tanısak da yıllar içinde kendini geliştiren ekip, özellikle son dönemde büyük markalara çektiği eğlenceli videolar ile gönlümü çaldı (yoksa şarkılar mı demeliydim?). En son Doğa Konakoğlu'nun da oynadığı şöyle çoğzel bir videoları mevcut.

Ve geliyoruz finale. İnternet reklamcılığının güzel yanlarından biri, televizyon gibi astronomik rakamlardan bahsetmediğimiz için küçük skeçler haline dönebiliyor. Hepsiburada'nın bir süredir Harun Kolçak ile çektiği videolar dikkatimi çekiyor. 90'lı yıllarda çocuk olmanın da bunda etkisi büyük tabii. Çocukluğumdan bir figür görmek beni mutlu etti, ben iyi yerden yakaladıklarını düşünüyorum. Harun Kolçak'ın o dönemin "çılgın" danslarını, 2015'e gireceğimiz şu günlerde tekrardan canlandırması tebessüm ettirmedi değil. Ben son çıkan reklamlarını koyuyorum ama diğerleri de çok keyifli, kanalın kendisi üzerinden diğerlerine de bakabilirsiniz.

Genel olarak sizin fikriniz nedir? Suratımızda tebessüm bırakan skeçler ve geçmişten günümüze gelen sempatik şarkılar mı, yoksa cilala parlat alıştığımız reklamlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnoX -- 24 Aralık 2014; 11:16:08 >

• ne diyon hammına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerin çok doğru aslında. Düşününce mesela ben de televizyonda artık reklamlara katlanamıyorum bile, zaten sırf o yüzden artık televizyon izlemiyoruz pek. Eskiden reklamlara böyle biraz düşünce, biraz emek harcanırdı. İzlemesi keyifli olurdu. Bu Harun Kolçak olayı da güzel olmuş bence, alıp 90'lara götürüyor insanı :) Sanırım günümüzün hızlı üret, hızlı tüket mantığında reklamcılar da çoğu zaman tembelliğe kaçıyor, o yzüden böyle oluyor vaziyet.
  • edbülök yüzünden reklam görmüyorum. televizyonda izlemiyorum zaten ha reklam şöyle olsun adbölök kullanan ne olsun

• Yararlı konu kardeşim. Bende reklamcılık okuyorum kocaelide. Devam et.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.