|
Sifon Suyu Az Geliyor: Ciddi Yardım
Klozet sifonunun az su akması, günlük rutinini ciddi şekilde aksatabilecek can sıkıcı bir sorundur. Neyse ki, bu sorunu çözmek için yapabileceğin birkaç şey var.
Sifon Tazyikini Arttırma
Sifon suyu az akıyorsa, sifon tazyikini arttırmayı denemelisin. Gömme rezervuarda bulunan doldurma vanasının üzerindeki ayar vidasını saat yönünde çevirerek bunu yapabilirsin. Bu, rezervuara daha fazla su dolmasına ve sifona basıldığında daha güçlü bir akışa neden olacaktır.
Klozet Sifon Suyu Az Akıyorsa
Klozet sifonundan az su geliyorsa, sifon mekanizmasında bir tıkanıklık olabilir. Sifon kapağını çıkararak ve sifon zincirini veya kolu çekerek sifon mekanizmasını kontrol etmelisin. Tıkanıklıkları temizlemek için bir tel veya fırça kullanabilirsin.
Sifona Basıyorum Su Gelmiyor
Eğer sifona bastığında su gelmiyorsa, sorun doldurma vanasında olabilir. Doldurma vanası, rezervuara su dolduran ve sifonu çalıştıran bir parçadır. Doldurma vanasını değiştirmek için bir tesisatçıdan yardım alman gerekebilir.
Klozetin Ön Tarafından Su Gelmiyor
Klozetin ön tarafından su gelmiyorsa, klozetin atık borusunda bir tıkanıklık olabilir. Bu tıkanıklığı gidermek için bir pompa veya tıkanıklık giderme kimyasalı kullanabilirsin.
Eğer bu adımları uyguladıktan sonra bile klozet sifonunda sorun yaşamaya devam edersen, bir tesisatçıdan profesyonel yardım alman gerekebilir. Sifon sorunları göründüğünden daha karmaşık olabilir ve uygun şekilde ele alınmadığında daha ciddi sorunlara yol açabilir.