Şimdi Ara

Telsime 7 Talip Hepside yabancı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telsim'e talip olan 7 şirket de yabancı
    Bugün, 19:28
    Telsim ihalesi için teklif verme süresi bugün sona erdi. Telsim ihalesi için teklif veren 7 şirketin tamamı yabancılardan oluştu. İhale sürecinde ön yeterlilik alan Koç ve Doğan grupları teklifte bulunmadı.
    Telsim ihalesinde ön yeterlilik alan firmalardan 7'si teklif verdi.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, 13 Aralık 2005 tarihinde açık artırma aşaması gerçekleştirilecek olan Telsim Varlıkları Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi için teklif verme süresi bugün sona erdi.

2.8 milyar dolar muhammen bedelli Telsim için düzenlenen ihale için, İngiltere'den Vodafone Telekomünikasyon A.Ş., Mısır'dan Orascom Akdeniz İletişim Hizmetleri A.Ş., Rusya'dan Sistema Telekomünikasyon A.Ş., Kuveyt'ten MTC Telekomünikasyon ve İletişim Hiz. Tic. A.Ş., Dubai'den Etisalat Telekomünikasyon A.Ş., Almanya'dan Endeks Telekom İletişim A.Ş. ve Dubai'den Uluslararası Yatırım ve Telekomünikasyon A.Ş. mali ve idari zarflarını teslim etti. İhaleye hiçbir Türk firması tarafından teklif sunulmadı.

Satelko İletişim ile ihaleye girmeyi planlayan Sabancı Holding, ihalede ortaklık için görüştüğü France Telecom'un iştiraki Orange'nin ihaleye katılmama kararına paralel olarak Telsim ihalesine teklif vermeme kararı aldığını bildirmişti.

İhale sürecinde ön yeterlilik alan Koç Holding'e bağlı Koç Bilgi Grubu İletişim ve Teknoloji Hiz. A.Ş. ile Doğan Holding'e bağlı D Telekomünikasyon Yatırımları A.Ş. de bugün sona eren son teklif gününde Telsim ihalesine teklifte bulunmadı.

Telsim ihalesi sürecinde ön yeterlilik için toplam 15 şirket başvururken, Dubaili Comtel Telekomünikasyon A.Ş. bazı belgelerinin ihale şartnamesine uygun olmaması nedeniyle ön yeterlilik alamadı.

(aa)

kaynak: haberx.com

• koç, Sa,doğan,oyak,tobb vs vs vs nerdeler
  • bana sorarsanız vodafone kesin alacak. avrupada yer almadığı tek şebeke türkiye kaldı galiba.
  • Vodafone alsın da adam gibi tarife yapsınlar...
  • Etisalat ile Vodafone çekişir bence ama %99 ihtimalle ihaleyi Vodafone alacak.
    Yalnız bir şey dikkatimi çekti.. İhale tarihi 13 Aralık. Yani kaçak cihazların kaydedilmesiyle ilgili son gün..Acaba aralarında bir bağlantı var mı?
  • ben bunu anlamıyorum Koç, Sabancı, Doğan holding taliplerdi.

Ne oldu paralarımı yetmedi. ( Ortaklık ne güne duruyor. )

yoksa Cem UZAN'dan mı korktular ( belki korkutmuştur. )

ben şahsen Koç ve Sabancının birleşip almasını isterdim.( Yüzde yüz yerli bir operatörümüz olurdu hiç olmazsa.!.
  • yalnız vodafone alırsa pahalı olabilir cunku vodafone u ben kullandım yurtdısında bir sure ve diger sebekelere oranla daha pahalıydı ama hizmetleride iyiydi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vodafonu çok iddealı.Zira 1 Yıl önce Telsimi didik didik edip incelediler.Ama arap sermayesininde
    paraya acımadan fiyat yükseltmesine ne kadar dayanır o bilinmez.
    zira petrol fiyatlarının son 1 senede 2 katına çıkmış olması , 1-2 yıl önce yatırım/gelir planlarını yapanlarıda şaşırtacak şekilde ellerine fazladan para geçmesive bu trilyonlarca dolar "serseri" paranın kendisine harcanacak yer aranmasını sağladı.Bir anda ceplerinde beklediklerinden fazla para bulan
    araplar petrolünde azalmaya başlamasıyla petrol dışı gelir yatırımına gitmesine yol açtı .Adamlar artık herşeye para yatırmaya başladılar.Son örnek Dubai towers ve devamı yatırımlar için 5 milyar doları Türkiyeye yatıracak olması.
    İşte bunun gölgesinde Vodafone kesin kazanır diyemeyiz ,zira araplar artık 3'e,5'e bakmayıp paralarını yatırıma yönlendiriyorlar ve herkesin beklediğinden de fazla bir paraya mesela 7 Milyar dolara satılacak gibime geliyor Telsim.%60 Araplar,%40 Vodafone kazanır tahminindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 6 Aralık 2005, 13:03:02 >

• bence vodafone o kadarda pahalıya veremez en azından ilk başlarda abone çekmek için ucuzlatması gerekir. :D
  • Vodafone.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.