Şimdi Ara

Telsiz konuşmalarında neden 'Tamam' derler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
9.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ###DEPREMM OLDUUU BEYLERR###

-İzmir sallandı tamam.

-Aydın fena sallandı tamam..

-Ankara sorun yok la tamam..
  • yillardir telsiz kullanirim askerdede kullandim daha bikere tamam demedim cumlem bittiginde en cok kullandigim anlasildi,mutabik,dogrudur gibi kelimeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

over

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Telsizde bir kesinti yaşanmasi veya bir kisminin duyulmamasi halinde veya sozunu bitirdigini anlatmak amaciyla kullaniliyor.

Diyelim bir olay anlatiyorsun bir soluklaniyim dedin daha mandali birakmadan karsidaki birsey derse sen duyamazsin..

Ayrica mandali biraktigini gosterir "Tamam" demesi ki karsi taraf konussun
  • cümleyi söyler tamam der anlaşılır ise,karşısı anlaşıldı,tamam der,anlaşılmaz ise olumsuz tekrarlayın tamam derler.
  • konusmam bitti sira sende demek , telsizde butonu cekerek konusursun tamam der butonu birakip dinlemeye gecersin.
  • Askerde telsiz kullanırken biz genelde "anlaşıldı" diyorduk. Tamam dendiğini pek görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

• hayir mi desin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çünkü o telsiz telefon değil. aynı anda konuşamazsın telsizle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Askerde telsiz kullanırken biz genelde "anlaşıldı" diyorduk. Tamam dendiğini pek görmedim.

Anlaşılan sürekli emir almışsınız, size hiç konuşma hakkı verilmedi mi?

• yok kardeş sebebini bilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Telefonda demiyoruz. Telsizlerde cumlemiz bitince, karsi tarafa soz vermek istedigimizde "tamam" diyoruz.

Sebebini bilen var mi?

Telsiz konuşmalarında neden 'Tamam' derler?
  • Aslına bakarsanız bu "TAMAM" olayı da maziye karışmak üzere Hatta karıştı bile. Polis telsizlerinde dikkatinizi çekmiştir mandala bastıktan sonra " birlülü fülü" diye bir ses duyulur. Bu ses mandala bastığınızda konuşmaya başlıyorum anlamına geliyor. Konuşma bitip de mandaldan parmağınızı çektiğinizde aynı ses geliyor bu da konuşmanın bittiği anlamına geliyor. Bu nedenle artık "TAMAM" demeye gerek yoktur. Ayrıca bu "birlülü fülü" bir koddur aynı zamanda; örneğin 1 ay bu kullanılır diğer ay bu ton değişir bu da tüm telsizlerin kayıt edildiği içindir ve ayırmak için kullanılır.

NOT: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moz@ -- 23 Kasım 2012; 11:20:45 >
  • hayırlısı be gülüm demenin polisler arasındaki adı...
  • ben hiç tamam dendiğini duymadım. asker-polis kullanmıyor belki avm'lerde özel güvenlikler yada şantiyede çalışanlar kullanıyor olabilir.
  • bir de isim şu şekilde söylenir telsizde

Örneğin İsim Ali Veli

-Aliyle başlayan orada mı tamam
    -anlaşılmadı tamam
    -Aliyle başlayan Veli
    -Anlaşıldı burada tamam.

bir de denizciler denizde görüş netliğini bildirmek için açık ve net 5 5 derler. 5 üzerinden 5 yani çok net (ses netliği için de kullanılır)
  • Sen sor diye.
  • Rambo'nun Türk versiyonu..

-Kan akacak, çok kan akacak.. Tamam..

• adettendir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.