Şimdi Ara

Temel bilim okunur mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sıralaman kaç hocam? Ben de moleküler biyoloji okumayı düşünüyorum. Top tier okullardan mezun olduktan sonra yurt dışına gitmek kolay dedi konuştuğum mezunlar. Forumdaki mbg mezunu da Changeorbecrushed hocam, etiketlemeyi beceremedim ama kendisi bilkent mezunlarının %90'ı yurt dışında demişti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öğünen. kullanıcısına yanıt
    İü,ankü,ytü vs gayet güzel okullar bence isteklerinizi gerçekleştirmek adına ancak bunla sınırlı kalmayın ve mutlaka kendi okulunuz içinde veya başka bir okulda/kurumda research tecrübesi edinin(pm atarsanız daha detaylı tavsiyeler verebilirim). Bana kalırsa ingilizce daha yararlı olur aşinalık ve alışkanlık olması adına ama olmazsa olmaz bir şart değil dilden ziyade okul daha önemli bence

• Biyolojiyi mi yoksa mbg mi hangisi için söyledin. Mbg için ben de lab imkanları vs genel imkanları devlet ünilerinin iyi derecede sağlayacağından şüpheliyim

biyoloji için bence. mbg daha iyi olur sanki. bir de evet devlette lab imkanı asla beklemeyin. özelde de aslında durumun çok farklı olacağını zannetmiyorum. bunlar biraz batılı uğraşları maalesef.

• todrsv kullanıcısına yanıt
    70 100 arası gelecek herhalde. Ben Celal Şengör ün jeolojiye ilgi duyduğu gibi biyolojiye ilgi duyuyorum. Girsem bölüme Mehmet Akifin de dediği gibi "Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım." zihniyeti var bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öğünen. -- 1 Temmuz 2023; 13:57:33 >
  • Batılı dedin. Onu iyi dedin. Biyoloji ve mbg okuduktan sonra Türkiye de malesef imkanlar hiç denecek kadar az mecburen yurt dışında gideceğiz. Eğer kader izin verirse

hocam memlekette yine fizik ve kimya var az da olsa bir şeyler yapılıyor. ama biyoloji harbiden yok. çünkü sektörde karşılığı yok. biyolojiye ekstra ilgi duyup tıp yazmak istemeyenlere çok üzülüyorum çünkü seçenek çok dar. ya yurtdışı ya yurtdışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 1 Temmuz 2023; 13:59:39 >
  • Biyoloji alanı çok geniş. Mbg biyolojiye nazaran daha dar ve 2000 li yıllarda ortaya çıktı. Daha taze, keşfedilmeyi bekleyen bir alan o yüzden mbg biraz daha cazip geliyor. Hem mbg okuduğun zaman mecburen yurt dışına gitmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öğünen. -- 1 Temmuz 2023; 13:59:34 >
  • Biyoloji okumuyorum ama temel bilim okuyan biri olarak cevaplayayım. Aşağıda sayacağım şartlar sağlanıyorsa okunur, sağlanmıyorsa asla:
    - Top tier Üniversitelerde okunmalı.
    - İngilizce olarak okunmalı.
    - Çok azimli olmak ve çalışmayı sevmek gerekli.
    - Mental ve psikolojik olarak zora gelebilmek gerekli.

Bu şartları sağlarsan muhtemelen yüksek ortalama yapıp direkt yurt dışına gidersin. Ama gelip çok çalışmazsan veya kötü bir yerde okursan yazık olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel bilimi Bilkent, ODTU, Bogazici, Koc, Sabanci'da okursan, beraber egitim alacagin akranlarinla yaris halinde olacagin icin lisansta bos oturup nargile kafelerde takilmak yerine, yurt disi stajlarini ve referanslarini toplamis halde okulunu bitirirsin, direkt doktora yapmaya yurt disina cikarsin. Ha ben etrafima bakmam, bunlari kotu bir unideyken de kendimi motive ederek yapabilirim diyorsan, mumkun. Ancak atiyorum ilk 30K'ya bile girememis bir adamin temel bilim okumasini pek mantikli bulmam, cunku kafasi fazla calismiyordur. Temel bilimi, bilim adami olacak ve kafasi calisan zeki kisiler okumali. Laborantlik ile bilim insanligi arasinda ucurum var, bilim insani olmak istiyorsan oku derim.

Kafan fazla calismiyorsa ve zeki degilsen, tip okuman daha iyi olur senin icin.

• Up

• Piyasada en cok bilinen 2 yks koçu da biyoloji mezunu ,oku koç olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.