Şimdi Ara

Temel bilimler okumak hamallık mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Historical Science H kullanıcısına yanıt
    Yurtdışına çıkma işleri ülkeden ülkeye göre değişir. Benim dediklerim ABD'de doktora içindi. ABD'de yüksek lisans paralıdır, burs imkanları yoktur veya çok kısıtlıdır, iş dünyasına yöneliktir. Doktorada amaç akademisyen yetiştirmektir.

"Pazartesi günü bir üniversite hocası ile özel dersim var. O yardım eder mi bu konuda? Fizikçi o da Fen Edebiyatta, İş imkanları, yurtdışı imkanları hakkında falan yardım eder mi? Bilgi verir mi yani? " diye sormuşsun, doktorasını yurtdışında almışsa yardım eder elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matsor

Yurtdışına çıkma işleri ülkeden ülkeye göre değişir. Benim dediklerim ABD'de doktora içindi. ABD'de yüksek lisans paralıdır, burs imkanları yoktur veya çok kısıtlıdır, iş dünyasına yöneliktir. Doktorada amaç akademisyen yetiştirmektir.

"Pazartesi günü bir üniversite hocası ile özel dersim var. O yardım eder mi bu konuda? Fizikçi o da Fen Edebiyatta, İş imkanları, yurtdışı imkanları hakkında falan yardım eder mi? Bilgi verir mi yani? " diye sormuşsun, doktorasını yurtdışında almışsa yardım eder elbette.

ABD için hocam zaten. Yurtdışı derken ABD yani. Peki iş imkanları nelerdir? Mesela gittik yurtdışında iyi bir doktora yaptık, üniversitede akademisyen olduk fiyatlar falan ne alemde olur bir bilginiz var mı? Teşekkürler birde

ABD'de bizdeki gibi hoca maaşları sabit değil, üniveristeden üniversiteye, bölümden bölüme, hocadan hocaya göre değişir. Matematik hocası doktora sonrası ortalama aylık 6,000 dolar alır. Prof olunca ortalama 15,000 dolar. Finanscılar aylık 15,000 dolarla başlar, prof olunca 20,000 dolar alır.
  • quote:

ABD'de bizdeki gibi hoca maaşları sabit değil, üniveristeden üniversiteye, bölümden bölüme, hocadan hocaya göre değişir. Matematik hocası doktora sonrası ortalama aylık 6,000 dolar alır. Prof olunca ortalama 15,000 dolar. Finanscılar aylık 15,000 dolarla başlar, prof olunca 20,000 dolar alır.

Of iyiymiş hocam o

Peki matematik seçsem çift anadaldan fizik seçsem çok zorlanır mıyım? Baya bir getirisi olur herhalde ?
  • Katihal fizik nedir kardesim kacinci yuzyildayiz ahahahahaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışında yüksek lisansa ailenin parası varsa durma dostum..

• Hayaller paris gerçekler ağrı :)
    Tıp tutturmuş da beğenmeyip temel bilim yazcakmışşş bırak bu ayakları istersen
    bu ülkede hiçbir bölüm olması gerektiği yerde değil. Tıp insan sağlığına yönelik olmasa ve yökün koruma politikalarıyla tıp kontenjanlarının artışının önüne geçilmeseydi tıpı da görürdük kaç binle girilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: frank pais

Katihal fizik nedir kardesim kacinci yuzyildayiz ahahahahaa

anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenci466

Hayaller paris gerçekler ağrı :)
    Tıp tutturmuş da beğenmeyip temel bilim yazcakmışşş bırak bu ayakları istersen
    bu ülkede hiçbir bölüm olması gerektiği yerde değil. Tıp insan sağlığına yönelik olmasa ve yökün koruma politikalarıyla tıp kontenjanlarının artışının önüne geçilmeseydi tıpı da görürdük kaç binle girilirdi.

Tıp tutturdum demiyorum, henüz 12 oldum

+Şu an fen lisesindeyim. 3K sıralama ile girdim, durumum da o kadar kötü değil. Tıp tuttururabilirim diyorum.

@partypat Yüksek lisansı kabul ediyor babam kendisi diyor yurtdışında yap buradakilerden bir cacık olmaz diye Çok mu pahalı ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Historical Science

quote:

Of iyiymiş hocam o

Peki matematik seçsem çift anadaldan fizik seçsem çok zorlanır mıyım? Baya bir getirisi olur herhalde ?

pek bir getirisi olmaz, götürüsü olur anca
    temel bilim okuduktan sonra alan seçersin kendine, o alanda yüksek lisans yaparsın, sonra da doktora.

• Aileden varlıklıysan ideallerin için yurtdışı düşün tabi
    ancak Temel Bilimler seçip yazık etme kendine

• quote:

Orijinalden alıntı: spikaris

quote:

Orijinalden alıntı: Historical Science

quote:

Of iyiymiş hocam o

pek bir getirisi olmaz, götürüsü olur anca
    temel bilim okuduktan sonra alan seçersin kendine, o alanda yüksek lisans yaparsın, sonra da doktora.

Öyle diyorsunuz? Neyse o zaman, teşekkürler

@fenci466 Hocam çok da varlıklı değiliz yani orta üst seviye diyelim. Şu tübitak bursunu alsam 1000 tl atsam her ay 30 40 bin tl ediyor. Aileden ne kadar daha almak gerekiyor bu yüksek lisans için? Babam yurtdışına göndereceğim diyor, burs imkanları falan yok mu ki ? Bir de tıp falan istemiyorum hocam, ablam okuyor, çok fena zorlanıyor anca sınıf geçiyor. Çekilmez diyorum ben istemediğim bir alan için sadece para için

Hem yurtiçi hem de yurtdışında yüksek yapmış biri olarak, babana katılıyorum (BOUN, ODTU, Bilkent, Koç, Sabancı vb yerler hariç). Master ücretleri de üniversiteden üniversiteye, bölümden bölüme göre değişir.

Seneye YGS/LYS'de derece yapmaya çalış. Sınavlardan sonra planların netleşir.

başarı dileklerimle...
  • quote:

Hem yurtiçi hem de yurtdışında yüksek yapmış biri olarak, babana katılıyorum (BOUN, ODTU, Bilkent, Koç, Sabancı vb yerler hariç). Master ücretleri de üniversiteden üniversiteye, bölümden bölüme göre değişir.

Seneye YGS/LYS'de derece yapmaya çalış. Sınavlardan sonra planların netleşir.

başarı dileklerimle...

Çok teşekkür ederim.
  • Up

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.