Şimdi Ara

Temel bilimler okumak hamallık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıpı kazanabilirim. Fakat hiç istek yok para için anca. İsteğim yurtdışına gitmek ve boş boş oturmamak. Boğaziçinde Matematik-Fizik-Genetik-Kimya falan okusam, iyi bir ingilizcem de olur, yurtdışına çıkıp iyi bir yerde iş bulabilir miyim? Ayrıca para olarak da üzmeyecek bir iş. Puanlara baktım, 400le de alıyor 520 ile de. Ve şu an ne mühendislik istiyorum ne tıp. Fakat gelip öğretmen olmak da istemiyorum. BOUN'dan mezun olup yurtdışında coşturabilir miyim?

• Bizim hoca vardı ogretmen olmustu matematık okuyup bogazıcınde ama ıngılızce ogretmenı sonra pısman olmus suan yardırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısını ben de düşünüyordum. şuan 4 temel mühendislik(ee/makina/kimya/inşaat) birini okuyup daha sonra akademik kariyerle devam etmeye karar verdim. yurtdışına gidemezsem öğretmen olmamak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaweL7

Bu sene Fizik okuyacağım inşallah. Yaşasın Temel Bilimler :)

Hangi üniversite ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Danger616161

Bizim hoca vardı ogretmen olmustu matematık okuyup bogazıcınde ama ıngılızce ogretmenı sonra pısman olmus suan yardırıyor

Hocam Türkiye'de kalmak istemiyorum zaten. Tıp istememe sebeplerimden birisi de bu. Boğaziçinden iyi bir akademik kariyer çıkar herhalde. Yurtdışında üniversite üstü eğitimi tamamlayacağım yüksek lisans oluyor herhalde.Öyle iyi bir yere gelmez miyim?
  • Ben de moleküler biyoloji ve genetik düşünüyordum.Okuması güzel,yurt dışına da çıkarsan ama geri dönersen sıkıntı büyük dediler tıpa yöneldim,uzmanlığımı genetik alanında yapmayı düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dahaka.warrior

quote:

Bu sene Fizik okuyacağım inşallah. Yaşasın Temel Bilimler :)

Hangi üniversite ?

Karar vermedim kafamda 2-3 Üniversite var. Odtu, Bilkent olabilir

hangi alanda çalışmak istiyorsan üniversiteni ona göre karar ver. boğaziçi astrofizikte iyi. odtü parçacık fizikte bilkent ise katı hal fizikte iyi, tam tersi de olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Historical Science H kullanıcısına yanıt
    Hoca degisik bir hocaydı yanı calısmaktan hıc sıkılmıyordu kendını bayagı gelıstırmıstı calısırsan olur nıye olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Historical Science

Tıpı kazanabilirim. Fakat hiç istek yok para için anca. İsteğim yurtdışına gitmek ve boş boş oturmamak. Boğaziçinde Matematik-Fizik-Genetik-Kimya falan okusam, iyi bir ingilizcem de olur, yurtdışına çıkıp iyi bir yerde iş bulabilir miyim? Ayrıca para olarak da üzmeyecek bir iş. Puanlara baktım, 400le de alıyor 520 ile de. Ve şu an ne mühendislik istiyorum ne tıp. Fakat gelip öğretmen olmak da istemiyorum. BOUN'dan mezun olup yurtdışında coşturabilir miyim?

Coşturabilirsin. Hangi alanı seçmek istiyorsun? Yardımcı olayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matsor

quote:

Tıpı kazanabilirim. Fakat hiç istek yok para için anca. İsteğim yurtdışına gitmek ve boş boş oturmamak. Boğaziçinde Matematik-Fizik-Genetik-Kimya falan okusam, iyi bir ingilizcem de olur, yurtdışına çıkıp iyi bir yerde iş bulabilir miyim? Ayrıca para olarak da üzmeyecek bir iş. Puanlara baktım, 400le de alıyor 520 ile de. Ve şu an ne mühendislik istiyorum ne tıp. Fakat gelip öğretmen olmak da istemiyorum. BOUN'dan mezun olup yurtdışında coşturabilir miyim?

Matematik veya Fizik istiyorum. Boun olmasının nedeni de puanının yüksek olması. Koç falan da var fakat parayı veren de girebiliyor, iyi rakipler ile olmak daha iyidir diye düşünüyorum o yüzden boun

• quote:

quote:

quote:

Matematik veya Fizik istiyorum. Boun olmasının nedeni de puanının yüksek olması. Koç falan da var fakat parayı veren de girebiliyor, iyi rakipler ile olmak daha iyidir diye düşünüyorum o yüzden boun

Yurtdışına gitmek istiyorsan (özellikle ABD) matematik bölümünü tercih etmeni tavsiye ederim. Yurtdışı için, çok iyi bir ortalama + yüksek GRE skoru + yüksek GRE Math Subject test skoru + iyi referans mektubu vs. gerekli.

• boğaziçi fizik yaz youtube'a bir sürü tanıtım videosu var.
    izlediğim kadarıyla tıp yazacağına bunu yaz pişman olmazsın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yurtdışına gitmek istiyorsan (özellikle ABD) matematik bölümünü tercih etmeni tavsiye ederim. Yurtdışı için, çok iyi bir ortalama + yüksek GRE skoru + yüksek GRE Math Subject test skoru + iyi referans mektubu vs. gerekli.

Hocam fiziğin ne eksisi var? Bir de olimpiyatçılar fark atmasın bize orada

@format159 Hocam aynı soruyu size de soruyorum , neden matematik değil de fizik? Fiziği kazanması baya baya daha kolay da (Gerçi matematiği kazanması da o kadar zor değil). Asıl hedefim yurtdışında kalmak.

hocam abd gibi ülkelerde halk hukuk, bankacılık gibi bölümlere daha çok yönelir.
    fizik, kimya, matematik gibi alanlarda yurt dışından gelen çok olur. ( özellikle hintliler)
    en çok da fizikte yurt dışından gelen vardır.
    bu bir neden olabilir.
    Boğaziçi Fizik bölümünde, derslerin çoğunu ÇAP yapan EE'lerle alacaksın.. Ortalama yapmak zor olabilir. ABD'nın en zekileri (genius'lar; Sheldon Cooper tarzı...) genelde Fizik okur. Kabul almak için bir de Çinli ve Hintli robotlarla yarışacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: format159

hocam abd gibi ülkelerde halk hukuk, bankacılık gibi bölümlere daha çok yönelir.
    fizik, kimya, matematik gibi alanlarda yurt dışından gelen çok olur. ( özellikle hintliler)
    en çok da fizikte yurt dışından gelen vardır.
    bu bir neden olabilir.

İşte ortalamayı yüksek tutmam lazım, bir de şu çinli robotlar olmasa baya iyi

@Matsor

Diyelim ki matematik okudum, sonrasında yapacağım işler nedir hocam? Yani yurtdışına çıkma işleri falan nasıl oluyor, ne yapacağım? Bir de çalışacağım işler neler olur? Parası iyi olur mu? Tıpı seçmediğime yanmayayım, okumak istemiyorum tıpı da ondan baya düşük maaşlı olmasın bir 5Bin Euro falan kazanabilir miyim?

5 bin nedir ya
    abd'de kişi başı yıllık gelir 55 bin dolar civarı zaten.
    hiç olmadı fizikçi olup bir oyun şirketine girsen stajyer maaşı 10 bin
  • quote:

5 bin nedir ya
    abd'de kişi başı yıllık gelir 55 bin dolar civarı zaten.
    hiç olmadı fizikçi olup bir oyun şirketine girsen stajyer maaşı 10 bin

Hocam Türkiye'deyiz ne bileyim işte

Pazartesi günü bir üniversite hocası ile özel dersim var. O yardım eder mi bu konuda? Fizikçi o da Fen Edebiyatta, İş imkanları, yurtdışı imkanları hakkında falan yardım eder mi? Bilgi verir mi yani?
    sınav bitti ne dersi ?
  • quote:

sınav bitti ne dersi ?

Hocam ben 11'Dim 12 oldum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.