Şimdi Ara

Temelsiz biri 5 ayda nereyi kazanabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Brünett

quote:

Orijinalden alıntı: birde2017dedeneyelim

Kardeş öncelikle şunu bil ki bilgisayar işinin içinde bulunduysan ve nelere göreceğini bilip kabul ediyorsan hiç düşünme hayallerin için çalış yanlız pc işi hiçte görüldüğü gibi değil en az 6-7 yazılım dili öğreneceksin ve yani hep diyorduk ya "zekadan önce emek gerekir" falan diyorduk ya o burada işlemiyor ancak bu işi seçeceksen ve ben zekiyim diyorsan hiç düşünmeden git gerçekten zeka gerektiriyor. Gidipte 4 sene sonunda boş dönmekte var. Bostan kastım ben iyi işler çıkartacağım diyorsan yoksa her yolda bir şeyler kaparsın.

quote:

Orijinalden alıntı: Niernen

Bilgisayar mühendisliği matematik ve fizik tabanlı bir bölüm yani her mühendislik gibi. Bilgisayar başında oturmak bilgisayar ile ilgili olmak amlamına da gelmiyor. Donanım ve yazılım alanlarında ilgili misin, bugüne kadar bu alanlar ile ilgili ne yaptın gibi soruları kendine sor bence. Demek istediğim hayal ettiğin bölüm yeteneklerine uymazsa sonuç hüsran olabilir. Hem sevebileceğin hem de yapabileceğin bir bölüm bulmalısın.

Pc ile iligiliyim basit bile olsa C+ kodlarıyla uğraşıp duruyordum. Ama yapamam sanırım. Teşekkürlrer yorum için.

Kardeşim adam üniversitiye alırken C+ kodlarını ünit aç kapatmana bakmıyor diyorki şu sınavdan şu kadar puan al gel yanıma haaa ücretli okursun o senin bileceğin bir iş ama bilgisayar mühendisliğini bende istiyordum ama mfden 4 ben tm olarak 350 geçemem dedim 350 altındaki üniversitelerde bilgisayar mühendisliği pek olmaz yani iş sektöründe pek ilgilenemez senle hani koç üniverstisi pc mühendisliği bitiren bir kişiden daha yetenekli olsan bile şirket bunu bilmiyecek malum 100-200 minimum başvuru geliyor

• Brünett kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi ilk sınavım 211idi, meslek lisesi öğrencısı oldugum için temelim yoktu. İlk ay 4-5saati buluyordu fakat daha sonrasında okul süresiyle yetindim. Düzenli çalışmayla her türlü 50k içerisinde olunur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertumutguven

quote:

Orijinalden alıntı: Brünett

quote:

Orijinalden alıntı: birde2017dedeneyelim

Kardeş öncelikle şunu bil ki bilgisayar işinin içinde bulunduysan ve nelere göreceğini bilip kabul ediyorsan hiç düşünme hayallerin için çalış yanlız pc işi hiçte görüldüğü gibi değil en az 6-7 yazılım dili öğreneceksin ve yani hep diyorduk ya "zekadan önce emek gerekir" falan diyorduk ya o burada işlemiyor ancak bu işi seçeceksen ve ben zekiyim diyorsan hiç düşünmeden git gerçekten zeka gerektiriyor. Gidipte 4 sene sonunda boş dönmekte var. Bostan kastım ben iyi işler çıkartacağım diyorsan yoksa her yolda bir şeyler kaparsın.

quote:

Orijinalden alıntı: Niernen

Bilgisayar mühendisliği matematik ve fizik tabanlı bir bölüm yani her mühendislik gibi. Bilgisayar başında oturmak bilgisayar ile ilgili olmak amlamına da gelmiyor. Donanım ve yazılım alanlarında ilgili misin, bugüne kadar bu alanlar ile ilgili ne yaptın gibi soruları kendine sor bence. Demek istediğim hayal ettiğin bölüm yeteneklerine uymazsa sonuç hüsran olabilir. Hem sevebileceğin hem de yapabileceğin bir bölüm bulmalısın.

Pc ile iligiliyim basit bile olsa C+ kodlarıyla uğraşıp duruyordum. Ama yapamam sanırım. Teşekkürlrer yorum için.

Kardeşim adam üniversitiye alırken C+ kodlarını ünit aç kapatmana bakmıyor diyorki şu sınavdan şu kadar puan al gel yanıma haaa ücretli okursun o senin bileceğin bir iş ama bilgisayar mühendisliğini bende istiyordum ama mfden 4 ben tm olarak 350 geçemem dedim 350 altındaki üniversitelerde bilgisayar mühendisliği pek olmaz yani iş sektöründe pek ilgilenemez senle hani koç üniverstisi pc mühendisliği bitiren bir kişiden daha yetenekli olsan bile şirket bunu bilmiyecek malum 100-200 minimum başvuru geliyor

haklısınız evet. işte dediğim gibi kod yazıp duruyordum 1-2 ay önce. bıraktım tamamen.Yapamayacagımı anladım çünkü. tşk yorum için

• mertumutguven kullanıcısına yanıt
    Nasıl bilmiyecek dostum, sen kendini tanıtmayı beceremezsen bilmez tabi. Bu gözler neler gördü. Dumlupınardan silikon vadisi gezisi kazananımı dersin, çankayadan uclayı kazananmı yoksa fatihden yahooda iş teklifi alanımı ve bunlar gibi binlercesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jruapic

Dediğim gibi ilk sınavım 211idi, meslek lisesi öğrencısı oldugum için temelim yoktu. İlk ay 4-5saati buluyordu fakat daha sonrasında okul süresiyle yetindim. Düzenli çalışmayla her türlü 50k içerisinde olunur diye düşünüyorum.

Çok çok teşekkür ederim.Sanırım herşeyin başı ,saati verimli kullanmaktan geçiyor. kimisi 4 saat çalışır anca anlar,kimisi 1 saatte konuyu komple anlar.Ama sadece okulda çalışıp nasıl 400 aldınız.Tebrik ederim sizi.
    Gerizekalı olduğum için meslek lisesinde değildim, tembel olduğum için oradaydım. Biraz kendimi toplayınca her şeyin yolunda gittiğini gördüm ama daha önceden hiç ders çalışmadığım için o 1 aylık süreç cok yorucu geldı ve yavaş yavaş tempom azaldı. Yavaş yavaş git ve her şeyi hakkıyla yap daha önceden arkanda konu bırakıp daha sonra çalışırım diyebilirdin ama artık son senen arkanda konu bırakmadan sonlara gel, yavaş yavaş netlerinin yükseldiğini görüceksin zaten.
    Belki yararım olur diye yazıyorum.
    Yazılım mühendisliği ve ya bilgisayar muhendisliği istiyordum. Ama bir hatayla ve korkuyla TM bölümünü sectim.Bu sene mezun oldum gidecek bölüm bulamadığım için hazırlanamadım 12.sınıfta. Ve mezuna kaldım. Suan dershanede MF bölümündeyim.
    Diyeceğim o ki çalışmanı istediğin bölüme göre yap zaman kaybetme. Korkma inanan kazanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnananlar asla kaybetmez diyorum.
  • Temel ne alaka anlamadım

• valhallaa kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam o süt teknolojisi

• Yazılım iyi kafa ister , sağlıklı algoritma ister , saatler boyunca aralıksız pc başında oturma ister , belki bir vürgülden dolayı çalışmayan kodu tek tek araman gerekebilir(2 gün sürdü). İyi bir ingilizce ister , araştırma yeteneği ister , ama en çok sabır ister. Üstüne alınma yanlış tespitse ama çoğu oyun oynayan arkadaşımız "ben oyun yazıcam" hevesiyle gelip hüsrana boğuluyo. İyi düşün , iyi tercih yap. Hayatını belirliyorsun bu sınavda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hodort

Yazılım iyi kafa ister , sağlıklı algoritma ister , saatler boyunca aralıksız pc başında oturma ister , belki bir vürgülden dolayı çalışmayan kodu tek tek araman gerekebilir(2 gün sürdü). İyi bir ingilizce ister , araştırma yeteneği ister , ama en çok sabır ister. Üstüne alınma yanlış tespitse ama çoğu oyun oynayan arkadaşımız "ben oyun yazıcam" hevesiyle gelip hüsrana boğuluyo. İyi düşün , iyi tercih yap. Hayatını belirliyorsun bu sınavda.

Yok haklısınız tabii ki. Kodlarla çok haşır neşir degilim. Çok basit yazılımlarla uğraşıyordum. Ama bana göre degil anladım onu. Tşk yorum icin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TheDifference-

Gerizekalı olduğum için meslek lisesinde değildim, tembel olduğum için oradaydım. Biraz kendimi toplayınca her şeyin yolunda gittiğini gördüm ama daha önceden hiç ders çalışmadığım için o 1 aylık süreç cok yorucu geldı ve yavaş yavaş tempom azaldı. Yavaş yavaş git ve her şeyi hakkıyla yap daha önceden arkanda konu bırakıp daha sonra çalışırım diyebilirdin ama artık son senen arkanda konu bırakmadan sonlara gel, yavaş yavaş netlerinin yükseldiğini görüceksin zaten.

Teşekkür ederim. Zaten kendime güveniyordum , şimdi daha fazla güveniyorum

• Temelsiz birisi çok zorlanabilir ama dursunsuz birisi akanziiiii xD

• Oxford ilahiyat kazanabilirsin kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Walter White

Oxford ilahiyat kazanabilirsin kardeş.

Bu espri yeteneğini nereden kazandın? Ne boş insanlar var.

• Temel liselerde illaki bir düzene giriyorsun mutlaka. Hocaların da ilgili ise başarabilirsin. Açıkçası temel lise tercih eden arkadaşlarım çok memnunlar. Haliyle ben de pişman oldum dershane seçtiğime ama kısmet artık. Başarılar
  • Umudunu kırmak gibi olmasın ama 5 ayda cok zor. Bu sınav birikim sınavı

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Wesker.

Temel liselerde illaki bir düzene giriyorsun mutlaka. Hocaların da ilgili ise başarabilirsin. Açıkçası temel lise tercih eden arkadaşlarım çok memnunlar. Haliyle ben de pişman oldum dershane seçtiğime ama kısmet artık. Başarılar

Evet hocalar Baya ilgili. Konu anlatımından sonra utanmasa her öğrenciye tek tek anladınmı diye soracak tsk Yorum icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcuyuz

Umudunu kırmak gibi olmasın ama 5 ayda cok zor. Bu sınav birikim sınavı

Yok hocam ne demek. Ama araştırdığım ve buradaki arkadaşların yorumlarından anladığım kadarı ile imkansız degil. Benim tek çekindiğim ders matematik.

Mesela ygs denemesi yapıldı okulda. Hiçbir bilgim felan yok matematik den 2-3 soru. Fen den 6-7 soru yaptım. Barajı geçtim ygs 6 190 geldi. Her 2 haftada bi deneme oluyor. Bakalım nolacak. Tşk yorum icin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.