bu arada BISTE gene yoneldim 5 bin usd bozup 8 hisseye boldum, aha buraya yaziyorum, bunlari bir gun satarsam , kafama sikin ama tabi portfoyun buyuk kismi Midasta , dolar bazli USD hisselerinde ISYAT ENJSA SAHOL AKSA DOAS TOASO TUPRS ISMEN ECILC bunlarda listemde , sonrasi icin EREGL HEKTS ALGYO SASA TTRAK 11 NOV 2022 itibariyle portfoy ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardB -- 11 Kasım 2022; 12:0:30 > |
Temettu Emekliligim
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
GWIND
SARKY
ve
YATAS
takibe alindi, iyi temettu veriyolar ve iyi yonetiliyorlar
-
bu gun itibariyle
dun 15 K zarardaydim, bu gun 11k
kademeli alimlarda ypatim ama elimde nakit kalmadi, gecerse dahada alirim bende endeksin 2200 lerin altina gelmesi zor . cok cok ciddi bir problem olmasi gerekiyor
ki 2200 lerde gelirsede tahminen 25-30K zarara girerim oda cok problem degil , tolere edebilecegim bir rakam
ama yukari yonlu daha yolu var diye dusunuyorum bakalim
-
hisse sayısı fazla değil mi? aynı sektörden 2 şer tane şirket almışsınız.
-
evet hisse sayisi fazla, ben mumkunse her ay temettu yatsin gibi planlama yapiyorum, bundan sonra bu listeye bisey eklemem daha, bu listeden surekli alim yapacam, bazilari diyor 4-5 hisse maksimum ama ben dayanamiyorum, guzel sirket buldummu aliyorum ama suda dogru
biri cikarken digeri dusuyor , oyle hep yukari gitmiyor ama benim icin cok zor 4-5 hisse secmek, dolayisiyla bu sekilde oldu
ama eger 4-5 hisse secsem su olurdu
TOFAS- FORD riski bolmek icin
AKSA
HEKTAS
SASA
TPAO
ama simdi SARKY nasil almiyim,? SAHOL ISYAT, ISMEN alinmazmi ?
-
bende 800 1000 liralik azar azar kademe yapacaktim butun kasa hisse ve fonlara gitti para kalmadi awq 35 hisse vardi AEFES disinda hepsi zararda bist 30 50 hisselerim
-
hacı ne yapmışsın önüne gelen her hisseyi almışsın.
o kadar hisse alacağına hisse senedi fonu alsaymışsın daha yerinde olurdu.
-
Dedim ya düştükçe 800 1000 liralık aldım ama dibin de dibi var ana yan ve çöp hisselerde sepet yaptım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
böyle yaparak çok fazla komisyon payı ödersin. .
10 tane sektör 10 tane şirket yeterli.
30-40 tane hisse alacaksan endeks fonu al daha iyi benden söylemesi.
-
Beyler siz bu hisselere yatırım yapıyorsunuz ama tefas bist temettü 25 endeksi hisse senedi fonlarının getirisi düşük?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHTech -- 8 Temmuz 2022; 21:3:9 > -
işte her temettü veren hisseye yatırım yapılmaz.
mesela ttkom bu yıl yüksek temettü verdi ama ben mesela ttkom yüksek temettü veriyor diye yatırım yapmam.
bir şirket hem büyümesini sürdürecek hem temettü verecek.
mesela benim 13 adet şirketin bulunduğu portföyümde bist 25 temettü endeksi içinde olan sadece 5 şirket var.
aksa,alkim,egeen,ereğli,froto
-
Borsa gerçekten kazandırıyor mu? dolar bazında kar var mı?
-
şirketin öz sermaye karlılığı yüksekse,şirket sürekli yeni yatırımlar yapıyorsa,şirket patronu güvenilir ve kurumsal yapı tam oturmuşsa evet kazandırıyor dolar bazında,hatta enflasyonu bile geçen hisseler oluyor.
mesela kontrolmatik şirketi agrasif büyüyor sürekli yeni yatırımlar yapıyor. bunun yansıması da borsada hisseye olumlu yansıyor. 1 yılda %126 hisse fiyatı artmış. fk,pd/dd falan çok yüksek ama sürekli yeni yatırım yapan şirketlerin genelinde fk yüksek oluyor. hektaş,sasa da da fk sürekli çok yüksektir.
dünya gazetesi
Kontrolmatik, enerji depolama fabrikası kurduhttps://www.dunya.com/sirketler/kontrolmatik-enerji-depolama-fabrikasi-kurdu-haberi-647516
-
bendede ayni hastalik var, hosuma giden her hisseyi aliyorum, para varsa ve ercekten uzun vade beklersen kotu bisey degil ama oyle olmuyor cogu zaman .
dipte bulduysan al tabi ama seninde dedigin gibi hepsinde zarardasin, eminin bir sene sonra cogu kara gecer ama iste
-
Uzun vadeciler için toplam alım 8000 lirayı geçmemeli bence. O yüzden kağıtları çok seçtim 800 1200tl lük geniş bir aralıkta akım yaptım ama çok sert düştü . Zikzag bekliyordum. Her aldığım kademeyi Excel de kaydediyorum karda olan kademeyi satıp tekrar düşerse tekrar kademe yapacağım. Yeni başlayanlar böyle yapsın . BIST 30 50 harici kumar gerçekten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
BU GUNLERDE GUZEL YUKSELIYORUZ BAKALIM
TARIH 24 Agustos 2022
-
Bol kazançlar,
Tablo paylaşmanız mümkünmü?
-
-
iyi bir firmaya benziyor bende bayadir takipteyim, ama gercek olmaycak kadar iyi , ama bakiyorum, yatirim yapmak istedigim sirketlerden
-
dayanamadim ISCTR ve bi kac ufak hisse aldim ekledim
Benzer içerikler
- 1 milyon sermaye ile yapılacak işler
- altın biriktirmek
- borsa robotu kullananlar yorumları
- zgold nedir
- altın nereden alınır
- yapay zeka ile borsa tahmini
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X