Şimdi Ara

Temiz bir sisteme ihtiyacım var- asus p5rd1 nasıl bir Board?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aranıza katıldım (yani Foruma), acemiliğima kusura bakmayın.

Bir kaç gün önce bizim yiğene, benim eski sistem olan bir Abit Board ve 433 MHZ Celeronu şimdiki kullandığım sistemden çıkarttığım 128 MB RAM ile toparlayarak, çocuğun eli biraz bilgisayara alışsın diye kargoyla yolladım.

Benim sistemde 128 MB RAM eksildiği için gözle görülür bir Performans düşüşü yaşıyorum (sadece 256 MB RAM kaldı). Bilgisayarcıma gidip bana 256 MB lık bir SD RAM lazım diyince, abi değmez yaa senin sistemi yeniliyelim bu SD RAM larla (Board 133 destekliyor ama niyeyse 100 ile çalışıyor) uğraşma dedi, kullandığım sistem (AMD 1800+ MSI Board). Valla haklısın dedim aslında keşke bu sistemi yiğene yollasaydım diye düşündüm.

Uzun zamandır donanım konularını da takip etmedğim için nasıl bir şey alacağıma karar veremiyorum, fazla Para da harcamak durumunda değilim.

İyi bir Board- bir 2,66 GHZ Pentium (ekonomik benim için yeterli) 1 GHZ RAM ayarlayıp kendi kasama takayım ve diğer aksamlarımla kullanayım diyorum, bir de diyorum kasayla birlikte yeni HD filan (HD sadece 20 GB) hepsini yenileyim ama bu sefer de Matamatiksel bunalıma giriyorum.

İnternette bir çok Motherboard testleri filan okuduktan sonra önce denenmiş bir Board da takıldım (p5rd1-v-deluxe), Performans değerleri fena değil (benim işimi görür)
    Bu Bordun ilgimi çekmesinin sebebi Bilgisayarda yaptığım işler için bana iyi cevap verecek gibi.

Sizlere önce Bilgisayarda ne yaptığımı analatayım.

Benim yaşım biraz ilerlediği için Oyunlarla falan pek işim olmuyor, ama Web sitesi hazırladığım için Grafik işleri ile uğraşıyorum. Dijital TV (Skystar2) İnternet (ADSL) Dijital Video Kamera (Boardda Video girişi olursa iyi olur). Dijital Fotoğraf Kamerası (aynı zamanda Video ASF Format), Fotoğraf çalışmaları, ses kayıtları falan da yapıyorum, yani bilgisayarı Multimeyal kullanıyorum.

Bahsettiğim Asus. Boardtaki Ekran kartı bana yeterli gelebilir, Onboard Ses den de yararlanacağım, ve bir sürü Video giriş çıkışları Onboard TV felan hepsi var ve işime yarayabilir, istersen bir göz at PCLabs test yapmış buraya tıklahttp://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=457 .

Gelgelelim bir yabancı Web sitesinde bu Boardın Ekran çipinin ısındığını okudum (ATİ), ve Boarttan soğur gibi oldum.

Sizlere danışmak istediğim konu şu: Bu Bortu içinizde tanıyan var mı, ve hakikaten ekran çipi ısınıyor mu? PC Labsin testinde böyle bir şey okumadım. İkinci konu bu Borda benzer ama benzer özellikleri olan Alternatif bir Board veya komple sistem tavsiye edebilirmisiniz?

Bana benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek temiz bir sistem (ikinci el olabilir ama temiz o/l filan bozar) satmak isteyen arkadaş varmı?

İhtiyacım olmayan Donanım= Plasma Monitoru! USR ADSL Modem- aktif Hoparlör, Web Cam- TV Kart- Seskartı..vsr!

İhtiyacım olan Donanım: Anakart (tercihim intel çipseti 915 P), işlemci (tercihim Pent. 4), 1 GB RAM, HD (en az 80 GB), DVD Righter olabilir, Sessiz bir Kasa ve stabil bir sisteme önem veriyorum..

Saygılar

• Alıntıdır.
    Fiyat/Performans Oyun Sistemleri
    Intel
    İşlemci: Intel Pentium4 820 (2.8GHz 64-bit Dual Core)
    Anakart: Asus P5LD2
    AMD
    İşlemci: Athlon64 3000+ (939pin 90nm)
    Anakart: Epox 9NPA+ Ultra

Ortak Parçalar
    Ekran kartı Sapphire X800GTO PCIe
    Bellek Twinmos 2x512MB DDR2 533/ DDR 400
    Hard Disk 160GB Samsung SATA (7200 rpm + 8MB tampon bellek+NCQ)
    Ses Kartı Creative AUDIGY-2 ZS
    CD/DVD ROM LG 4165 DVD Yazıcı 16X
    Hoparlör Creative Inspire 6600
    Kasa Aopen H600 B35
    Monitör 17" Samsung 797MB
    Disket Sürücü Standart
    Klavye+Fare A4Tech klavye + A4 Tech X708
    Fiyat
    Intel
    Toplam 1351$ +%18 KDV: 1594$
    AMD
    Toplam: 1208$ +%18KDV: 1425$

• Toplam 1351$ +%18 KDV: 1594$
    AMD
    Toplam: 1208$ +%18KDV: 1425$

Bu iki sistem için malesef bütcem müsait değil teçekkürler..
  • Tamam hocam o zaman bunu verelim
    Ekonomik Oyun Sistemleri
    Intel
    İşlemci:Intel P4 3.0 GHz LGA775 64-bit
    Anakart: Asus P5GD1-Pro
    AMD
    Athlon64 3000+ S939
    Epox 9NPA3J
    Ortak Parçalar
    Bellek Twinmos 512MB DDR 400
    Hard Disk 80GB Samsung SATA (7200 rpm + 8 MB tampon bellek)
    Ekran Kartı Winfast 6600GT PCIe
    Ses Kartı Entegre
    CD/DVD ROM Toshiba DVD-ROM
    Hoparlör Philips MMS260 5+1
    Kasa Aopen H600-B35
    Monitör 17" Samsung 793DF
    Disket Sürücü Standart

Fiyat Intel 1032$(KDV Dahil)

AMD 953$(KDV Dahil)
  • Hoparlör Philips MMS260 5+1
    Kasa Aopen H600-B35
    Disket Sürücü Standart

AMD 953$(KDV Dahil)

İlk yazdığım Metinden kopye:
    İhtiyacım olmayan Donanım= Plasma Monitoru! USR ADSL Modem- aktif Hoparlör, Web Cam- TV Kart- Seskartı..vsr!

Ayrıca burası bir Forum mu yoksa bana ille de bir Bilgisayar satmak isteyen bir Bilgisayar dükkanı mı, anlamadım doğrusu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yamandenizci

Hoparlör Philips MMS260 5+1
    Kasa Aopen H600-B35
    Disket Sürücü Standart

AMD 953$(KDV Dahil)

İlk yazdığım Metinden kopye:

Ayrıca burası bir Forum mu yoksa bana ille de bir Bilgisayar satmak isteyen bir Bilgisayar dükkanı mı, anlamadım doğrusu...

Hocam burası forum bilgisayar mağazası değil.
    Yeni olduğun belli zaten bu yazdıklarından.
    Bunlar sadece öneri kafana vuran yok alman için.
    Aralarından kafana ya da bütçene uyanı alırsın veya almazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezmen -- 25 Aralık 2005 19:59:04 >

• Yeni olduğun belli zaten bu yazdıklarından.
    Bunlar sadece öneri kafana vuran yok alman için.

Bir acemilik hatası yaptıysam özür dilerim, Önerilerin için teşekkürler..
  • Bişey değil arkadaşım. Ayrıntılı inceleme için buraya tıklayabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.