Şimdi Ara

temperli ekran koruyucu yıkanır mi? ABD getirdim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
20.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iPad icin Temperli cam ekran koruyu yikanirmi veya nasıl silinir. Takarkan toz gözüme çarptı tozu alayim derken başka leke oldu onu alırken de başka oldu boyle uzar. ABD den getirttigim Türkiye de bulunmadigi için çok değerli gelmesi içinde kaç ay bekledim pahalıya patladı.
     temperli ekran koruyucu yıkanır mi? ABD getirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powercan1 -- 5 Nisan 2015; 0:23:23 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Temperli Ekran Koruyucuların Temizlenmesi

Temperli ekran koruyucular, cihazlarının ekranlarını çizilmelere ve darbelere karşı korumak isteyenler için popüler bir aksesuardır. Ancak, zamanla ekran koruyucu üzerinde kir ve yağ birikebilir ve yapışkanlığı azalabilir.

Kırılmaz Camın Yapışkanı Gittiğinde Ne Yapılmalı?

Eğer ekran koruyucunun yapışkanı gevşerse, şu adımları uygulayabilirsin:

• Öncelikle cihazını kapat ve fişini çek.
    • Ekran koruyucunun kenarlarını yavaşça kaldır ve ekranın tamamından ayırmaya çalış.
    • Yumuşak, temiz bir bezle ekran koruyucudaki tozu ve kiri nazikçe temizle.
    • Yapıştırıcı kalıntılarını gidermek için ekran koruyucunun yapışkan tarafına birkaç damla izopropil alkol sür ve temiz bir bezle sil.
    • Ekran koruyucusu tekrar yerine takmadan önce cihazın ekranını temizle ve kuru.

Ekran Koruyucunun Yapışkanı Nasıl Temizlenir?

Ekran koruyucusunun yapışkanlığını korumak için düzenli olarak temizlemen önemlidir. Bunu şu şekilde yapabilirsin:

• Cihazını kapat ve fişini çek.
    • Ekran koruyucunun tamamını nazikçe temizlemek için nemli, temiz bir bez kullan.
    • Ekstra kir veya yağ için birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilir ve ardından suyla durulayabilirsin.
    • Ekran koruyucusunu temiz bir bezle kuru.

TV Ekran Koruyucu Nasıl Temizlenir?

TV ekran koruyucularını temizlemek için yukarıda belirtilen adımları uygulayabilirsin. Ancak, daha dikkatli olman gerektiğini unutma çünkü TV ekranları daha hassastır.

Ekran Koruyucu Yapışkanı Ne Sıklıkta Temizlenmeli?

Ekran koruyucunun yapışkanlığını korumak için ayda bir veya gerektiği kadar temizlemen önerilir.

Ekran Koruyucu Yıkanır mı?

Hayır, ekran koruyucular genellikle suya dayanıklı değildir ve yıkanmamalıdır. Su, yapışkanlığı bozabilir ve ekran koruyucunun cihazın ekranına yapışmasını zorlaştırabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sizin ekran korucu nasıl bilmiyorum ama ben şu şekilde takıyorum kırılmaz jelatinleri ;

İlk olarak ekranı cam sil ile siliyorum ( güneşin altında daha iyi oluyor ufak tozlar gözüküyor)

Sonra etrafa camsil sıkıp etraftaki tozların düşmesini sağlıyorum.

Tekrar ekranı siliyorum.

Jelatinin yapışkanını çıkartıyorum telefona ortalıyorum ve bırakıyorum. Kendisi yapışıyor zaten.

Toz kalmamasına dikkat edin. Eğer içinde toz kalırsa , yamuk yapıştırırsanız zaten geri dönüşü yok.

3-4 kez yamuk yapıştırdım hepsi dikkat etmeme rağmen çıkartırken çatladılar.

Birde yıkancağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • powercan1 kullanıcısına yanıt
    Hocam o değilde, bir koli bandı bulun ve camın yapışkan tarafının tamamını koli bandı ile bantlayın. Fakat bu sırada bantın o yapışkan kısmının mümkün olduğunca hava boşluksuz yapışmasına dikkat edin. Daha sonra bu bandı çıkartıp olabildiğince hızlı bir şekilde koruyucuyu iPad'e takın. Ben iPhone için Spigen Glas TR'ı bu şekilde 3-4 kere söküp taktım. Üstelik bu tamperli cam koruyucu yapışkanı yere bakacak şekilde halıya düşmüştü. Ve öyle yaptıktan sonra bütün yüzler gitti, şu anda cihazda takılı ve toz falan yok ekran koruyucu ile ekran arasında.

• Bant olayını normal koruyucular da kullaniyordum, tozları almada başarılıydı. Bu cam koruyucu da denedim ama yemedi koruyucuda bant leke birakti. Jiletle o bant lekesini kazimayi düşünüyorum cizermi bilmem. Çok ugrasmamin sebebi benim iPad siyah illaha beyaz olsun diye kenarları beyaz cam koruyu getirttim ABD den, Türkiye de olsa ugrasmam yenisini alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çakıltaşı__1

Sizin ekran korucu nasıl bilmiyorum ama ben şu şekilde takıyorum kırılmaz jelatinleri ;

İlk olarak ekranı cam sil ile siliyorum ( güneşin altında daha iyi oluyor ufak tozlar gözüküyor)

Sonra etrafa camsil sıkıp etraftaki tozların düşmesini sağlıyorum.

Tekrar ekranı siliyorum.

Jelatinin yapışkanını çıkartıyorum telefona ortalıyorum ve bırakıyorum. Kendisi yapışıyor zaten.

Toz kalmamasına dikkat edin. Eğer içinde toz kalırsa , yamuk yapıştırırsanız zaten geri dönüşü yok.

3-4 kez yamuk yapıştırdım hepsi dikkat etmeme rağmen çıkartırken çatladılar.

Birde yıkancağını sanmıyorum.
    ALLAH razı olsun kardeşim çok işime yaradı bu bilgi.
  • mahmudf2 M kullanıcısına yanıt

6 yıl once yazılan bir veri sayesinde 100 tl verdigim ekran koruyucuyu cope atmaktan kurtardım. İşte paylaşım ve bilgi bu yüzden çok önemli. Teşekkürler

• Hocam rica ederim, ayriyeten ben de teşekkür ederim. Ne mutlu bana işinize yaradıysa temperli ekran koruyucu yıkanır mi? ABD getirdim. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ilık suda belki

• mahmudf2 M kullanıcısına yanıt

Hocam yaklaşık 9 ay sonra tekrardan teşekkür ederim. Koli bandı normalde bi yüzeyde leke bırakır ama ekran zaten yapışkan olduğu için bırakmıyor merak eden arkadaşlar tereddüt etmesin 👍 2 parça koli bandı kesip ekranı tam kaplayacak şekilde yapıştırdım tüm tozları çekti tertemiz oldu. Sonra tekrardan taktım. Yalnız bu yöntemle taktığınız koruyucuları çıkartırken dikkatli olun çok yapışkanlar arkadaşlar. Değiştireceğiniz zaman ekranı alkollü mendille iyice silin yapışkan kalmasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.