Şimdi Ara

Tempra-Astra-Mondeo-Mazda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yani 2.0 motor almayın sonuçta vergisi de fazla olur yakıtı da.. 1.6 motorları gayet yeterli tempralara zaten 2.0 motorları çok fazla kuvvetli ilk 2 vites füze gibi bence çok gereksiz, 1.6 motor gazlı mis gibi gider ufakta bir buji+filtre+yağ bakımı ve fan kontrolü yaparsınız, bi de yeni lastik, arkasından da bi iç dış komple profesyonel yıkama oh kebap. :)
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    Tabi milletin ön yargıları sayesinde bizde güzel arabalara biniyoruz :) mesela 2 sene evvel avensis almıştım bende corolla parasına :) millet tutturmuş corollanın piyasası iyi corolla çabuk satılıyor filan :) avensis 1.6' lar motor yetersiz kalıyor diye piyasası bir düştü, hop bende bir tane avensis kaptım hayatımı yaşadım :) bizim milletimiz sağolsun böyle ön yargıları bizim gibilerin işine yarıyor :) şu an linea kullanıyorum ama gözüm milletin yüzüne bakmadığı yeni kasa avensislerde :) passatlardan 15 bin TL daha ucuza bulunabilir yani ne güzel full paket :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

Yani 2.0 motor almayın sonuçta vergisi de fazla olur yakıtı da.. 1.6 motorları gayet yeterli tempralara zaten 2.0 motorları çok fazla kuvvetli ilk 2 vites füze gibi bence çok gereksiz, 1.6 motor gazlı mis gibi gider ufakta bir buji+filtre+yağ bakımı ve fan kontrolü yaparsınız, bi de yeni lastik, arkasından da bi iç dış komple profesyonel yıkama oh kebap. :)

Temiz 1.6 tempraların iyilerine bakıyorum 12 bin-13 civarı hatta biraz daha fazlaları da var. Tamam klima var ama abs ve hava yastığı çoğunda yok. Bunlarla kıyaslayınca astra ve carisma gibi araçlar daha güvenlikli ve uygun gibi geliyor bana. Ha onları yedek parçası daha pahalı orası ayrı mesele ama fiattan da daha sağlam olduklarını düşünüyorum. Yanılıyor muyum yoksa?
    Ayrıca bahsettiğiniz ön yargı meselesi maalesef ülkemizde çok var ve çok doğru bir tespit. Bazen işe yaramıyor değil ama bazen de elimizi kolumuzu bağlıyor satış yaparken. İstediğin an elden çıkaramayabiliyorsunuz.

• muverrih35 kullanıcısına yanıt
    Olabilir carisma' da alabilirsiniz ama yedek parçası fiat gibi bol ve ucuz değildir ve yakıtı bir nebze daha çoktur tempra' ya göre. İstediğiniz an satmayı düşünerek araba almayın derim, zira ev gibi arabada bir ihtiyaç, en olumsuz durumda bile 2 bin TL aşağısına iki dakikada galericiye verirsiniz gider araba ne olursa olsun..
  • Şimdi bir japon araçların tamirini yapan bir abimizle görüştüm. Kendisine astra mı carisma mı dedim. astra dedi. carisma da iyi ama parça sıkıntısı yaşarsın dedi. O yüzden carisma elendi. Sanırım geriye sadece güzel, temiz ve cebimize göre bir astra bulmak kaldı. Hadi hayırlısı bakalım.
  • muverrih35 kullanıcısına yanıt
    10 yaşını geçmiş araçlarda arıza istatistiği çok önemlidir.
    mazda arıza istatistiği en düşük markadır.
    1996-2003 MAZDA OTOMATİK 323 FAMİLİA MODELLERİNE BAKIN DERİM. 1.5 - 1.6 VE 1.8 MOTOR.
    http://www.sahibinden.com/mazda-323/yari-otomatik,otomatik?pagingSize=50&a5_min=1996&price_min=10000&price_max=17000

Tempra-Astra-Mondeo-Mazda

• quote:

Orijinalden alıntı: muverrih35

Şimdi bir japon araçların tamirini yapan bir abimizle görüştüm. Kendisine astra mı carisma mı dedim. astra dedi. carisma da iyi ama parça sıkıntısı yaşarsın dedi. O yüzden carisma elendi. Sanırım geriye sadece güzel, temiz ve cebimize göre bir astra bulmak kaldı. Hadi hayırlısı bakalım.

EVET
    CARİSMA İLE BİRLİKTE ÜRETİLEN 1. NESİL VOLVO S40 DA AYNI ŞEKİLDE.
    .
    BENCE ASTRA DAN SA MAZDA 323 DERİM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

quote:

Şimdi bir japon araçların tamirini yapan bir abimizle görüştüm. Kendisine astra mı carisma mı dedim. astra dedi. carisma da iyi ama parça sıkıntısı yaşarsın dedi. O yüzden carisma elendi. Sanırım geriye sadece güzel, temiz ve cebimize göre bir astra bulmak kaldı. Hadi hayırlısı bakalım.

EVET
    CARİSMA İLE BİRLİKTE ÜRETİLEN 1. NESİL VOLVO S40 DA AYNI ŞEKİLDE.
    .
    BENCE ASTRA DAN SA MAZDA 323 DERİM.

Gönderdiğiniz linkteki fiyat aralağında keseme uygun İzmir'de tek bir araç bile yok maalesef. :(
  • Mondeo al bana Ford u sevdiren Mondeo oldu harika bir araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 626 ve 1.6 gls astralara bakın :) diğerleri çöp mondeo bildiğin teneke otursan yamulur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

626 ve 1.6 gls astralara bakın :) diğerleri çöp mondeo bildiğin teneke otursan yamulur :)

1.6 astralara bakıyorum. 626 ve mondeo 2000 motor ve yakıtı fazla olur. Zevki güzel ama şu an o kadar zevki düşünecek pozisyon yok maalesef. Ayrıca mondeo ya teneke diyorsan piyasada araba kalmaz diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

626 ve 1.6 gls astralara bakın :) diğerleri çöp mondeo bildiğin teneke otursan yamulur :)

1.6 astralara bakıyorum. 626 ve mondeo 2000 motor ve yakıtı fazla olur. Zevki güzel ama şu an o kadar zevki düşünecek pozisyon yok maalesef. Ayrıca mondeo ya teneke diyorsan piyasada araba kalmaz diye düşünüyorum.

Bizim brodveyle mondeo çarpştı 99 model mndeo brodvay boya çiziği vs var mondeoda ise içine göçtü resmen çamurlk kapı çamurlk birleşimi felan baya zarar almştı :)1.6 16v astramzda vardı 95 beyaz kışın benzin lpg çok yakıyodu yazın ise normal 25-30 krş kışın 35 oluyodu :) konfor astra sağlamlık astra :)

• quote:

quote:

quote:

Bizim brodveyle mondeo çarpştı 99 model mndeo brodvay boya çiziği vs var mondeoda ise içine göçtü resmen çamurlk kapı çamurlk birleşimi felan baya zarar almştı :)1.6 16v astramzda vardı 95 beyaz kışın benzin lpg çok yakıyodu yazın ise normal 25-30 krş kışın 35 oluyodu :) konfor astra sağlamlık astra :)

Afedersiniz ama çok cahilce bir yorum. Astra ile c sınıfı herhangi bir aracı kıyaslayın ve astrayı her açıdan önde görün, fanboy der geçeriz. Fakat d sınıfı bir araç için teneke vb. yakıştırmalar üstüne astra önermeler, gerçekten cahilce...

• Tempra al bence cebine biraz para kalır ama station olanı guzel degil gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hug

Size tavsiyem temiz bir klimalı tempra alın. Hem annenizin bileziği, hem kredi ödemesi belli ki bütçeniz biraz dar şimdilik. O yüzden sizi paklayacak en iyi araba tempradır. Tempra hakkında söylenenlere asla kulak asmayın, forumda da her zaman dile getiririm tempra parasının hakkını veren en iyi arabalardan biridir. ÖN TAKIMI TAŞ GİBİDİR! Ön takım çabuk dağıtıyor diyen kimse gelsin karşıma bi konuşalım. Digital gösterge arızası filan yoktur. Piyasa da hala 25 yaşındaki tempralar dijital ekranlarıyla fink atıyor. Arızası filan yoktur, olsa da tamiri gayet basittir. 90' lı yıllarda bir fısıltıdır yürümüş işte dijital gösterge arızası pahalıdır falan filan diye, yok öyle bişey. Azıcık araştırarak ne kadar basit ve ucuz onarımları olduğunu sizde görürsünüz.

Yedek parçası bol, tamiri basit, en geniş servis ağıyla tempra sizin yüzünüzü güldürür. İnsanların ön yargısı sebebiyle tempralar ederinden 5-6 bin TL aşağı satılıyor, emsali varsayılan broadwayler ateş pahası ve bir işe yaramaz arabalar. Tempra geniştir, ferahtır, stabildir ve verimlidir. Verin bi 10 bin TL, alın bi tempra keyfinize bakın. Her türlü sorunuzu cevaplayabilirim.

Bu arada vectra konusunu ve mondeoyu kafadan eleyin :) yakıtına yetişemezsiniz...

+1905

• Tempra alıp kesin LPG takacaksanız 1.6 tavsiye ederim. 2.0 e LPG biraz uyumsuz kalmakta ve 2.0 Tempra motoru biraz zordur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.