Şimdi Ara

Tempra mı Tipo Mu ? (yıl 2018 farkındayım :) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
22.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum sorduğum araba modelleriyle yılımız arabaları arasında dağlar kadar farklar var. Ama sonuçta bütçe meselesi :( . Elimde 2006 model dizel "kamyonet" tek kapı palio var. Maddi olarak ucuz görülebiliyor ama arabanın vergi, sigorta gibi yan masrafları çok fazla ve tek kapı olması kullanışsız hale gelmeye başladı.

Ben de bütçemi fazladan zorlamadan ne yapabilirim diye üstünkörü bir araştırma yaptım. Tipo ve tempra arasında kaldım. Öncelikle bu arabaları almaya değer mi, alınırsa hangisi alınır?

Tempra'nın arkası biraz büyük ve kaba, şehir içi araç park etme durumunda tipoya göre daha dezavantajlı ama motor gücü daha güçlü gibi.

Tabi bu özellikler bu iki arabanında geçen bunca yıllara rağmen halen sağlam kaldığını düşünürsek iyi bir kıyaslama aracı oluyor :)

Sizden ricam böyle bir aksiyona girip bu arabalardan birini alayım mı? Yoksa oturduğum yerde oturayım mı? Tavsiyelerinizi rica ederim

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackclaw -- 11 Şubat 2018; 20:14:3 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tempra mı Tipo mu?

2018 yılında, otomobil tutkunları arasında "Tempra mı Tipo mu?" sorusu sıkça tartışılmaktaydı. İki İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın modelleri olan Tempra ve Tipo, benzer özelliklere sahip olmasına rağmen, kendilerine has avantajları ve dezavantajları bulunmaktaydı.

Tempra Tutulan Modeli

Tempra, 1990-1996 yılları arasında üretilen, kompakt bir aile otomobiliydi. Station vagon ve sedan gibi çeşitli gövde tiplerinde mevcuttu. Geniş iç hacmi ve konforlu sürüşü ile tanınıyordu. Tempra'nın en çok tutulan modeli, güçlü motoru ve şık tasarımı ile bilinen 1.6 i.e. versiyonuydu.

Tipo Tutulan Model

Tipo, Tempra'nın yerini alan, 1988-1995 yılları arasında üretilen bir diğer kompakt otomobildi. Hatchback, sedan ve station vagon gövde tiplerinde mevcuttu. Tempra gibi Tipo da geniş iç hacmi ve konforlu sürüşüyle öne çıkıyordu. Tipo'nun en çok tutulan modeli, 1.4 i.e. versiyonuydu, çünkü ekonomik ve güvenilir olarak kabul ediliyordu.

İtalyan Tempra Farkı

Tempra, Tipo'ya kıyasla daha modern bir tasarıma ve daha fazla konfor özelliğine sahipti. Ayrıca, Tempra'nın motor seçenekleri Tipo'dan daha güçlüydü. Ancak, Tipo Tempra'dan daha uygun fiyatlıydı ve daha düşük yakıt tüketimine sahipti.

Sonuç olarak, Tempra mı Tipo mu seçimi, kişisel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Geniş bir iç hacim, güçlü bir motor ve konforlu bir sürüş deneyimi arıyorsan, Tempra daha iyi bir seçim olabilir. Ancak, daha uygun fiyatlı, ekonomik ve güvenilir bir otomobil arıyorsan, Tipo daha uygun bir seçenek olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dayım, 10 yıl boyunca 1997 model tipo 1.4 ie 97 PS kullandı. Bu aracı ben de bir çok kez kullandım. Sürüşü rahat ve keyifli bir araçtır. 10 yılın sonunda 2007 yılında rahatça sattı. Hatırladığım kadarıyla sorunsuzdu. Tempra birçok tanıdığımda vardı. Aklımda sorunlu bir araç olarak kalmış. Bu nedenle Tipo tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön takımları çok hassastır hocam ama rahat arabalar.

Ben size yumurta kasa Accent öneririm tüple ekonomi kasarsınız.

• Hep bi tipo hevesim vardı kısmet olmadı şahin, Doğan uzun süre kullandım sonra araç değişelim dedik baktım tipolar pahalı kalıyor az farkla accent admire almıştım bagaj hariç tipo her konuda daha iyidir.

• Arabadan hiç anlamayan arkadaşımın ailesinde 10 sene boyunca Tempra vardı. Ara sıra bahsettiğinde '' arabanın arıza vermediği gün yoktu.'' demesiydi. Otomatik cam , gösterge, hararet, yolda kalma, ön takım , yağ akıtma aklına gelebilecek ne varsa hepsi sorundu Tempra'da.
  • Dün Tipo ile efsane Corolla kazasını gördüm Tipo arkadan Corolla ya vurmuş corollanin arka tampon bagaj kaputu yamulmus düzeltilemez değişmesi lazım tiponun sadece ön tampon ezilmisti

• Geçmişte 3 yıl boyunca Tempra sahibi olmuş biri olarak, kesinlikle Tipo tavsiye ederim. Çünkü Tempraların alt takımı çok sık arıza verir, ama Tipoların alt takımı aynı olmasına rağmen boyut olarak daha kısa olduğu için, özellikle kasis geçişleri, çukur gibi yerler de Tempra kadar salınım yapmadığı için daha az arıza verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç bulaşma yerinde kal. Masrafları ocağına incir ağacı diker. Yollarda rezilliği de cabası her ikisi de çok arıza verir. Tempra ya 1 yıl dayanamamıştım geçmişte.
  • ikisi aynı araç. biri sedan, biri hb. tuhaf bir şekilde tempra'nın daha sorunlu olduğu şeklinde bir efsane vardı o zamanlar. benim tempra sx-a aracım oldu. bagajı daha büyük olduğu gibi arka diz mesafesi de daha iyidir (ya da bana öyle geliyordu). tipo eğer italyan olursa (93 öncesi modelleri italyandı) biraz daha kaliteli olabilir diyecem ama o kadar yaşlı araç italyan-türk farketmez sanırım. tempra'ya eşim bayılırdı. çok geniş, gömülürdü arkada uyurdu çocukla beraber uzun yolda. motorları aynı. güçleri de aynı. yalnız tipo'da 1.4 seçeneği de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usezer11

Ön takımları çok hassastır hocam ama rahat arabalar.

Ben size yumurta kasa Accent öneririm tüple ekonomi kasarsınız.

accent'te 10 dk yolculuk yap yorulursun. tempra ile erzurum'a git yorulmazsın. mesele tüple ekonomi kasmaksa tempra da yapar aynı şeyi. accent'in sepet kadar bagajı da üstüne tuz biber.
  • Temiz Tempra sıfır Toyota corolladan daha keyifli ve rahat arabadır.Alınır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sehir ici kullanacaksan tipo sehir dışı tempra al.

tempra yayla gibi arabadır.saf bir otomobil. ama temizi oldugu sürece.

eger oynanmış yorulmuş araç alırsan, vay haline.
  • Tek kapı Palio'yu satıp yerine biraz para ekleyip iki kapılı 1.3 multijet Palio alsan olmaz mı?

• Farklarını tek tek sayamamam ama bana Tipo daha ağır basıyor 2000 üstü Tipo da bakıyorum

• Bir tempram vardı 2 yıl oldu satali kesinlikle tempra. 92 model sonrası ve sxa olmasina dikkat et. Araçta anlatılmaz yaşanır bir sürüş keyfi var değerini satınca anlarsınız. Araci satılığa koyduğumda arayan herkes benimde vardı sattım ama tekrar tempra arıyorum diye arıyordu. Belki inanmazsınız ama sattiktan sonra 2009 grandepunto aldık kesinlikle pisman oldum tempradaki sürüş keyfi hiçbir araçta yok sorunsuz temiz bulmaya çalışın kesinlikle üzmez :)

• Tempra şu zamanda bile tercih edilebilir ama önden kazalı olmamak kaydıyla.Kronık sorunlarınn başında usta gelir yoksa motorlarının bazıları kus serısınde de kullanılmaktadır.elektronık arıza vs gostergede ki bir kaç lamba ve kondansatorden ibarettir s modelınde oda yoktur.elinden ufak tefek tamırat işleri gelmıyorsa tum aracların kronık sorunu olur.Ama yası ıtıbarıyle herhangı bır kaza durumunda kaput kapı gosterge ve ıc kaplamaları ıkı model ıcınde bulmak ımkansız olacak bunuda goz onunde bulundurmanda fayda var.
  • Zevk meselesi ama ben tipo ateş kirmizi akar diyorum,alırsan 1.6 karbüratörlü olanlardan sx hidrolik direksiyonlu slx arti klimalı olandı sanirim temiz bulunursa sürüşü keyiflidir. Dijital olanlara ve enjeksiyonlulara ve de 1.4 lere bulasma,

• LiteraryN kullanıcısına yanıt
    Bende o kestane kasadan kullanıyorum. Bana da şahin vurdu arkadan. Sahindeki hasar 1 ise bendeki hasar 3 idi. O araçların efsaneligi kaportadan değil motor ve yürüyen kısımlarından. Yoksa kaporta çok dayanıksız.

• Fabrikasyon Çift sanruflu 2.0 sw tempra görduğümde dibim düsmüştü tabikide tempra derim.Ama tipo 2.0 sedicivalvole bambaska bi dünya birde olaya farklı pencereden bakarsak tipoların bir cogu genclerin elinde cogunlugu patlak temiz tipo bulmak cok zor ama tempra sahipleri genelde uzun süre el deistirmeden kullaniyorlar gecmisi bilinen bir tempra bakın.

Alternatif olarak f kasa sedan astralarada bakın derim 96-97 model gls-cd paletlerde zamanına göre güvenli ve donanimli araclar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 13 Şubat 2018; 11:49:4 >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    :)))) güzel kafa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.