Şimdi Ara

Temyiz davası ne kadar sürer (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
6
Favori
169.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aralıktan beri 5. hukuk dairesi dosyayı işleme almadı bekliyoruz hiçbir gelişme yok 5 aydır yatıyor dosya
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi71

Merhabalar. Benim Ankara BAM 15. Hukuk ta 2018/225 dosya nolu alacak davam var. Ön inceleme için atama bekliyor yazıyor. Ne zaman sonuçlanacağı hakkında bilgisi olan var mı?
    atama bekliyor diyorsa iş biraz daha uzun demektir hocam.

Çünkü ön inceleme atama bekliyor aşamasından sonraki aşama dosyanın ilgili hakime atanması, ilgili hakim tarafından ön inceleme ve inceleme aşamasının tamamlanması sonrasında heyet gündemi ve heyet gündeminden sonra da karar yazma aşaması ve bu aşamadan sonra da karar KESİN KARAR ise ilk derece mahkemesine iade, TEMYİZİ KABİL karar ise taraflara tebliğ süreci başlayacak demektir.

ön inceleme için atama bekliyor durumu; dosyanın ilgili birime ulaştığı ancak henüz incelemeye / ön incelemeye alınmadığı yani arşivde beklediği anlamına gelir.

SAYGILARIMLA.

• Dosyalar yatıyor daha 2017 de gelenlere bakılmamış 2018 de gelenlere ne zaman bakılacak belli değil
  • pupa jk P kullanıcısına yanıt
    İst. BAM 25.hukuk mahkeme kaleminde çalışanlar çok tutarsız cevaplar veriyorlar.Az önce aradım dosya alacak ve işe geri dönme olarak dosyaları ayırmışlar.Ve dosya olarak 700 lerde olduklarını ve önümde 800 civarı dosya olduğunu söyledi.fkt forumdaki bir arkadasın dosyası 2017/Mart idi ve dosya incelemeye alındı.2017/Mayıs a kadar araya 800 dosya girmesi imkansız.Ayrıca İst.Bam 2017 yılı performans değerlendirme yayınladı sitesinde var indirip inceleyebilirsiniz.Ordada 1000 lerin üzerine çıktıkları belli iken dosya olarak nasıl 700 lerde olunuyor anlamış değilim !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinan2834 S kullanıcısına yanıt
    Araya 800 dosyanın girmesinin imkansız olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Ne kadar dosya geldiği hakkında en ufak fikriniz var mı? Sizin kafanızdaki sırada yapmıyorlardır belki de işlemleri? 1000 lerin üzerinde dediğiniz şey 2017 de çıkan karar sayısı. Bam’lar 2016 20 Temmuzda faaliyete geçti. 2017 yılında çıkan 1000+ karar 2016 da ellerine gelen dosyaları da içeriyor. Evet insan kendi dosyası olunca herşey hızlı ilerlesin istiyor ama böyle olmuyor maalesef ortada batık bir istinaf gerçeği var. Önünüzde 800 dosya var dendiyse 800 dosya vardır bunu bu kadar irdelemenin mantığı yok kalem memurunun size yalan söyleyince ne gibi bir kazancı olabilir?

• Ben Bilmem Beyin Bilir kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sayfa 4 te bir arkadaş sıra geldi ve dosya numarası 948 ile ilgili yazişmalarimiz var.1503-948 çikarinca 555 dosya var önümde ve bundan 2 ay önceki durum bu? Sayfa 8 de ise bir arkadaş kalemi aradigini ve 1400 lerde olduklarini söyledi.Lütfen forumdakilere cvp yazarken geçmiş yazıları okuyup bilgilenelim!!!

• Sinan2834 S kullanıcısına yanıt
    Geçmişe değil yazdıklarınıza cevap verdim. İstediğiniz kadar ünlem koyun bekleyeceksiniz. Dosyanızın sırası gelince işleme alıncak.

• 2012 Mart ayından beri bu işlerin içinde olan kişiyemi tavsiyede bulunuyorsunuz?Ben yazıyı size yazmadım ki niye cvp yaziyorsun.Akil hocaligi yapiyorsun?Sen kendi dosyana bak arkadaşım..

• ben yine aradım hala 2500-3000 li dosyalara bakılıyor diyor ankara bam hiçbir gelişme yok 1 aydır aynı dosyalara bakılıyor,sırası gelince bakılıyor diyor çıkıyolar işin içinden
  • işin enteresan olan tarafı bir ay oldu arayalı bugün yine aradım dosya 2500 lerde diyor demekki bir ay boyunca dosya bakılmamış burda bir çelişki var
  • saban33 kullanıcısına yanıt
    İşe iade davalarına öncelik tanıyorlarmış,mahkeme kaleminin dediği bu.1 yılı geçti istinafa gideli dosya daha 600 dosyaya bakılmış ve önümdeki 900 dosya var.1 yılda geldiğimiz son durum bu.araya işe iade almazlarsa en iyi ihtimal 1 yıl sürer sıranın bana gelmesi,araya dosya almaya devam ederlerse vay halimize..

• siz yine iyisiniz 6 aydır dosya öninceleme bekliyor ve söylediklerine göre ankara bam ın şu anda bizim dosyaya gelmesine 2000 adet dosya var
  • şimdi kalemi yine aradım yine aynı standart cevabı veriyor 2500-3000 li dosyalara bakılıyor diyor 6 aydır hep aynı 2500-3000 li dosyalara bakılıyor zaten hiçbir ilerleme yok uzun sürer zaman veremeyiz diyor
  • Merhaba,
    Babamın davasıda yargıtayda neredeyse 1 sene olacak acaba ne zaman sonuçlanır edevletten baktığımda Durum = İncelemede yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syg10 -- 1 Haziran 2018; 10:55:33 >
  • işe iade davası ise incelemede yazıyorsa 1 ayda karara çıkmış olarak değişir benim işe iade davası yargıtayda bu şekilde ilerleme kaydetmişti
    Bizim dava ilk işe giriş tarihi yani hizmet tespit davası. Emekli olmadan önce açılmıştı dava normalde 2 sene erken emekli olması lazımdı ama dava sonuçlanmadığı için olamadı bu yargıtay sonucu sonrası birikmiş emekli maaşlarını alabilir miyiz ? yada alabilmek için ekstra dilekçe yada dava açmak mı lazım sizce ?
  • ben avukat değilim hukukçu da değilim ayrı bir dava açma hususunu bilemem fakat bven yargıtayda davam onanınca işveren parayı ödedi karar kesinleşmiş olduğu için
    Anladım teşekkürler, bakalım hayırlısı artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hic birseyin ilerledigi yok 8 aydir dosya bekliyor birde secim varki onumuzde adli tatilde gircek araya dosyalar ya unutulcak ya cok gecikecekk beklemekten baska care yok ayrica beklemek daha guzel sonuclar getirebilir her gecen gun sonuclanan davanin uzerine faiz biniyor 😈

• ilerleme yok yerinde sayıyor dosyalar hep aynı standart cevaplar veriliyor bam kaleminden 6 aydır öninceleme için atama bekliyor,faiz işlese ne olur yasal faiz fazla tutmaz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.