Bildirim
Tenda ac1200 modem + router hakkında
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
aynı ürüne bende bakıyorum
fiber destekli mi aceba -
Aynı durumdayım. Modem nasıldır acaba kaliteli gibi duruyor broadcom yongalı olması çok iyi üstelik antenlerde iyi. Kullanan yok mu forumda?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende baktım riske girip almayı düşünüyorum. Zaten ya bu modemi alacağım yada asus Ac-51 modelini. -
Aynı durumdayım iki modem arasındayım. Fakat tenda alacağım. Çünkü asus ac51 kullandım cidden wifi performansı berbat. Aynı odada isen modemle mükemmel hızı tam alıyorsun bir oda sonra hız yarı yarıya düşüyor resmen berbat. Tenda 20 db 5ghz sinyal 2.4 içinde 20dbi sinyal yayıyor. İnternette testlerde gayet iyi sonuçlar veriyor wifi performansında. Sırf asusun adı var diye daha pahalı üstelik tenda daha kaliteli ve stabil olan broadcom işlemci ve setini kullanıyor asus kıytırık mediatek kullanıyor.quote:
Orijinalden alıntı: ertuğrul k
Bende baktım riske girip almayı düşünüyorum. Zaten ya bu modemi alacağım yada asus Ac-51 modelini.
EDİT: TENDA V1200 ASLA AMA ASLA ALMAYIN KRONİK SORUNLU ISINMA SORUNU VAR BİR SÜRE SONRA KAPANMALAR RESET ATMA YAPIYOR CİHAZ ISINMADAN DOLAYI. USB GİRİŞİ SADECE USB BELLEK OKUYOR VS BİR SÜRÜ SORUNU VAR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 24 Şubat 2020; 21:44:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnternette kullanım videosunu bulamadım. AC6 router modeli çıkıyor sürekli -
Aynen öyle. Modemi aldım bugün. Burak Şolt’un videosundaki routerın aynısı yani modem/router versiyonu. Fakat arayüz aynı değil. Biraz karışık gelebiliyor. Türkçe dil desteğide var arayüzün. Modeme gelecek olursak modem gayet iyi stabil hızlı bir modem. 75 mpbs internetim var speed teste 72 73 mbps alıyorum cat6 ile. Wifi ise yine çok iyi evin her tarafında 50 60 mbps alabiliyorum wifi ile 2.4 yada 5 ghz farketmeden. Asus ac51 kullanıyordum bir aralar yan odada bile 5 ghz ile anca 35 mbps falan alıyordum. Gayet güzel bir modem kaldı ki o fiyatına göre muhteşem bir modem. İlk başta tereddüt ediyordum fakat pişman olmadım iyiki bunu almışım yoksa gidip yine asus alacaktım az kalsınquote:
İnternette kullanım videosunu bulamadım. AC6 router modeli çıkıyor sürekli
Tek dikkatimi çeken tarafı modem baya bir ısınıyor nedense anlam veremedim ama stabilite yada hız konusunda bir etkisi olmuyor gayet güzel çalışıyor modem.
Son olarak modem ile aynı odada 5ghz ile 67 72 mpbs arası hız alıyorum kullandığım cıhaz iphone 6s.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 6 Kasım 2019; 2:3:58 >
-
Bende bugün aldım. Fakat bilgisayarım 5 ghz desteklemiyormuş galiba. İnternet daha bağlanmadı. Bağlandıktan sonra performansına bakacağım. -
Benim notebookda desteklemiyor 5ghz bantını sadece 2.4 ghz ağı görebiliyorum çok sinir bozucu bir durum daha 2 yıllık bilgisayar özellikleride iyi ama asus sağolsun koymamış 5 ghz destekli wifi kartı.quote:
Bende bugün aldım. Fakat bilgisayarım 5 ghz desteklemiyormuş galiba. İnternet daha bağlanmadı. Bağlandıktan sonra performansına bakacağım.
Bana yardım ederseniz çok sevinirim.İnternet tarifemi değiştim hipernet 50 mbps tarifeye geçtim eski modemim vdsl desteklemiyor bana modem önerir misiniz tp-link ac1200 vr300 düşünüyordum olumsuz yorumlarla karşılaştım.Tv,ps4,internet video ev 2+1 iyi verimli modem önerir misiniz yardım ederseniz çok sevinirim
Bu modemi alabilirsiniz. www.vatanbilgisayar.comBad Requesthttps://www.vatanbilgisayar.com/tenda-v1200-300mbps-867mbps-vdsl2-kablosuz-ac-4-port-adsl2-modem.html#yorumlar -
Tenda ac1200. vdsl modem benzerlerine göre çok ucuz ...
Performansı , chipset ,ram değerleri hakkında en ufak bilgi yok internette...
doğru dürüst yorum ve inceleme de bulamadım...
merak ettiğim ; performans düşüşü , ısınma sorunu gibi sorunları, chipset ram ve işletim sistemi hakkında bilgisi olan var mı?
Broadcom işlemci kullanıyor ve diğer bileşenlerde broadcom yani wifi falan çipleride broadcom. Ram konusunda bilgim yok ama büyük bir ihtimal 64 yada 128 mb olması lazım. Bana kalırsa 64 mb. Isınma konusunda modemin dış kasasına elimi koyduğumda baya bir sıcaklık var fakat bu demek değildir ki işlemci aşırı ısınıyor. Bu dediğim sıcaklık elle hissettiğim kadar işlemci ısınsaydı modem kesinlikle çalışmazdı yada problem çıkarırdı. İşletim sistemi linuxtür zaten farklı bir şey olacağını sanmıyorum. Modem gayet stabil ve performanslı üst mesajımda bu konuda görüşlerimi ve hız testimi paylaştım. Gayet güzel bir modem.quote:
Orijinalden alıntı: micro77
Tenda ac1200. vdsl modem benzerlerine göre çok ucuz ...
Performansı , chipset ,ram değerleri hakkında en ufak bilgi yok internette...
doğru dürüst yorum ve inceleme de bulamadım...
merak ettiğim ; performans düşüşü , ısınma sorunu gibi sorunları, chipset ram ve işletim sistemi hakkında bilgisi olan var mı?
-
Tenda v1200 aldım kurulumu yaptım bağlı diyor ama internet erişimi yok lütfen yardım edebilir misiniz?
Edit:hallettim k. Adı ile ilgiliymiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmdgnn -- 7 Kasım 2019; 19:24:21 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bugün yine baktım. :) v1200 diye geçiyor.
Dh inceleme yapmış bu modem sanırım
https://www.donanimhaber.com/ag-urunleri/haberleri/Broadcom-yongali-bombardiman-ucagi-tasarimli-router-Tenda-AC6-incelemesi.htm
Anlaşıldı, alıcam.:)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben modemi dün aldım bugün kurulumunu yaptım.
ilk izlenimlerimi aktarayım uzun kullanımda detay veririm.
öncelikle yeni modem alma sebebim ortalıkta çok fazla wifi sinyali olduğu için boş kanal bulup kopmadan internete bağlanamam oldu.
+++ 175m2 evde ortada sayılacak bir konumdan her yerde 2.4ghz çekiyor bağlantı hızı da sorunsuz. 5g yi laptopla dolaşmak istemediğim için denemedim. 5ghz de aynı odada stabil. (1saatlik kullanım)
+++ Kurulum basit.
--- Kapatmak için elime aldığımda kasa epey ısınmıştı.
--- Çok kötü bir arayüzü var. Mac listemi almak için ttnetin tplink modemini tekrar kurdum eskiden çok çirkin görünen o arayüz bile harikaymış.
Aslında arayüz için hiçbir görsel tasarım yapılmamış. Ham html tasarım. Bir web master işe alsalar iyi olacak :) Css ve hatta jpg gibi dosya uzantılarını kullanmasını bilse yeterli:D Çok kötü.
Sonuç olarak kullanmak istediğim şeylere ben ulaştım. Ssid gizleme, mac filtreleme çekim kalitesi(henüz uzun kullanmadım), muadillerine göre uygun fiyat.
Güncelleme 23.01.2020
3 günlük kullanım tecrübem
--- Isınmadan dolayı olduğunu düşünüyorum kendini kapatıyor iki günüdür 3-4 defa kapandı 5ghz yi açmadı 2.4 dende bağlandığımda arayüze giremedim mecbur düğmeden kapatıp açtım.
+- Çekim kalitesi 175m2 ortadan her yere net olmasa da ulaşıyor. Ne çok iyi ne de çok kötü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyowl -- 23 Ocak 2020; 18:45:40 >
-
--- Isınmadan dolayı olduğunu düşünüyorum kendini kapatıyor iki günüdür 3-4 defa kapandı 5ghz yi açmadı 2.4 dende bağlandığımda arayüze giremedim mecbur düğmeden kapatıp açtım.
+- Çekim kalitesi 175m2 ortadan her yere net olmasa da ulaşıyor. Ne çok iyi ne de çok kötü...
Sonraki 3 günlük kullanım tecrübem. Modemi yatay değil dikey koydum ısınma azaldı kapanma hiç olmadı . Artık 3d yazıcıdan bir ayak yapacağım dik durması için .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyowl -- 26 Ocak 2020; 14:32:18 > -
merhabaquote:
Orijinalden alıntı: crazyowl
Ben modemi dün aldım bugün kurulumunu yaptım.
ilk izlenimlerimi aktarayım uzun kullanımda detay veririm.
öncelikle yeni modem alma sebebim ortalıkta çok fazla wifi sinyali olduğu için boş kanal bulup kopmadan internete bağlanamam oldu.
+++ 175m2 evde ortada sayılacak bir konumdan her yerde 2.4ghz çekiyor bağlantı hızı da sorunsuz. 5g yi laptopla dolaşmak istemediğim için denemedim. 5ghz de aynı odada stabil. (1saatlik kullanım)
+++ Kurulum basit.
--- Kapatmak için elime aldığımda kasa epey ısınmıştı.
--- Çok kötü bir arayüzü var. Mac listemi almak için ttnetin tplink modemini tekrar kurdum eskiden çok çirkin görünen o arayüz bile harikaymış.
Aslında arayüz için hiçbir görsel tasarım yapılmamış. Ham html tasarım. Bir web master işe alsalar iyi olacak :) Css ve hatta jpg gibi dosya uzantılarını kullanmasını bilse yeterli:D Çok kötü.
Sonuç olarak kullanmak istediğim şeylere ben ulaştım. Ssid gizleme, mac filtreleme çekim kalitesi(henüz uzun kullanmadım), muadillerine göre uygun fiyat.
Güncelleme 23.01.2020
+- Çekim kalitesi 175m2 ortadan her yere net olmasa da ulaşıyor. Ne çok iyi ne de çok kötü
bende bu modelden aldım kablolu bağlıyorum fakat kablosuz olarak hiçbir cihazdan bağlanamadım nasıl yaptığını anlatabilirmisin. Macbookpro ve iphone ayrıca android telefondanda bağlayamadım
teşekkürler
-
ekstra bir şey yapmadım aktif olup olmadığına dikkat edin. Bilemedim şimdi.
Ayrıca kullanım güncellemesi : YANDI! Evet cihazım dün yandı evdeki eşantiyon modem internetin çok önemli olduğu bu koronalı günlerde piskolojimizi kurtardı.
Cihazın ısındığından bahsetmiştim. Arada kendini kapatıyordu. Dün de kendini kapattı sonra açtım tüm ışıklar kırpışarak yanıyor. Para iadesi alabilirsem alacağım alamazsam access point isteyeceğim. O da olmazsa yenisini kullanırım önceki ile aynı şekilde ısınıyorsa yazı çıkaramaz zaten. -
kardeşim bende yeni sipariş ettim 5ghz destekli dual band modem bulmak çok zor bu fiyatlarane kadardır kullanıyordun ve bildiğim kadarıyla 3 sene garantisi var ben sorun yaşayanda çok gördüm forumlarda sorunsuz şekilde kullananda çok gördüm o yüzden sipariş edip denemek istedim en son modemim P2P paylaşımı var diye asus N17U almıştım ama tamamen çöp bir modemdi torrent eklediğinde torrent bitene kadar arayüze giremiyordun ve bekliyodun torrentin bitmesini torrent eklemek zaten hata üstüne hata veriyordu işkenceydiquote:
Orijinalden alıntı: crazyowl
ekstra bir şey yapmadım aktif olup olmadığına dikkat edin. Bilemedim şimdi.
Ayrıca kullanım güncellemesi : YANDI! Evet cihazım dün yandı evdeki eşantiyon modem internetin çok önemli olduğu bu koronalı günlerde piskolojimizi kurtardı.
Cihazın ısındığından bahsetmiştim. Arada kendini kapatıyordu. Dün de kendini kapattı sonra açtım tüm ışıklar kırpışarak yanıyor. Para iadesi alabilirsem alacağım alamazsam access point isteyeceğim. O da olmazsa yenisini kullanırım önceki ile aynı şekilde ısınıyorsa yazı çıkaramaz zaten.
Benzer içerikler
- vodafone h300s modem arayüz şifresi
- kablosuz ağda oturum açın ne demek
- tp link vx220-g2u
- en iyi kablonet modem
- zyxel dx3300-t1
- router nedir
- wifi 7 modem
- modem wps nedir
- wlan nedir
- en iyi modem
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X