Şimdi Ara

TEOGA GİRECEKLER İÇİN TAVSİYE REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen seneki teoga giren kişilerden biriyim.
    489.9 aldım %0.81

Bu seneki 8 lere yardım olsun diye bu rehberi yazıyorum. Sonuçta öğrencinin halinden öğrenci anlar.

Teog sınavı sırf bilgi gereksinimi duyurmayan yorum ağırlıklı bir sınav. Sonav kolay aslında ama sınav sizamanı siz de göreceksiniz o psikolojik baskıyla kolay olan sorular çok zor geliyor. Biz ilk teoga kolay demiştik onlar bizimkine kolay dedi. Sebebi de bu sınav psikolojisinin verdiği baskı.
    Bu durumdan kurtulma yolu malesef yok(eğer teogu ciddiye almıyorsanız o başka )

Okul açılınca sınavın ortamı ilk başlarda sizde gelmeyebilir ama unutmayın sınav kasımda çok da fazla bir vaktiniz yok

Ders ders değineyim

TÜRKÇE
    ağırlık olarak anlam olan bu dersin çok az bir kısmı dil bilgisi içeriyor. Okulda çoğunlukla dil bilgisi işliyeceksiniz yani sınavın az bir kısmını. Geriye kalan sizin çalışmanıza bağlı
    Paragrafları çözmek için yazın kitap okuyun.
    Okul başladığında anlam bilgisi için soru bankası , yaprak test alın (kaynak tavsiyelerine altta bahsedeceğim) konu anlatımlıya türkçede pek gerek yok eğer isterseniz alabilirsiniz.
    Her gün 20 soru çözün türkçeden ve sürekli aynı konuyu çözmeyin.
    Misal
    1. Gün 20 paragraf
    2. Gün 20 fiilimsi
    3. Gün 20 yazım kuralları
    Bu sayı değişebilir zorlanıyorsanız 10-15 e indirin ama her gün çözün 5 dahi olsa çözün faydasını görürsünüz.

MATEMATİK

Konular üslü sayılar fraktallar histogram yansıma dönme köklü sayılar; 5 konu.
    Okulda genelde konuyu hoca tahtada anlatır sonra ödev verir. Meb kitaplarına pek bağlı kalmayın matematiğin meb kitabı çok saçma.
    Konuyu tekrar etmek çok önemli bazen 1-2 gözden kaçmış kural yada ayrıntı sınavda çıkabilir.
    Bu yüzden 1 tane konu anlatımlı soru bankası alın (hocanız çok iyi anlatıyorsa yada özel okula filan gidiyorsanız almayabilirsiniz)
    Bolca soru bankası test yaprak test alın. Soru çözümü çok önemli bu konuda.Gerekirse internette pdf den çıkartın.
    Çözdüğünüz soruları hocaya sorun boşuna çözmeyin.hoca soru çözümünü anlatırken boş boş bakıp esnemeyin. Dikkat edin hocalar arada sınıfta göstermedikleri pratik yolları birebirde gösterir(sınıftakilerin kafası karşımasın diye)

Fen ve teknoloji
    Genellikle yorum ve deneye dayalı bir sistemi uyguluyor meb.
    Bu da demek oluyor ki meb kitabının sıkıcı işeyaramaz sadece sayfa doldurmak amaçlı etkinliklerini gözden geçirmemiz lazım.
    Konu anlatımlı ve bol soru bankası alın.
    Hocalar okulda anlatır ama çok fazla akılda kalmaz fen dersi. Bunu önlemek için düzenli tekrar yapın

İNKILAP TARİHİ
    Sizi bilmem ama Bu ders bana kolay ve zevkli geliyor.
    Konu anlatımı almayın hocayı dinleyin evde ise ne anlattı hoca onu hatırlamaya çalışın.
    Çok fazla soru çözün. Bizim hoca 7 tane soru bankası aldırmıştı. Her gün 50 soru ödev veriyordu(hafta sonu 100-150)
    En sonunda soruları ezberler hale gelmiştik. Selanik kültürel... Okur okumaz sorunun kalanını okumuyor şıkka gidiyorduk(sınavda kimse böyle yapmadı sizde yapmayın)
    Belirli aralıklarla internette oluyor yada sosyalbilgiler biz diye site var oralardan inkılabın belirli konularının denemesi oluyor(bütün konuları içermiyor) onları çözün test edin kendinizi eksiklerinize yönelin.

İNGİLİZCE
    meb kitabını oluyun nokta

Gerçekten de soruların çoğu (kelimeler de ) sorf meb kitabından geliyor. Bizim okula hata olup yollamamışlar sadece ingilizce kitabını. Sınavda hazırlıksız yakalananlar oldu.
    Yine çok soru çözün.
    Maraton reference,test,worksheets kitaplarını alın çözün faydalı
    Ayrıyetten extra kaynaklar da alın.

DİN KÜLTÜRÜ
    meb kitabında olmayan bazı bilgiler sınavda çıkıyor ondan ayrı kaynak alın.
    Çok aşırı çözmenize kasmanıza gerek yok. 2-3 günde bitirilecek bir ders

Şimdi kaynaklara geçelim
    Türkçe
    Tudem kazık dediğimiz kitaplardan bilinir. Ama güvenin türkçesi zor ama müfredat dışı değil(1-2 tane var ama çok etkilemez) sorularını çözüp yanlışları sormak önemli. Sınavdaki bilmediğim 2 sorumu tudeme borçluyum.

Sözün özü 5g
    Bu kitap da orta-zor arası(belki kolaydır sayısal ağırlıklı olduğumdan türkçe zor gelmiş olabilir) soruları da gayet kaliteli.

Matematik
    Anafen soru bankası
    Kitap gerçekten harika intenette çözümleri de var. İlk testleri orta düzeyde ikinci testinde iyi sorular var.

Güvender soru bankası
    Kitap zor eğer hocanız çok ilgili değilse pek tavsiye etmem. Çözdürmek lazım.

Zambak yaprak test
    Çok kullanmadım ama başlangıçta yada teoga az bir zaman kala genel soru çözümü için iyi olabilir.

Fen ve teknoloji
    etkinokuk soru bankası
    İlk konuyu öğrendiğiniz anda zor çözerseniz konuyu anlamassınız yada moralinizi bozar daha başlangıçta. Bu kitap soru çeşidi ve kolaylığı açısından konu pekiştirmeye birebir. Hem meb kazanımlarına uygun hazırlanmış.
    Alternatifkitap.com
    Kpss Tyt Ayt Dgs Ales Yds Öabt Gys 2019 Hazırlık Kitapları
    http://www.alternatifkitap.com/etkin-okul-8-sinif-fen-bilimleri-soru-bankasi-ozet-konu-anlatimli.html

Güvender fen soru bankası
    Bu kitapla hiç iyi anlaşamamışızdır. Sürekli beni kandırır dikkat ölçen kitap soru a sorur gibidir aslında b yi sorar.

Zambak soru bankası
    Kaliteli soru olduğunu düşünüyorum ama hatalı soruları da yok değil

İnkılap tarihi
    Bu derste çok soru çözün demiştim ben 2-3 tane kitap göstercem ama siz daha fazla alabilirsiniz.

Zeka küpü sorubankası
    Konuyu en küçük parçalara bölüp her parçaya 7-8 soru sığdıran bir kitap. Çok faydası oldu bana. Bol soru çeşidi gösterdi.

Güvender soru bankası
    Orta zor arası soruları var. Alınmalı ama konuyu yeni öğrenince çözülmesini pek tavsiye etmem

köy yaprak test
    Çok güzel soruları yok hatalı bazıları pek alınmasını tavsiye etmem
    Sadık Uygun Eğitim Yayınları
    Sayfa bulunamadı - Sadık Uygun Eğitim Yayınları
    http://www.sadikuygun.com.tr/8-sinif-t-c-inklap-tarihi-ve-ataturkculuk-kazanim-olcme-yapraklari-koy.html

İngilizce

Yukarıda yazdığım marathon serisinin 3 kitabı mutlaka alınmalı.

Anafen soru bankası
    Çeşitli kelimeler var bunları öğrenmek için faydalı

Körfez soru bankası
    Basit bir kitap ama işe yarar

Din kültürü
    ANAFEN DİN KÜLTÜRÜ KONU ANLATIMLI SORU BANKASI !! Çok önemli din dersinde alacağınız tek kitap bu olsun extradan soru çözmek için de alabilirsiniz ben gerek duymadım.

DENEMELER
    bu konuda seçici olmalısınız. Zaten deneme çözceğiniz vakit son 1-2 hafta arası oluyor. Bu süreler kısıtlı olcağından yanlış kaynak seçimi vaktinizi önemli ölçüde boşa götürür
    Yada gereksiz yere zor deneme alırsanız sımavdan önce moraliniz bozulabilir. Mecbur kalmadıkça özde-bir in denemesine girmeyin moral bozar. Ben o sonava girdim ama sonucu umursamadım. 13 yanlış çıktı 9 u ingilizce bu beni etkilemedi hatta sınav zor olduğundan iyi bile yapmışım diyip (ingilizceyi salladım ona bakmayın ) hırlandım

Neyse
    Anafen 1. Teog denemesi
    Müfredata uygun bir kitap çözümleri de var. Zor da değil kolayda değil. Evde deneme mantığıyla çözülmesse yazık olur denemeye.
    linkde bulduğum yanlış olabilir

Özdebir denemeleri
    Türkiye geneli denemeleri çok zor ama ayrı yayın olarak olanları güzel. Matematik de biraz zorluyor yine ama uygun

Körfez denemesi
    Ben çözmedim ama çözen arkadaşlarım güzel olduğunu söyledi

Ne yazdım be elim ağrıdı

Şimdilil söyleyeceklerim bu kadar
    Sorunuz olursa cevaplayabilirim.
    İyi teoglar 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ellerine sağlık 👍

• Eklemede bulunayım

Anfn yayınlarını mutlaka alın. Milli eğitim bakanlığı kitaplarını da mutlaka inceleyin. Skor yarışına girmeyin ve düzenli çalışmaya çalışın.

Kendinizi salmayın fakat öyle at gibi koşturmayın. Bu ilk sınavınız. Daha çook sınav var. (merkezi)

İyi aldıysanız "ne var ki bunda geçerim" demeyin. Kötü aldıysanız da üzülmeyin. Bu maç daha bitmedi.

Başarılar dilerim.

• Maşallah baya uzun yazmışsın İyi bir rehber olmuş,eline sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: InTheFaint

Maşallah baya uzun yazmışsın İyi bir rehber olmuş,eline sağlık

Teşekkür ederim
    Faydamız olduysa ne mutlu bana

• sınava gireceklerin bu tavsiyelere dikkat etmelerini temenni ederim.
    Saolsun _savaş32_70 bizim cocuga da cok yardımda bulundu .bizim hedefimiz cok yuksek degildi 468 puan aldı.istedigimiz okula gidecek gibi..tekrardan Allah razı olsun yardım ve tavsiyelerin için.herşey gönlünce olsun kardeşim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumer -- 13 Ağustos 2015; 0:03:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sumer

sınava gireceklerin bu tavsiyelere dikkat etmelerini temenni ederim.
    Saolsun _savaş32_70 bizim cocuga da cok yardımda bulundu .bizim hedefimiz cok yuksek degildi 468 puan aldı.istedigimiz okula gidecek gibi..tekrardan Allah razı olsun yardım ve tavsiyelerin için.herşey gönlünce olsun kardeşim..

Teşekkür ederim hocam.
    Faydamız dokunduysa ne mutlu bize.
    İnşallah iyi bir liseye gider 468 de okadar az değil sonuçta

• Helal
  • 500 soru çözemedim diye üzülmeyin. Anlayarak 100 soru çözmeniz 500 soruya bedel olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.