Merhaba arkadaşlar , Açıköğretim hakkında bazı sorularım var. Tercih yapacağım da. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben ilk önce İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'ni düşünüyordum. Fakat orada okuyan arkadaşların olumsuz tepkileri olsun , benim araştırmalarımdan sonra edindiğim bilgiler olsun , AUZEF'e soğuk bakmamı sağladı. Böylelikle Anadolü Üniversitesi su anki tercihim olacak gibi.
-Sizin tercihiniz hangisi olurdu ? Acaba yanlış mı düşünüyorum bu konuda. Önerilere açığım arkadaşlar. Sizlerin de yorumlarını dikkate alacağım.
- İstanbul Üniv. de kurumlar arası yatay geçiş varmış. Aynı şey Anadolü Üniversitesinde de geçerli mi , bilen var mı?
- Tercihimi yaptıktan sonra , kayıt nereye yapılıyor ? Açıköğretim Bürosuna mı gidip yapacağız?
- Açıköğretimde staj yapılıyor mu örgün öğretim gibi ?
- Açıktan atıyorum Sosyoloji okurken , aynı zamanda yine açıktan 2. üniversitemi okuyabilir miyim ? Cevap hayır ise ne zaman okuma hakkını elde edebilirim? . - Bu yıl açıktan tercih yaparsam , seneye yeniden üniversite sınavına girecek olsam okul puanım gider mi? -kimi açıköğretim olduğu için puan gitmez diyor , kimileri de gider diyor, kafam karıştı. :/ -
- Açıköğretimden mezun olduktan sonra örgün üniversitelerinden herhangi birinde yüksek lisans yapabilir miyim?
Sorularım biraz fazla , farkındayım. Kusura bakmayın. Ama tercih yapacağım malum. Ve buradaki insanların , sizlerin görüşlerine saygı duyuyorum. Sorularımı bildiğiniz kadarıyla cevaplarsanız çok mutlu olurum , şimdiden sonsuz teşekkürler.
Hiç mi açıköğretim de okuyan birileri yok arkadaşlar :/ ?