Şimdi Ara

TERCİH YARDIMCISI (TUTAR MI? TUTMAZ MI?) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
11
Favori
15.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: unforgiven55

Bilg.muh.yerine yazılım mühendisliğini öneririm.araştır bence

Hocam evime yakınlığından dolayı oraları yazdım zaten.Daha önce yazılım araştırdım ama pek sıcak bakmıyorum.
  • tm2 187k 290 puan

sınıf öğretmenliği

150k falan bölüm var sizce olur mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmezicsende G kullanıcısına yanıt
    Bence tercihine yaz ilk sıralara ama asagiya katip yazki tercih listende garanti diyebileceğin yer olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysnncyln Y kullanıcısına yanıt
    İstediğim bölüm: Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri %50 Burslu ; 2014 taban: 16300 (MF4)

VEYA

Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği %50 Burslu; 2014 taban: 20000 (MF4)

Y-MF4 Sıralamam: 11500

Kontenjan değişimi olup olmadığını bilmiyorum. Ben bu ikisinden birine yerleşeceğimi düşünüyorum ama sıralamanın da yükselmesinden korkmuyor değilim.
  • bcevq kullanıcısına yanıt
    İyi bir üniversitede yazılım okumak ...büyük şehirler dışında bil.muh. iyidir bence.benim bir ogrencim atilim yazılım okudu bu sene yazilim daha okurken microsoftun yazılım kamplarına katıldı.ayrıca çift anadal yaptı.

•  TERCİH YARDIMCISI (TUTAR MI? TUTMAZ MI?)

Marmara hukuk ikinci ögretim gelir mi

• Bence ikiside olur doğa 50 Kişi aliyor.16300 sıralamayla almış bence olur.

• Yeni tm3 e geçtiği icin puan sıra yok 2014 ve öncesi sıralamaları incelemem gerek. 400 Kişi alacakmış diğer univer. puanlarına bakmak lazım sonra degerlendirmek gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven55 -- 1 Temmuz 2015; 16:43:28 >
  • 6663 MF3. Uludağ Tıp gelir mi ?
  • Tm3 21.360 Dokuz Eylul ya da Anadolu universitesi gelir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MF1 sıralamam 182bin, 160bin sıralamalı Dokuz Eylül-Bilgisayar Bilimleri gelme ihtimali nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfaamilaz

quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

Orijinalden alıntı: alfaamilaz

mf3 20.455 dis hekimligi gecen yil 19.400le kapatti tip 679 dis 300 civari artck bu sene en kotu dis gelir mi?

Nasıl 20binlerle diş hekimliğine girilebiliyor mu? Bizim zamanımızda 5binlerle girilemiyorduNasıl 20binlerde diş hekimliğine girilebiliyor mu? Bizim zamanımızda ilk 5bine giremeyen tıppa bile giremezdi bırak diş hekimliğini... Eczacılık için bile en kötü 10bine girmek gerekiyordu... Son 3-4 yılda eğitim sisteminin kalitesinin çok düştüğünü düşünüyorum. 300'er 300'er kontenjan arttırıyor, 50 kişik sınıflara artık 200 giriyorlar... Rusya'dan gelen kızlar gibi gibi herkes üniversite mezunu olacak anlaşılan :)

o senim zamanindi ihtiyac oldugu icin aciyolar heralde !! nufus artiyor orantili olarak ihtiyac da artiyor ayrica 2000 lerde sinava giren ogrenci sayisi 1 milyon bile degilken bu yil 2 milyonu asti .

Sıralamada kaçıncı olduğunuz önemli değil. Yüzde kaçlık dilime girdiğiniz önemli. Bence %0,3'lik dilime giremeyenlerin insan sağlığı ile oynamalarını pek doğru bulmuyorum. Bu bağlamda, tıp, diş hekimliği, hukuk gibi bölümlere sınır getirilmeli...

1998 yılı ÖSS'ye Başvuran Aday Sayısı 1 502 644
    2014 yılı ÖSYS'ye başvuran aday sayısı 2.086.115 kişi

Evet haklısın sınava giren kişi sayısı %38 artmış... Ama ülkenin nufusu %38 artmadı :) Sadece sınavı kazanma ihtimali olmayanlar da belki bir umut o zamandan beri açılan 50'den fazla açılan "ver parayı al diplomayı" bir üniversiteye girerim" diye sınava girdiği için bu sayı bu kadar arttı :)

Devam edeyim 98 yılında toplam 53 üniversite vardı, şuan heralde bu sene 200'ü geçmiştir :)

Yine devam edeyim sınıf kontenjanlarını 50 kişiden 200 kişiye çıkartırsan eğitim kalitesi düşer...

Sonra mezun olunca atanamayan öğretmenler gibi "atanamıyoruz "diye ağlayan çok olur... İhtiyaç fazlası yetiştirilen adamlar neden atansın ki? Onlar işsizlik oranı hesaplamalarında 98 yılından olan işsizlik oranının %6,5'tan %14'e çıktığını gizlemek için onca sene okullarda heba ediliyor ve buna rağmen işsizlik oranı şuan %11,9 hesaplanıyor, aradaki 2,1'lik fark üniversitelerde ihtiyaç fazlası :) Adamlar bu oranı düşük tutmak için okuldan atılmayı bile kaldırdı, canın ne kadar isterse o kadar disiplinsiz olabilirsin, zaten eğitim hak getire...

ha tabi bu arada bu kontenjanlara "artık sınavsız üniversiteye girmeyi başaran meslek liseliler" ve yurtdışından gelen kişiler dahil değil, sınavsız okullara yerleşecek Suriye'liler de dahil değil... Artık 200 kişi mi 300 kişi mi olunur sınıflarda Allah Kerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 1 Temmuz 2015; 16:59:37 >

• 6450 sıralama 275 Kişi alacak olabilir.tercihine biraz daha yukarıdan tip yaz yinede ve aşağıya doğruda tip yazarsan kesinlikle tip olur

• hocam 23000 sıralamayla 21400 lük odtü metalürji m. müh gelirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnncyln

quote:

Orijinalden alıntı: Adjor

TM3 31.857'deyim.
    30.900 ile alan Dicle hukuk'un gelme ihtimali var mı?
    31.700 ile alan Erzurum Atatürk Hukuk, 33.700 ile alan Erzincan Hukuk ve 34.000 ile alan Atatürk ikinci öğretim gelir değil mi? :/

hocam sen hepsini yaz hepsinin gelme olasılığı var elbet biri rahat gelir

Çok teşekkürler.
    Öyle mi diyorsunuz? Hukukların sıralamalarının falan bayağı yükseleceği söyleniyor, ben de çok korkuyorum.
  • Dil 3 sıralamam 23.460
    İstediğim bölümler sırasıyla
    1)20.800
    2)20.000
    3)26.900
    Şansım varmı ? Bulunduğum dilimde yüz kisi bile etki edicek sanırım

• 36bin sıralamam var, 32 bindeki Kırıkkale Hukuk iö e girebilir miyim?

• unforgiven55 U kullanıcısına yanıt
    Peki ege gelme ihtimali nedir onu merak ediyorum nolur sence hiç bilmiyorum yardımcı olursan iyi olur ya

• Hocam TS-1-2 neresi yazılır çok saolun teşekkürler şimdiden yardımlarınız için..
     TERCİH YARDIMCISI (TUTAR MI? TUTMAZ MI?)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni açılan bölümlerin puanları nasıl belli oluyor ?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.