Şimdi Ara

Tercihlerimin son şekli. Sıralamada yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda tercihlerime nereleri ve hangi bölümleri yazacağıma karar verdim ama sıralamayı nasıl yapacağım hakkında sizin yorumlarınıza ihtiyacım var :(

Öncelikle tercih yapacağım yerleri size yazayım:

Adnan Menderes Üniversitesi(Aydın) - Elektrik Elektronik Mühendisliği(ingilizce)
    Adnan Menderes Üniversitesi(Aydın) - İnşaat Mühendisliği(ingilizce)
    Adnan Menderes Üniversitesi(Aydın) - Makine Mühendisliği(ingilizce)
    Kırklareli Üniversitesi - Elektrik Elektronik Mühendisliği
    Kırklareli Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği
    Balıkesir Üniversitesi - Makine Mühendisliği
    Namık Kemal Üniversitesi(Tekirdağ) - Makine Mühendisliği
    Trakya Üniversitesi(Edirne) - Elektrik Elektronik Mühendisliği
    Trakya Üniversitesi(Edirne) - Makine Mühendisliği

Arkadaşlar bu yazdıklarımla benim sıralamam üç aşağı beş yukarı aynı. Ama ben nereyi yazacağıma üniversitenin eğitimine göre karar vermenin daha makul olacağını düşünüyorum.
    Bu okullardan birinde okuyan, bilgisi olan, öneri-tavsiyesi olanlar lütfen bilgi versinler. Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eressbos -- 10 Temmuz 2013; 17:30:38 >

• Dostum sanirim siralaman 80 bin ile 100 bin arasinda.bu okullar arasinda en iyisi trakya ancak trakyada eem okunmaz daha cok yeni.yazicaksan makine yaz.

Karadeniz teknik makine sakarya makine ikinci ogretim gantep makineyide bir dusunmeni oneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trabzonda yaşıyorum ve KTÜ düşünmüyorum:) Antepse bilmiyorum ya orada yaşabileceğimi hiç sanmıyorum ama Sakaryayı düşünecem, teşekkürler
  • Antep sakarya'ya göre daha yaşanabilir bir şehir onu belirteyim de :D.Geçen sene bende hemen hemen senin gibi bir liste hazırlamıştım.Son anda g.antep'i sakarya'nın önüne yazdım.İstanbul'dan kalkıp antep'e gitmek başlarda bana baya bir sıkıntı yaşattı ancak yavaş yavaş alıştım.

Sakarya'da okuyan bir iki arkadaş var biraz oranın halkından şikayetçi.

Çok konuştum kusruma bakma ancak şöyle söyleyeyim sakarya kocaeli ve antep üniversiteleri eskiden teknik üniversitelerin parçası olan üniversiteler.Bu puan aralığı için en ideal eğitimi veren üniversiteler bunlar.Birde ktü var ancak onuda sen istemiyorsun :D
  • antep'de hayat nasıl peki? gece hayatı var mı? cafeler barlar alışveriş merkezleri? bi öğrenci olarak rahat mısın orda? insanları nasıl? sıkılmıyor musun orda?

vaktin varsa biraz anlatır mısın orayı?
  • Başlarda baya bir sıkıcı geçti hayat.Pek bir alışamadım benim sorunlarımdan biri de muafiyetle hazırlığı direk geçmek oldu.Herkes hazırlıktan arkadaşlarıyla takıldığı için ortam kurmak baya bir zor oldu benim için.

şehre gelince üniversite çevresi her zaman canlıdır.Ancak merkeze yaklaştıkça hayat 11'den sonra durur.Öğrenci hayatı için pek iç açıcı bir yer değil aslında.Bir iki tane güzel gece klübü var ancak geri kalanları pavyon tarzında. Gerçekci olmak gerekirse öyle ahım şahım bir gece hayatı yok. ancak beklentiyi küçük tutup kafa dengi arkadaşlar bulursan heryerde eğlenebilirsin.

Birde öğrenci hayatını zevkle yaşamak istiyorsan dostum kırklareli ile namık kemal'i pek düşünme derim.Orda normalde hayat yok öğrenci olarakta pek bir hayat elde edemezsin maalesef. İstanbul'a yakın olmaları avantaj ancak her zaman istanbul'a gitmek için fırsatın olmayacak maalesef.

Sakarya ve antep büyükşehirler hiç değilse (ankara,izmir,istanbul'la kıyaslanamaz tabii ki) bu iki şehirde istediğin hayatı daha fazla yaşayabileceğini düşünüyorum.Sakarya insanları biraz fazla muhafazakar.Öğrencilere yaklaşımı pek hoş değil.Böyle bir durum olmasaydı gözüm kapalı sana burayı tavsiye ederdim hatta geçen yıl bende orayı yazardım :)

Birde şunu söyleyeyim Antep'in havası biraz değişiktir.Denizi olan bir yerden gelince alışma süresi biraz daha artıyor bunuda belirteyim.

Yine başka sorun varsa elimden geldiğince yanıtlayabilirim

• Makinede adam senin mezun olduğun üniversiteye bakarken inşaatta kendine geliştirmene daha çok bakacak. İyi düşün derim.
  • Ben sana şuanki düşüncemi söyliyim senden bi yorum alıyım o halde.

Ben açıkçası Tekirdağ düşünüyorum. Tekirdağ'ın merkezi iyimiş yani hem insanları hem de sahili falan güzelmiş. Hem İstanbul'a yakın olması benim için çok büyük avantaj. Ayda 1-2 kez haftasonları oraya giderim. Zaten haftaiçi de yurtta veya evde her nerdeysem ders çalışırım diye düşünüyorum.
  • Tekirdağ üniversite için pek ideal bir yer değil ancak dediğin gibi istanbul'a yakın oluşu büyük bir avantaj. Bana kalırsa edirne'de daha iyi bir üniversite hayatı yaşayabilirsin
  • peki balıkesir için ne düşünüyorsun?
  • Balikesir cok guzel bir yer ancak ogrencilil icin tercih edilir mk emin degilim. Daha cok emekli memur kenti diyebiliriz oraya. Belli bir sure sonra sıkılabilirsin

• edirne için de çok çingene ve görgüsüz insanların olduğu bir yer deniyor bilgin var mı bu konuda?

cidden kafayı yicem ya ne yapmalıyım nereyi yazmalıyım. ha bir de aydın'da ingilizce eğitimli inşaat veya makine mühendisliğini alabiliyorum. oraları için ne söylersin?
  • Edirne tekirdag'na gore daha iyi bir yer diyebilirim.en azindan ogrenci kalitesi daha iyi.

Aydin hakkinda maalesef bir bilgim yok internette de pek bir bilgi bulamadim universite ile ilgili

• teşekkür ederim yazdıkların için, sorum olursa yine yazarım
  • kırklareli güzel yerdir onu başa yazabilirsiniz ama eğlence mekanı pek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.