Şimdi Ara

Tercihlerle İlgili Anlamadığım Bir Durum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben akdeniz üni. konaklama işletmeciliği bölümünü düşünüyordum fakat buradaki turizm ve otelcilik yüksekokulu 2013 yılı itibariyle turizm fakültesi olacakmış.. Bu durumda 2011-2012 de ygs-6 ile alan konaklama işletmeciliği yüksekokul bölümünün fakülteye çevrilmesi nedeniyle lys puan türleriyle alması gibi bir durum olası mı?

Benim dershaneye gidebilecek ekonomik gücüm yoktu ve bu yüzden büyük bir rehberlik sıkıntısı çekiyorum çünkü ciddi manada danışabileceğim kimse yok. Gittim bu üniversitenin öğrenci işleri ile sanal yolla irtibata geçtim mesaj trafiği şöyle gerçekleşti, kafam daha da karıştı.. (Ygs puan türleriyle bir DÜZ LİSE mezunu olarak yüksekokullara girebiliyorum ama Meslek Yüksekokullarına giremiyorum; böyle zannediyordum, yanlış mı biliyorum doğru mu? ve 2011-2012 de bu turizm ve otelcilik bölümleri ygs-6 ile öğrenciler almış mesela. Son mailde kişi niye öyle cevap vermiş ki bana?)

Not: E-mail trafiği sondan başa doğrudur.
    quote:

Ben: Fakat 2011-2012 yılı taban puanları listesinde tüm turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu, antalya sağlık yüksekokulu, beden eğitimi ve spor yüksekokulu bölümleri YGS puan türleriyle alım yapmışlar. Kusura bakmayın ve beni lütfen yanlış anlamayın ama elinizdeki bilginin doğruluğundan, resmiyetinden emin misiniz? Çünkü ben bizzat osym gov tr'den bakıyorum ve bu bölümler meslek yüksekokulu değil bildiğimiz yüksekokul... ve ygs puan türleriyle alım yapmışlar geçen sene.

Akdeniz ÜNİ: YGS-6 puanı ile Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümlerine başvuru yapabilirsiniz. Yüksekokul olarak YGS-6 puanı ile alım yapan tek bölümümüz Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pazarlama bölümüdür.

Ben: Turizm fakültesindeki tüm bölümler mi TM-1 puan türü ile alım yapacaktır? Yani artık ygs-6 puanı ile alan bir Konaklama İşletmeciliği bölümü olmayacak mı acaba?

Akdeniz ÜNİ: Turizm fakültesi TM-1 puan türü ile alım yapacaktır.
    Bilgilerinize.

Ben: 2012 yılı için ÖSYM tarafından artık bu saatten sonra herhangi bir yeni tercih kılavuzu yayınlanmayacağı söylenmişti bize. Ben sadece Akdeniz Üniversitesindeki Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yerine Turizm Fakültesine çevrilen bu birimdeki Konaklama işletmeciliği bölümünün gelecek eğitim yılında da YGS-6 puanı ile mi öğrenci alacağını yoksa farklı bir puan türüyle mi öğrenci alacağını öğrenmek istiyorum çünkü ÖSYM kılavuzuna baktığımda bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Elinizde bu bilgi varsa lütfen başka yerlere yönlendirmek yerine direkt olarak yanıtı söyler misiniz? Rica ediyorum, sınavdan çıkmış öğrenciler olarak tedirgin bir dönemdeyiz takdir edersiniz ki.. Cevabınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

Akdeniz ÜNİ: Merhaba,
    Bölüm Ve programların hangi puan türleriyle alım yapacağı tercih kılavuzunda yayınlanacaktır.
    Bilgilerinize.

Ben: Merhaba, sanırım 2012 yılında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yerine Turizm Fakültesi olacak. Ben Konaklama İşletmeciliği bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum, acaba gelecek yıl da bu bölüm YGS-6 puanı ile öğrenci almaya devam edecek mi yoksa herhangi bir değişiklik mi olacak? .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansat -- 2 Temmuz 2012; 19:27:49 >

• Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • Merhaba. Yüksekokullar ve meslekyüksekokulları YGS puan türüyle öğrenci alır. Fakülteler ise LYS puan türüyle öğrenci alır. Meslek yüksek okulları 2 yıllıktır. Yüksekokulları meslek yüksek okulluklarıyla kesinlikle karıştırmayın. Yüksekokullar fakülteler gibi 4 yıllık lisans eğitimi verirler. Fakültelerden farkı teorinin yanında uygulama da vardır.

Eğer dediğiniz bölüm fakülteye dönecekse lys puan türüyle öğrenci almaya başlayacaktır. Ama burda ince bir nokta var. Yüksekokul kesin fakülteye dönecek mi? Çünkü -miş eki kullanmışsınız. Dönmezse eğer ygs puanıyla almaya devam eder.

quote:

Ygs puan türleriyle bir DÜZ LİSE mezunu olarak yüksekokullara girebiliyorum ama Meslek Yüksekokullarına giremiyorum; böyle zannediyordum, yanlış mı biliyorum doğru mu?

Düz lise mezunu olarak her yere girersiniz. Meslek yüksek okullarına da yüksek okullara da fakültelere de.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: turchas

Merhaba. Yüksekokullar ve meslekyüksekokulları YGS puan türüyle öğrenci alır. Fakülteler ise LYS puan türüyle öğrenci alır. Meslek yüksek okulları 2 yıllıktır. Yüksekokulları meslek yüksek okulluklarıyla kesinlikle karıştırmayın. Yüksekokullar fakülteler gibi 4 yıllık lisans eğitimi verirler. Fakültelerden farkı teorinin yanında uygulama da vardır.

Eğer dediğiniz bölüm fakülteye dönecekse lys puan türüyle öğrenci almaya başlayacaktır. Ama burda ince bir nokta var. Yüksekokul kesin fakülteye dönecek mi? Çünkü -miş eki kullanmışsınız. Dönmezse eğer ygs puanıyla almaya devam eder.

quote:

Ygs puan türleriyle bir DÜZ LİSE mezunu olarak yüksekokullara girebiliyorum ama Meslek Yüksekokullarına giremiyorum; böyle zannediyordum, yanlış mı biliyorum doğru mu?

Düz lise mezunu olarak her yere girersiniz. Meslek yüksek okullarına da yüksek okullara da fakültelere de.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Evet gayet iyi anladım teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.