Şimdi Ara

Seneye Ek Puan Bu Şekilde Gelir Mi ? (Sonuç İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek Lisesinde, Sayısal bir bölüm okuduğum halde, Sayısal dersleri 10. sınıfa kadar gördüğümüz için, ne yapabiliyordum ne de çalışmıştım. LYS'de de girmek istemedim fakat YGS'de milyon sıralama yapmama rağmen, ek puan obp vs. ile YGS-1 ve YGS-2 100-150K gibi bir sıralama geldi.

Sizce bu sene 2 sene okumak yerine, mezuna bırakıp MF mi denemeliyim ? Bu seneki gibi ek puan bayağı bir gelir miSeneye Ek Puan Bu Şekilde Gelir Mi ? (Sonuç İçerir) ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Seneye Ek Puan Bu Şekilde Gelir Mi?

Ek puanlı yerleştirme, meslek liselerinden mezun olan öğrencilere üniversitelere yerleşirken avantaj sağlayan bir sistemdir. Ek puan, her öğrenci için bir kez kullanılabilir. Ek puanlı yerleştirme, meslek lisesi mezuniyetinden itibaren 4 yıl süreyle geçerlidir.

Ek puanlı yerleştirmeden yararlanmak için meslek lisesinden mezun olmak ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmek gerekir. YKS puanına ek olarak, meslek lisesi mezuniyet not ortalamasına göre hesaplanan ek puan da öğrencilerin tercih ettiği üniversitelere yerleşmelerinde kullanılır.

Ek puanlı yerleştirme sistemi her yıl devam etmektedir. Bu nedenle, seneye de aynı şekilde uygulanması beklenmektedir. Ancak, ÖSYM ek puanlı yerleştirme sistemiyle ilgili değişiklikler yapabilir. Bu nedenle, en güncel bilgi için ÖSYM'nin resmi web sitesini takip etmeniz önerilir.

Özet:

• Ek puanlı yerleştirmeden bir kez yararlanılabilir.
    • Ek puan, meslek lisesi mezuniyetinden itibaren 4 yıl geçerlidir.
    • Ek puanlı yerleştirme sistemi her yıl devam etmektedir.
    • Ek puanlı yerleştirmeyle ilgili en güncel bilgi için ÖSYM'nin resmi web sitesi takip edilmelidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardım edin beyler
  • tercih yapmadığın sürece puanın kırılmaz. O ek puan olayıda şöyle bende meslek liseliyim o ek puanı sadece kendi alan bölümün olan 2 YILLIK Bölümlerde geçerli. Olayıda pek bilmiyorsan anlatayım bundan 2 sene önce kendi bölümün olan 4 Yıllık bölümlere ek puan veriliyordu. Sonra onu kaldırdılar. Geçen sene sınavsız geçiş vardı sınava girmeden kazanıyordun. Şimdi onuda kaldırdılar 2 yıllık sınavsız geçişle girdiğin bölümler için ek puan getirdiler. Yani eğer ben o ek puan ile 4 yıllık bir üniye girebilir miyim diye soracak olursan hayır giremezsin. O ek puan sadece kendi meslek bölümünün 2 yıllık önlisansları için geçerlidir. Tercih yapmadığın yada yapıp yerleşemediğin olursa puanın kırılmaz. Ama gidip tercih yapıp kazanırsan puanın kırılır. Bu sene 40 puan geldiyse seneye 20 puan gelir.
  • Naçizane benimde bir sorum olacak.Bende meslek çıkışlıyım.2015 mezunuyum, mf 1 de ek puanla 2814. yüm. Lakin 240 bin barajı var yazıyor.Şimdi ben tercih yaparsam böte'ye, boşa mı yapmış olacağım.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Seneye Ek Puan Bu Şekilde Gelir Mi ? (Sonuç İçerir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clrflapple

tercih yapmadığın sürece puanın kırılmaz. O ek puan olayıda şöyle bende meslek liseliyim o ek puanı sadece kendi alan bölümün olan 2 YILLIK Bölümlerde geçerli. Olayıda pek bilmiyorsan anlatayım bundan 2 sene önce kendi bölümün olan 4 Yıllık bölümlere ek puan veriliyordu. Sonra onu kaldırdılar. Geçen sene sınavsız geçiş vardı sınava girmeden kazanıyordun. Şimdi onuda kaldırdılar 2 yıllık sınavsız geçişle girdiğin bölümler için ek puan getirdiler. Yani eğer ben o ek puan ile 4 yıllık bir üniye girebilir miyim diye soracak olursan hayır giremezsin. O ek puan sadece kendi meslek bölümünün 2 yıllık önlisansları için geçerlidir. Tercih yapmadığın yada yapıp yerleşemediğin olursa puanın kırılmaz. Ama gidip tercih yapıp kazanırsan puanın kırılır. Bu sene 40 puan geldiyse seneye 20 puan gelir.

Benim de bir sorum olacak. Sağlık meslek lisesi mezunuyum ve kendi alanıma devam edecek olursam ek puan alacağım. Peki tercih yaparken ek puanlı sıralamaya mı bakmalıyım yoksa ek puanın karşılık geldiği normal sıralamaya mı?

• F.A.T. F kullanıcısına yanıt
    EK puanlı sıralamasına bakın ama geçen sene ek puan olayı olmadığından gözükmeyebilir zaten bu sene Yen'i geldiğinden birde 2 senelik olduğundan rahat girersiniz diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.