Şimdi Ara

terlemenin önüne nasıl geçebilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • o resimdeki hamur silgidir.ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda meydana gelebilecek terlemeden dolayı oluşacak su damlacıklarını pcb den uzak tutmak için kullanırız.etkili bir malzemedir..

neopren ise resimde gördüğünüz bakır bloğumuz üzerinde bulunan malzemedir..biraz dağılmış durumda şu an ama şeklini görmen açısından daha iyi oldu.

terlemenin önüne nasıl geçebilirim?

bu da 8800gtx e hamur silgi uygulaması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InTerCeptor -- 6 Haziran 2007; 1:09:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

o resimdeki hamur silgidir.ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda meydana gelebilecek terlemeden dolayı oluşacak su damlacıklarını pcb den uzak tutmak için kullanırız.etkili bir malzemedir..

neopren ise resimde gördüğünüz bakır bloğumuz üzerinde bulunan malzemedir..biraz dağılmış durumda şu an ama şeklini görmen açısından daha iyi oldu.

bu da 8800gtx e hamur silgi uygulaması..

üstad çok güzel ifade etmişsin teşekkür ederim ilgin için. fakat sana bir sorum olacak bazı arkadaşlar hamur silgi için uzun vadeli kullanımlarda öneride bulunmuyorlar. sen bu olay için ne düşünüyorsun ?

• Ben de bir blgisayar toplucam inşallah.ben de gaz kullanmayı düşünüyorum soğutmada.Acaba bu hamur silgi işe yarar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tatankalahari

Ben de bir blgisayar toplucam inşallah.ben de gaz kullanmayı düşünüyorum soğutmada.Acaba bu hamur silgi işe yarar mı?

arkadaşım gaz soğutma güzel bir çözüm ama elektrik masrafı bi hayli kabarık olur haberin olsun. su ve gazı birlikte kullanmanı öneririm ağır işin olmadığı sürece gazı kullanmana gerek yok bence. yine de karar senin
  • quote:

Orjinalden alıntı: morris

işte bu da bir örneği hertarafı olmasa da bir kısmı adının ne olduğunu bilmediğim bir madde ile izole edilmiş duurumda

Arkadaş bu resimdeki malzeme her neyse iğrenç görünüyor,Ana kartı yayılarak kemiren bir virüs gibi.Bence o şey işe yarasabile biran evvel o şeyi bilgisayarından temizle

• tatile gidip döndükten sonra ayrıntılı bir şekilde rehber hazırlamaya çalışacağım izolasyon hakkında, bol resimli ve hatta videolu birşey olabilir

birazcık zaman sadece..
  • gitmiş güzelim kart
  • gece yatarken rüyamda gördüm acaba şu çözüm olurmu bana mantıklı geldi terleme konusunda ;

chiller sistemimiz aşağıda duracak bilgisayar kasamızda 2 masanın arasına koyuyoruz ve makinayı yan yatırıyoruz işlemcinin yüzeyi yere bakıcak şekilde sonra chiller sistemini işlemciye bağlıyoruz anakarta az bi yalıtım yaptıktan sonra buzlanma veya terleme bile yapsa işlemci yüzeyi cpu soğutma kısmı yere baktığı için terlemeden oluşan su yerçekiminin etkisiyle ya yere damlıyacak yada chiller in borusundan dirseğe kadar geri damlayacak damlayan suları 1 kap yardımıyla toplayabiliriz
    yani su anakarta temas etmeyeceği için sorun yaşanaz sanırım denemek lağzım bu da benim fikrim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 8 Ağustos 2007; 10:52:54 >
  • Aklıma belli bir oranda saçma bir diğer taraftanda mantıklı bir şey geldi
    Aranızda amatör zıpara makinası kullanan varmı bilmem ama onun altında yaklaşık 6 tane delik bulunur vede arkasına süpürge takılarak dökülecek tozları çeker

acaba blog uzerine boyle bir sistem yapabilirmiyiz hakikaten kafa isteyen bir tasarım gerekli vede sanki en ideal olabilicek köşelere gibi bence

çok mu uçuk oldum

• En güzeli Pencere macunu al 500gr bastır anakarta üzerine bi kanal aç parmağınla kasanın dışına götür ama kasa yan duracak. Yada bu iş için özel üretilmiş kasaları kullanın. İcat çıkarmayın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.