Şimdi Ara

Termal Macun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Elektronikcilerde kavanozlarda satılalan beyaz termik macun + 10 W lık motor yağı eşit miktarlarda alarak iyice karıştırıp sürün ...
    Dünyanın en kaliteli macununu getirin bu karışımın ısı iletkneliğini hiç bir şekilde geçemez ! tabii tam performans için 1 gün bekleyip ddaha sonra sıcaklıklara bakın veya işlemciye stress testi yapın kralı gelse bu performansı veremez !

ilginç valla deneyesim geldi

Macunun ömrü kullanım şartlarına göre değişir, işlemciyi hızasırtılmıs bir şekilde kullanmanız, yada işlemcinizin çalışma sıcaklığı bu sureyi değiştirecektir.
    Ama ortalama bir süre söylemek gerekirse orta düzey bir macunu senede bir değiştirmek gerekir

• sene'de birkere değişmesi gerekir tecrübelerimden söylüyorum...
  • madem konuyu hortlattınız, macun ömrü varmıdır ? illa vardır..süre ne kadar dır? sisteme göre değişir..ortalama ne kadar derseniz alıpta 8 yıl kullananlar var...(bakınız iş yerleri)
    bence yılı aşırtmamalı genel temizlikle beraber yıl içinde yapılmalı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazandeveli -- 4 Nisan 2012; 23:12:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EviLQin

bnm macun 3 Senedir duruyor Pek sallama termal macuna fazla bi fark getirisi yok;)

Hocam bende sürekli ısı sorunu oluyordu bende hiç sallamıyordum fakat mcunu yeniledikten sonra hiç sorun olmadı bence önemi var...
  • Gecenlerde aldıgım thermaltake macunun ustunde kocaman 8 yıl durability yaziyordu, bakalım ne kadar gidecek:)
  • Bu macun ne kadar iş görür acaba?Termal iletkenliği oldukça düşük gerçi.

http://www1.buyincoins.com/10g-thermal-grease-heatsink-compound-paste-cpu-vga-product-2752.html

Ayrıca burada mayonezin de oldukça iyi iş çıkardığı gözüküyor.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermal-Compound-Roundup-October-2011/1396/5

• Benim nuhnebiden kalma arcticsilverleri kimde tekrar açtıysam kıvamı falan ilk günkü gibiydi.
    kurcalanmaz ve iyi uygulanırsa 2-3 sene çok rahat gider termal macunlar diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.