Şimdi Ara

Termal Macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Termal macun ne kadar sıklıkta yenilenmeli.

• valla macunun kalitesine göre değişiyor ama ortalama bir macunun 3-4 yılda değişmesi gerekiyor ( yanlışsa uyarın )
  • 1.5 2 sene kadar gider kaliteli macunlar.. 5 senelik sistemler bile söküldüğünde termal macunları duruyor sapasağlam, pek takmamak lazım termal macuna
  • quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

1.5 2 sene kadar gider kaliteli macunlar.. 5 senelik sistemler bile söküldüğünde termal macunları duruyor sapasağlam, pek takmamak lazım termal macuna

SağoLasın İyi forumlar.
  • valla ben geçen senelerde thermaltakenin termal macununu gold pc den almıştım oldukça kaliteliydi şimdi akasa aldım bırak 1,2 seneyi 2 ayda kurudu kaldı oyunlar reset atmaya başladı kesinlikle termal macun yenilenmeli
  • merhaba arkadaşlar. bende P4 2.8 işlemci var sıcaklık göstergesi normalde 55 oyundayken 65 e çıkıyor yaklaşık 3 senedir böyle. geçen açtım baktım işlemci ile fan arasındaki macun gibi bişi yok olmuş arada birşey yok yani acaba termal macun dediğiniz şeyden alıp yapsam sıcaklığı önler performansı arttırırmı ? ve bu macunu ne kadar miktarda kaça alabilirm acaba ? teşekkürler...

not: ( sıcaklığı kaç derece gibi bi oranda düşürür ?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniperson -- 18 Temmuz 2009; 19:29:36 >
  • bnm macun 3 Senedir duruyor Pek sallama termal macuna fazla bi fark getirisi yok;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci termal macun
    12 yıl önce açıldı
    Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şöle sıcaklığı 3-4 derece düşürse gene iyi ya acaba düşermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoRiTozzZ

bnm macun 3 Senedir duruyor Pek sallama termal macuna fazla bi fark getirisi yok;)

Termal macunun getirisinin olmadığını söyleyen kişi bu işlerden hiç anlamıyor demektir ..
    termal macunların kalitesine göre 1,5-2 yıl içinde yenilenmesi gerekmektedir
  • 5 senedir amd 3000+ işlemcinin termal macununu yenilemedim. 2.5ghz de çalıştırmama rağmen fazla sıcaklık artışı yok.
  • ısı değerlerinde artış varsa temizleme ve macun değişikliği zamanı gelmiş demektir. sonuçta her makinanın bulunduğu ortamın sıcaklığı, kuruluğu, havadaki toz miktarı vs farklı..
  • benim sistem 4 yıllık amd 3700+ sıcaklıgı ise normal çalışırken 52 dereceyi geçmiyor. macunu bugüne kadar hiç değişmedim, sizce sıcaklık değeri normal mi? macunu değişsem değerle düşer mi acaba??
  • 1.5 sene önce bilgisayarcıdan aldığım macun hakkında sorunum yok hiçbir reset fln. yok. küçükbir pakette mavi yazısı vardı..
  • hiç unutmam bilgisiyar ve parçaları satan bi yerden macun almaya kalkmıştım,macun var mı diye sordum ve aldığım cevap beni yıktı :) "abi bilgisayara macun falan sürme,bozarsın"
  • peki dizüstünde durum nasıl ? benim akinayı alalı yaklaşık 2.5 sene oluyor da ... bir operasyon gerekir mi ?
  • Termal macuun kalitesini nasıl anlıyabiliyorsunuz ? Yani kullanıma başlamadan fiziksel bir gözlemle bu macun iyi kaliteli yada kötü diyebiliyor musunuz ? Bilirseniz nasıl bilirsiniz bizde bilgi edinelim bu konuda. Birde kullandığım noctua soğtucunun içinden gelen macunu kullandım ben. Macundan anlamadığım için kalitelimi değilmi diyede düşünmedim uyguladım. Bu ürünün kutu içersinde gelen macunu kaliteli midir ? pc sıcaklıklarımdanda son derece memnunum bu arada, oc li kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OHePSiyaHGiyeR -- 17 Mayıs 2011; 20:03:33 >
  • Kaliteli termal macun ile normak macunlar arasında sıcaklık değişimi çok fazladır. normalde 70dereceye çıkan bir işlemciye üst düzey bir macun sürerseniz enaz 10 derece oynayacaktır.
  • bilgisi olmayan arkadaşlar yazmazlarsa kalite düşmez. laf olsun diye yazıp da dalga konusu yapanlara

Termal macun ısı iletkenliğini arttıran bir fonksiyona sahiptir ve 8-10 dereceye kadar fark edebilir iyi bir macun uygulanırsa.
    6 ay ile 1yıl içersinde değiştirilmesi gereklidir çünkü hava ile temas edince zaten ömrü 1 yıldır. (kendi şişesi veya kutusundaki ömrü değil. sürdükten sonra)
  • Elektronikcilerde kavanozlarda satılalan beyaz termik macun + 10 W lık motor yağı eşit miktarlarda alarak iyice karıştırıp sürün ...
    Dünyanın en kaliteli macununu getirin bu karışımın ısı iletkneliğini hiç bir şekilde geçemez ! tabii tam performans için 1 gün bekleyip ddaha sonra sıcaklıklara bakın veya işlemciye stress testi yapın kralı gelse bu performansı veremez !
  • quote:

Orijinalden alıntı: LnL

valla macunun kalitesine göre değişiyor ama ortalama bir macunun 3-4 yılda değişmesi gerekiyor ( yanlışsa uyarın )

yuhh kardeş naptın 3-4 yıl.. kalitesiz bir macunsa 3 ay, kaliteli ise 8ay bence :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.