Şimdi Ara

işlemci pinine termal macun döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün eski dark macunumu mx-4 ile değistiriyordum işlemciyi yerinden sökerken pinlerinin içine bir damla girdiğini fark ettim.Toplu iğne ucuyla yavaş yavaş büyük coğunluğu aldım ancak 4-5 pinin etrafındaki macun ne yaptıysam çıkmadı.Sistemi monte edip pcyi açtığımda bios başta afalladı default ayarları yükleyip boot attı.Windows açılınca 5 dakikalık prime testi yaptım.Isı 80 dereceye çıktı ancak herhangi bir sorun çıkmadı.Merak ettiğim şey pinlerde kalan termal macun sonradan kurur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşlemci Pinlerine Termal Macun Bulaştığında Yapılması Gerekenler

İşlemci pinlerine termal macun bulaşması, bilgisayar donanımı üzerinde ciddi sorunlara yol açabilecek yaygın bir hatadır. Bu nedenle, işlemci pinlerine termal macun bulaştığını fark ederseniz, sorunu en kısa sürede gidermeniz çok önemlidir.

Termal Macun Nedir?

Termal macun, işlemci ve soğutucu arasında ısı transferini iyileştirmek için kullanılan bir malzemedir. İşlemci pinlerine termal macun bulaşması, bu ısı transferini engelleyebilir ve aşırı ısınmaya neden olabilir.

İşlemci Pinlerine Termal Macun Bulaşırsa Ne Yapılmalı?

İşlemci pinlerine termal macun bulaştıysa, aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Bilgisayarınızı kapatın ve tüm kabloları çıkarın.
    • İşlemci soketinin kapağını dikkatlice açın.
    • İşlemciyi soketten çıkarın.
    • Pinleri %99 izopropil alkolle ıslatılmış bir pamuklu çubukla dikkatlice temizleyin.
    • Pinlerin tamamen kurumasını bekleyin.
    • Temiz bir pamuklu çubuk kullanarak işlemci yüzeyine taze termal macun uygulayın.
    • İşlemciyi sokete yeniden yerleştirin ve soket kapağını kapatın.
    • Bilgisayarınızı tekrar monte edin ve başlatın.

Önemli Notlar:

• İşlemci pinlerini temizlerken aşırı güç kullanmayın.
    • Pinleri temizlemek için asla metal bir nesne kullanmayın.
    • Termal macunu çok az veya çok fazla uygulamayın.

İşlemci pinlerine termal macun bulaşmasını önlemek için, termal macunu yalnızca işlemci yüzeyine uygulamayı unutmayın. İşlemciyi sokete yerleştirmeden önce fazlalık termal macunu nazikçe temizleyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşlemciyi takmadan sorsaymışsınız kılları yumuşak bir fırça + etil yada izopropil alkolle temizlemenizi önerirdim.

Sorun çıkarıp çıkarmayacağı ne kadar macunun pinde kaldığına, macunun elektriksel iletkenliğinin olup olmadığına, temas etmemesi gereken parçalar arasına denk gelip gelmediğine, temas etmesi gereken parçalar arasında yalıtım malzemesiymiş gibi davranıp davranmayacağına bağlı.
  • Macunu soğuk hava ile kurutup katılaşınca alabilirsiniz.Çünkü macun soğukta katılaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

İşlemciyi takmadan sorsaymışsınız kılları yumuşak bir fırça + etil yada izopropil alkolle temizlemenizi önerirdim.

Sorun çıkarıp çıkarmayacağı ne kadar macunun pinde kaldığına, macunun elektriksel iletkenliğinin olup olmadığına, temas etmemesi gereken parçalar arasına denk gelip gelmediğine, temas etmesi gereken parçalar arasında yalıtım malzemesiymiş gibi davranıp davranmayacağına bağlı.
    Hocam önce fırça ile hafifce sildim ardından iğne ile aralarda kalanları aldım.Büyük çoğunluğu almayı başardım kalan macun ışığa tutunca küçücük bir nokta gibi görünüyor.Onun dışında gözle görünmüyor.
    Alkol konusunda yabancı bir forumda riskli olduğunu okudum o yüzden alkolsüz fırçaladım.

Macun bu hocam iletkenlik hakkında bilgi bulamadım.
    www.hepsiburada.com
    Dark Freezer Ultimate Yüksek Performanslı 4gr Termal Macun Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dark-freezer-ultimate-yuksek-performansli-4gr-termal-macun-dkcct4p-pm-HB000007OVJM

• kolonya ve diş fırçası yıllardır aldığım her pc nin işlemcisini bu şekilde temizlerim. kolonya uçucudur ama bir miktar su barındırır. kuruttuğunuzdan emin olun takın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş macunu pinleri eğebilir dikkat edin.
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt
    normal alkol önermedim zaten söylediklerim farklı

arctic'in macunlarının bilgilerinde 'elektriksel iletkenliği yoktur ama yinede yoğun elektrik geçişi olan bölgelerde kısa devreye sebep olabilir onun için tamamen temizlemenizi öneriyoruz' yazdılarını okumuştum, ne idiğü belirsiz macunlar kim bilir nasıllar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci termal macun
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görünürde sorun yok gibi arkadaşlar cpuz ile bench yaptim 60 derecede sabitlendi ayrica oyun testide yaptim sıkıntı çıkmadı pc 1 saattir açık sorunla karşılaşmadım.
    Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

Bu arada mx-4 gerçekten iyi macunmuş rainbowda stok soğutucu ile 56 derecede kaldı.Artic isminin hakkını veriyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.