Şimdi Ara

Termal macun değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bayağıdır termal macun değişimi yaptırtmamıştım. Isı değerlerim yükselmeye başladı. Bende bir değiştireyim dedim. Az önce aradığım bir bilgisayar firması sadece termal macun değişimi için 70tl istedi. Tek başıma değiştirebileceğimi sanmıyorum. Ekran kartı onboard çünkü. DH'de Bostancı yakınlarında oturan birisi varsa değişim için bana yardım edebilir mi? Bütçem kısıtlı 25tl var :( Lise 1 e gidiyorum. Yarın boşum. Yarın Bostancı yakınlarında oturan varsa leptopu getirebilirim. Lütfen arkadaşlar oyun oynayamaz hale geldim. Hayrına yardım edebilecek var mı? Sadece 25tl var?

• yav degil 25 lira, 25 kurus bile almam ustelik elimde arctic silver 5 marka on numara bi termal macun var ama cok uzagiz kardesim. Ben gaziosmanpasa arnavutkoydeyim. Sana da buraya kadar gel diyemem zaten 14-15 yasinda gencsin yolda basina bi is gelir. Umarim yakininda olan birileri yardimci olur sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManicdepressiveMan

yav degil 25 lira, 25 kurus bile almam ustelik elimde arctic silver 5 marka on numara bi termal macun var ama cok uzagiz kardesim. Ben gaziosmanpasa arnavutkoydeyim. Sana da buraya kadar gel diyemem zaten 14-15 yasinda gencsin yolda basina bi is gelir. Umarim yakininda olan birileri yardimci olur sana.

ah be :( çok uzak be kardeşim annem izin vermez karşıya geçmeme izin vermez :( arkadaşlar lütfen bostancı yakınlarında oturan varsa yardım etsin. sınav haftam bitti biraz rahatlayayım dedim oyun oynayamıyorum. sıcaklıklar 90 dereceyi buluyor. termal macuna baktım kalmamış bile gpu ve cpu nun üstünde. lütfen arkadaşlar
  • Youtube da yığınla video var. Bir mağazadan satın alıp kendin yapabilirsin o kadar zor bir iş değil.
  • up up up
  • bugün ben kendi laptop umu söktüm macun değiştirdim tek kullanımlık 75 kuruş a aldığım beyaz renkli sanırım silikon bazlı macun var onu kullandım bilgin olsun diye yazayım dedim "ynal" arkadaşın da dediği gibi youtube da laptop markasına göre disassembly videoları var garanti sorun değil dikkatli söküp takarım dersen kendin halledebilirsin bence ben o videoları laptop umu sökerken arkadaşın pc de izlemiştim onu da belirteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irou

up up up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 14 Nisan 2013; 3:17:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci termal macun
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

quote:

Orijinalden alıntı: Irou

up up up

yok hayır sürerim sürmesinede oraya gelmesi zor içini açıp baktım fandan boru çıkıyor cpu ve gpu nun üstüne geçiyor vede onboard gpu vede normal gpulara aynı şekildemi sürülüyor birazdan vatana gidip alıcamda termal macunu

• ARKADASLAR LUTFEN YARDİM TAMAM TERMAL MACUNU ALİCAMDA SUREBİLİCEMMİ DİYE DUSUNDUM LEPTOPUN İCİNİ ACTİM FANİ SOKEMEDİM KAPATTİM LEPTOPU TOPARLADİM BASLATTİM BİLGİSAYARİ SİCAKLİKLARA BAKTİM 100 DERECE SU ANDA TELEFONDAN YAZİYORUM LUTFEN YARDİM SİCAKLİKLAR BİR 30 OLUYOR BİR 100 OLUYOR NEYİ YANLİS YAPTİM TEKNİK SERVİSE GOTURUCEKTİM SERVİS 60 TL İSTEDİ BABAMLA TARTİSTİK BABAM İZİN VERMEDİ ARKADASLAR LUTFEN YARDİM SU ANDA COK KOTU DURUMDAYİN SİNAVLARİM BİTTİ BİLGİSAYARA GİREMİYORUM İNTİHAR EDİCEM SİMDİ LUTFEN YARDİM EDİN CİDDİ CEVAPLAR VERİN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor bir işlem değildir. Fanları sökebilecek kadar ilerlediysen fanları da sökersin. Keşke videonun tamamını izleyebilseydin. İkili bir hat hem GPU hem de CPU üzerine kadar gelir. Üzerine süreceğin macun her ikisinde de aynıdır. Önce o fanları tutan vidalar vardır her iki işlemcinin de kenarlarında onları sökeceksin sonra yavaşça çıkar. Kenarda tutan tırnak var mı kontrol et yoksa çektiğinde çıkar. Sonra macun kalıntılarını her iki yüzeyden de temiz bir bezle temizle sertleşmiş ise yumuşatmak için temizleyici olarak alkol kullanabilirsin fazla bastırmadan güzelce temizle. Sonra işlemci kenarlarına fazla yaklaştırmadan (bastırınca kenara doğru yayılacak) orta kısmına ince bir tabaka halinde macunu sür ve yay (kenara çok gelmesin) kenarda bir kaç mm mesafe kalsa yeter. Sonra düzgünce fan kısmını yerleştir. (Bu arada fanları da güzelce temizle ve merkezi de yağlayabiliyorsan makine yağı ile az yağ sür.)

Isının yükselmesi sökerken yerinden oynatmışındır macun da kuruduğu için görev yapamıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Zor bir işlem değildir. Fanları sökebilecek kadar ilerlediysen fanları da sökersin. Keşke videonun tamamını izleyebilseydin. İkili bir hat hem GPU hem de CPU üzerine kadar gelir. Üzerine süreceğin macun her ikisinde de aynıdır. Önce o fanları tutan vidalar vardır her iki işlemcinin de kenarlarında onları sökeceksin sonra yavaşça çıkar. Kenarda tutan tırnak var mı kontrol et yoksa çektiğinde çıkar. Sonra macun kalıntılarını her iki yüzeyden de temiz bir bezle temizle sertleşmiş ise yumuşatmak için temizleyici olarak alkol kullanabilirsin fazla bastırmadan güzelce temizle. Sonra işlemci kenarlarına fazla yaklaştırmadan (bastırınca kenara doğru yayılacak) orta kısmına ince bir tabaka halinde macunu sür ve yay (kenara çok gelmesin) kenarda bir kaç mm mesafe kalsa yeter. Sonra düzgünce fan kısmını yerleştir. (Bu arada fanları da güzelce temizle ve merkezi de yağlayabiliyorsan makine yağı ile az yağ sür.)

Isının yükselmesi sökerken yerinden oynatmışındır macun da kuruduğu için görev yapamıyordur.

bende termal macunu yerinden oynattım diye düşünüyorum çünkü işlemcinin üzerindeki fan borusu oynuyordu bende oynattım kesin onu yaparken termal macun kaydı zaten katılaşmıştır kaç yıldır değiştirtmiyorum birşey sorucam skype'ın varsa seni skype dan eklesem telefonla görüntülü konuşma yapsak sen bana anlatsan bilgisayarı göstersem abi çünkü çok kötü durumdayım babamla kavga ettik lütfen abi dediğim şeyi yaparsan çok müthiş olur nasıl teşekkür edeceğimi bilemem

edit:bashettiğin vidaları çıkartıyorum fanıda çıkartıyorum ama işlemcinin vede gpu nun üzerindeki fanları çıkartamıyorum fandan bir boru cpu ve gpu nun üstüne geliyor o boru çıkmıyor. lütfen yardım

edit2:şimdi tekrar taktım sıcaklık değerleri oyundayken 70 oluyor. az önce masaüstünde 80 oluyordu bu iyi birşey herhalde termal macunuda sürünce düzelir diye düşünüyorum. ama eskiden sıcaklık en az 30 oluyordu şimdi eski haline geri döndü 45 derecelerde seyrediyor. acaba termal macunu değiştirince sıcaklık dahada düşermi?

edit3:yük altında kaldığı zaman anında yükseliyor yüksüzken eski haline döndü 45 derecelerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorq -- 14 Nisan 2013; 12:41:04 >

• yukarı
  • Genç bi bilgisayarcı yokmu sizin orda yaptır en fazla 10 tl tutar hatta almaz bile sadece macuna para veririsin
  • Termal macun değişimi sonucunda bilgisayar hızında pozitif yönde değişme olur mu?
  • laptopun içindeki tozları temizle işine görecektir. tecrüben yoksa gaza gelip termal macun değiştime daha büyük bir arızaya sebep olabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.